Bloggintresserade

söndag 14 augusti 2011

SEA WOLF


Ja, har ni inte sett den? Gör det annars vetja!
Filmen från 2009 är gjord efter Jack Londons berömda roman.


Det är en film helt i min smak. Förutom action har den ett tänkvärt budskap och jag skulle tro att de flesta sitter som på nålar under denna 2 timmar och 31 minuter långa film. Helt klart värd varenda krona på Åhlens filmrea. Inte varje dag man köper en film för 40 kronor. Vi började sent en kväll i veckan att se på den, så fortsättning följde kvällen efter. Men jag kan säga i mina drömmar på natten var jag i Varg-Larssens skräckvälde.Bara kolla!


För det är verkligen så att känslorna svallar i takt med vågorna, både hos tittarna och de stackare som befinner sig på segelfatyget Ghost. Det är definitivt en skildring av hur komplicerat det kan vara i relationer.


... och faktiskt så föreställer jag mig att det är många känner igen drag och roller hos personer i en grupp. Även om nu detta tillhör ytterligheterna.Kaptenen i den här fallet Varg-Larssen styr sitt skepp med järnhand. Han är brutal, elak och oberäknelig. Emellanåt invaggar han sina "undersåtar" i falsk trygghet... så pass att alla mer eller mindre befinner sig i ett rus... egentligen är individerna lyhörda för varje nyans i hans lynne... det ska inte mycket till för att handen, som ömsom smeker och ömsom slår, blir just omvänd.


I det här fallet söker kaptenen sin jämlike i tanken. Han är intelligent och det är tydligt att han på ett vis längtar efter någon som kan utmana hans tanke. Också ge honom motstånd; någon som visar att han vågar stå upp och som han innerst inne behöver. Att styra båten själv är inte lätt, inte heller för varg-Larssen, men det vägrar han att erkänna. Vid ett tillfälle säger han att han inte förstår sig på människor och precis så krasst är det. Han har en hel del i bagaget, har blivit sviken och illa hanterad så pass att man möjligen kan förstå att det kunde bli som det blev... men däremot aldrig att det fick fortsätta. Såren blev för stora då anknytningen gick åt pipan.


Några av besättningen "leker med elden", men behöver vara så pass stark i psyke och fysik sam lyhörd för var gränsen går, att det verkar nästan omöjligt. Åtminstone så länge man är ensam... man måste kämpa tillsammans.

MOD
citat John F Kennedy (1917-1963)

"Låt oss aldrig förhandla utifrån fruktan, men låt oss heller aldrig frukta att förhandla."

Bestående;


Hur viktigt det är att hitta något gemensamt och mötas där...

...och i de fall det behövs;


... alla har en svag punkt, det gäller i sådana fall att hitta den!9 kommentarer:

Ulla sa...

Det ska jag komma ihåg till höstmörkret. Imorgon bär det av med väskan i hand och idag blir det nog lite av varje så att veckan flyter på. Det känns som en sommar går både fort och sakta. vi får hoppas på en bra vecka i vår respektive skola!

Monica sa...

Åh...den filmen låter spännande. Ska ordna så att jag får se den. Tack för tipset och ha en fin dag!
/Monica

femfemman sa...

Hej! Hittade dej! KOmmer att lägga in dej bland min direktlänkar. Superkul att hita ny bloggkompis. Film? Ja, det blir väl tid till det så småningom. Men nu ska skolan i gång ... och LGRRRRR11.

Ingela sa...

Hej på er!

En sommar fort och sakta... precis så känns det! Ha det gott Ulla. Själv ska jag idag på Kick.

Vad gäller filmen, jag tänker att ni har något sevärt framför er!

Kul att du hittade hit femfemman. Låter som om du känner dig frustrerad över ny läroplan. Och så är det väl att har man jobbat in sig på något, behöver man inte något som distraherar det arbete man redan är inriktad på. Vi får verkligen hoppas att detta kommer att kännas rätt och inte ta för mycket tid från våra kunder.

Ha det gott!

Marie-Anne sa...

Den skulle jag gärna köpa för 40:- och se under långa jobbnätter!
Ha det gott! Kram Marie-Anne

Monica sa...

Ja den filmen såg vi en kväll i sommar, den är tung och det är så härligt när du analyserar den..jag får nog se den en gång till med dina ord i huvudet.
LGR11 börjar först på onsdag men jag har städat och börjat samla ihop mig inför start, det är skönt med sommarlov men det är kul att börja med tycker jag. ha det gott kram Monica

Monica sa...

Svårflirtad? nä nä hur kan du tro det? Nu lämnar jag ingen lapp...hi,hi.
Har sett filmen! Av mig får den 6 poäng.
Önskar dig en fortsatt bra dag & vecka.
Var rädd om Dig och må väl.
Kram från mig.

Tina sa...

Hej Ingela!

Skickade ett mail nyss till en av dina adresser...

Gudrun sa...

Jaha, ja, nu får vi se om det blir rätt. Den har jag inte sett. Håller tummarna så här i sista minuten.
Kram på dig.