Bloggintresserade

torsdag 4 augusti 2011

MELODIKRYSSET

... med SR i Tivoliparken i Kristianstad. En härlig kväll och självfallet löste jag och Eva-Katrine hela krysset. Det är bra att vara mer än en generation då man samarbetar. Den här kvällen är resten av familjen dvs. 4 pers på fotbollsmatch i Helsingborg. Vi andra är mer intresserade av annat ;-)
Eftersom vi inte hade ätit något sedan frukost handlade vi med oss mat från Peking och mums att sitta där och njuta värmen från solen, av maten och av underhållningen. Eva-Katrines "gamla" sånglärare från gymnasietiden fick syn på E-K från scenen och vinkade glatt. På det hela taget rådde en uppsluppen stämning denna kväll. Det har inte varit så många av dessa sommarkvällar, jag får väl säga än...


Det var här vi satt framför Fornstugan på vårt sittunderlag som vi var inne och investerade i tidigare på dagen på Rusta. Redan vid 20 snåret så märktes det att det nu är en vecka in i augusti. Kvällarna är varma men fuktiga. Å andra sidan verkar det vara just det här som vi får vänja oss vid framöver... fukten. Vilken himla tur att sittunderlaget hade plastad baksida och att Eva-Katrine hade ett par extra solglasögon med sig när nu mina låg kvar hemma. Inte riktigt min modell, tycker själv att jag liknar Jonte myra.


En ypperlig plats att befinna sig på om man samlar pantflaskor och burkar. Då en man gick och spanade sa Eva-Katrine vänta lite och rotade runt i vår "skräpkasse" och han såg jätteglad ut och Tack så mycket slapp direkt över läpparna... Sådant som är självklart för oss... det är ju så lite men kan vara så betydelsefullt för andra. Gesten, hur man ger den. Samtidigt observerade vi andra som tittade med en blick som vi tolkade ogillande...
Hur bemöter man det? Borde man kanske göra det? Hur? Beroende på sammanhang? Jag tycker detta är viktiga frågor!!!

Här bjuder jag på en liten skymt på vår vackra teaters gavel...
Yes, en hel flock med gäss passerade

Rätt som kom det en kyckling gående och vinkade till publiken.Diskborsten kallar sedan är det sängdags för jag längtar in till boken jag har på gång.
7 kommentarer:

Monica sa...

Ser att även ni haft en mysig dag med lite god mat ute i det fria...nu håller vi tummarna så att vi får ytteligare lite fina sommardagar...
Kram Monica

Ulla sa...

Vilken härlig kväll och med det bästa av sällskap! Idag drar jag söderut för att avsluta sommarledigheten i Danmark och för att träffa dotter och barnbarn en gång till. Andra halvan i familjen börjar arbeta på måndag så han får bara äran att transportera mig en bit och då passar vi på att göra Göteborg litegrann. Trevlig helg till dig och de dina.

Marie-Anne sa...

Melodikrysset.........löste alltid min mamma och jag tillsammans när jag var ung och hon levde. Vi lyckades alltid! Så det där med olika generationer som samarbetar känner jag igen....
Underbara kvällar gäller det att ta vara på nu!
Kram från mig!

Elle sa...

Melodikrysset, det var längesen.
Mina föräldrar brukade höra det i bilradion minns jag.
Men frågorna var ofta för svåra för mig som barn.

Sköna sommarkvällar är en bristvara här. Det är mest vått och kallt. Men blommorna är välvattnade iallfall.

Ha en skön helg!
Kram Elle

Birgitta sa...

Vilken härlig kväll ni hade. Fina bilder du bjuder på.
Hur jag hinner? Jag hinner inte alls allt jag vill och borde göra. Men det går ändå.
En fortsatt skön sommar önskar jag dej.
Kram Birgitta

Anonym sa...

Det var en rolig kväll, ett bra initiativ mamma =)

Bra underhållning och underbart god mat, men som sagt att äta ute gör ju att allting är så gott...

Du är jättefin i glasögonen =)

Kram eva

Ingela sa...

Hej på er allesamman!

Egentligen undrar jag vad det är med den friska luften som gör att det mesta smakar gott. Det behöver inte alls vara något märkvärdigt egen ligen handlar det nog faktiskt mer om det annorlunda i situationen att man intar det på ett annorlunda sätt enklare eller att man gör det extra festligt med rekvisitan.

Sällskapet... ja det är definitivt betydelsefullt. Att göra något tillsammans det är sådant man minns Marie-Anne!

Melodikrysset är kul, att få höra komma ihåg musik som annars så lätt glöms bort i "sändningarnas svada".

Klart inte du heller är en järnmänniska Birgitta, det är ju klart ingen. Men om man själv egentligen vill så mycket är det nära till hands att jämföra. Det är ju faktiskt så att då man kan något har handlag och drivkraft så går det undan speciellt i andras ögon. Men, det är ju inte så klokt att jämföra sig med andra utan bättre att göra så gott man kan och vill ;-)