Bloggintresserade

söndag 7 augusti 2011

STAKET OCH DYNOR

Dripp dropp, dripp dropp... så lät det utanför fönstret denna morgon då jag vaknade. Faktum är att det har regnat nonstop hela natten och en stund så dundrade det och blixtrade på rätt bra. Frampå förmiddagen var vi ute och satte upp våra sista brädor på staketet. Men igår hände här betydligt mer.Tyvärr så räckte de inte helt så nu blir det till att besöka Timber trading i Nöbbelöv igen. Jag vill ju få det inoljat i rappet, och att måla är ju liksom på min lott.

Så här någonting blir det då det är färdigt; med en stående bräda med jämna mellanrum, och visst är det ömsom en profilerad bred bräda. Inte så snyggt med vattenrörets markering, men vi får väl snygga till stolpen och byta ut brevlådan som nu provisoriskt är dithängd i en ståltråd.Ja, ni ser; Hålet i väntan på en portal och där den gamla smidesgrinden ska få sin plats.

I det andra hålet in till stugan planerar vi en grind med träram och armeringsnät så Charlie kan spana ut på gatan vilka som går förbi.Två dynor utav fem klara och omklädda med fyndtyget från Gittes. Helt ok i bra kvalitet och ett hyfsat pris med 275 kronor. Det gillar vi!

4 kommentarer:

Bea sa...

Hej!
till skillnad från dig har vi haft uppehåll hela dagen och hunnit njuta på altan i den ljumma sensommartiden :)
Så vackert och ombonat med staket kring gården och det blir säkert bra med grinden.
Tänk, så mycket man skapar och jobbar på med under den korta sommaren, lite väl hektiskt stundom kan tyckas (för vår del i alla fall).
Ha en fin kommande vecka! /Bea

Ulla sa...

Jag vaknade också till regn men fram på förmiddagen sken det upp. Dock gör blåsten att man nästan inte kan stå rak. Duktigt jobbat och trevligt med staket och grind!

Ölandsvindar sa...

Oj vad ni jobbar på! Här kom jag på ett nytt projekt i går och konstigt nog bröt inte maken ihop utan köpte det direkt. Undrar om han har fått försämrad motståndskraft? Återkommer till projektet när det blivit mer än lösa trådar.
Kram, kram
Kerstin

Ingela sa...

Hej på er!

Men frampå dagen blev det rätt hyfsat här inte mycket sol men uppehåll.

Ja, själva känner vi oss också nöjda. Det har tagit tid och är ju liksom inte klart än men det verkar bli som vi hade tänkt. Men visst är det så Bea, det är så mycket man vill ha gjort medan man har något bättre med tid.

Här blåste det också upp rätt bra Ulla på eftermiddagen och det kan ju vara en fördel om det torkar upp något efterhand.

Men, det är ju så det är ibland Kerstin, visserligen något drastiskt med att bryta ihop... men visst får man ibland använda olika och mjuka "taktiker".

Kram på er!