Bloggintresserade

fredag 19 augusti 2011

INGEN VANLIG DAG


För idag är det min födelsedag.

Ja, så tillhör man då skaran 5..5:or...
Jag vet ju vid det här laget rätt bra vem jag är och var jag har mig... men femfemma???

Vad betyder då det ... så där mer som begrepp?
Jag googlade frågan och fann då följande:

Jaha! då va man en femfemma då, gammalt uttryck för idiot, dåre, stölle. Person som enligt 1864 års strafflag, bedömts vara psykiskt sjuk brottsling enligt 5 kap. 5§ strafflagen och blir således straffri jippie!! men jag ska försöka att hålla mig på mattan
http://leondiva.bloggplatsen.se/2011/08/13/6017437-femfemma/

What so ever; kan man fatta? Hur fort de passerar... åren... månaderna... dagarna... ja man skulle kunna om man nu ville plocka ner det i minsta beståndsdel... precis som man gjorde då man var barn och skulle beskriva var man bodde...

Tiden... En ofattbar tidsrymd, för inuti känns det ingen större skillnad. Det är först då tankarna börjar vandra och då man märker att vandringen har nött ut en del skor, som det blir något lättare att greppa eller inte...

Massor av stunder värda att minnas... stunder fulla av liv... med full närvaro, som rört vid den där inre strängen som har slagit an tonen. Den där tonen som bara är vår egen och som ger oss energi att röra oss vidare.

Men som ibland samtidigt rör vid någon annans, för en sak är säker...


LIVET DET HANDLAR OM ATT BERÖRA OCH BERÖRAS

Är det verkligen så enkelt?...eller så svårt... Kanske är det man själv so
m har så lätt att komplicera saker...

Där livet, vandringen omväxlande går upp och ner. En ojämn vandring där även svackorna behövs eftersom de är utvecklande... men först på sikt...... och då man har lyckats ta sig ur dem. Funnit andra värden...

Gemensamt;

Mitt upp i det hela, så vill man nog inte och kan inte förstå.

Men livet är också ljummet och jämnt som jag tror vi alla har känt på. Faktum är att det kan vara behagligt för att återhämta sig, och för att ha chans att tänka över saker och ting. Att växa!
... Men ibland också frustrerande om man inte ger sig chans att slappna av acceptera, och följa med i strömmen...

Men glädjen, höjdpunkterna, högtiderna... så härligt betydelsfullt!!! Bäst av allt! Ja, jag blir lyrisk då jag tänker på det! Vill bara ha mer... och vem vill inte det? Som med sommaren och sommarens härliga aktiviteter. Och klart att alla är värda att uppmärksammas lite extra, inte hela tiden... men ibland! ...


...för idag har DU huvudrollen!

Från töserna i Malmö.


Variation!!! Nyanser!!! Ljus!!! Ljud=liv

...Orden i litteraturen nyanserna anger tonen som väcker känslor ger liv

...Måleriet som med hjälp av konstnären, ljuset, färgerna nyttjar kontraster, penselns drag i sin konst. Uttrycker ord och fria tolkningar men ljudlösa . Naturen, dansen, musiken... Sådant som gör intryck, man minns, det som är bestående...


I november bär det av till Malmö Arena för vår del, Bob Dylan och Mark Knopfler... En sån höjdarekonsert och vilka höjdare! Det här ser vi fram emot SÅ! Här har det verkligen chans att bli en föreställning i att beröra och beröras...

För en vecka sedan kom Mats hem efter jobb och berättade att han hade hört en låt på radion och att det var solklart att den handlade om mig. Det var Sanna Carlstedt och visst rörde hon även vid min sträng... hon har en stämma så varm och hennes ord kändes så äkta! Bara hör och njut, det gör jag!

...Och eftersom det nu inte går att infoga några bilder så ska jag förs
öka bifoga en länk istället. Länken går till det bedårande armband som Mats beställt från Drängastugan. http://www.butikdrangstugan.se/smycken/armband-lotta-djossouFör ett tag sedan hade du Tina ett personlighetstest som du rekommenderade i ett inlägg. Klart jag föll för det, har nog gjort det förut faktiskt. Ja, ni kan ju prova det om ni vill för att se om det stämmer.http://se.41q.com/

Min personlighetstyp:
Kraftfulla, originella och känsliga. Slutför vad de påbörjat. Extremt god människokännedom. Lyhörda för andras känslor. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Respekterade för sin starka vilja att göra rätt. Oftare individualister än ledare eller underordnade andra.

Karriärer som skulle kunna passa:
Personalvetare, juristassistenter, lärare, läkare, tandläkare, kiropraktorer, psykologer, skribenter, musiker, artister, fotografer, förskole- och dagispersonal, studievägledare, bibliotekarier, marknadsförare, forskare, socialarbetare.

Visst kan jag känna att det finns en hel del korn i detta :-)

...Precis som i horoskopen man läser...
Och som Oprah Winfrey har sagt;

Du är det du är genom det du tror på.

... samt Herbert Casson:

Att ha ett mål som är värdefullt och att ständigt sträva mot att nå det är en av livets hemligheter.

Måtte jag aldrig avvika från den vägen!Nu är det så att jag skulle vilja lagt upp bilder, men BLOGGER har strulat med mig sedan någon gång i maj. Det senaste är just detta att jag blir utslängd om jag ens försöker lägga in bilder. Fortfarande kan jag inte kommentera på andras. Ingen hänsyn där till vilken dag det är för mig just idag. Vet ju att jag ingalunda är ensam om problem men ibland hjälps det ju liksom inte.

Så nu är det stopp på att lägga in bilder igen, men det blev ju ändå något!

11 kommentarer:

Bea sa...

Hej!
Grattis till fem femmor! (antar att det är åren?)
Visst går det fort, det har vi just precis filosoferat om vid morgonkaffet.
Trevligt med personlighetstester och får ta mig an den lite senare idag.
Nu blir det att fixa ett ett litet jordgubbsland ;)
Kram/Bea

Anonym sa...

Grattis =) Njut nu av din dag----bloggen verkar ha buggar i systemet.

Christina sa...

Tack för att du tog dig tid och kollade min blogg! :-) Grattis på din stora dag!

Anelias hantverk sa...

Grattis på din dag!
Önskar dig en skön helg!

Ölandsvindar sa...

Grattis då din lilla stumpa (säger jag med ålderns rätt, haha.) Jag gjorde också den där testen.Biolog eller fotograf var några av mina yrkesval. "Analytisk förmåga gör det lätt för dem att upptäcka samband som ingen annan ser."Det var kul för det var en av mina starka sidor när jag arbetade.
Kram, kram
Kerstin

Petit Eyekiss sa...

Grattis grattis min vän. Om du nu är en 55:a så är du en väldigt unik sådan. Hoppas din dag blev som du önskade. Många kramar
Bettan

Monica sa...

Ett par dagar försent...men ett jättegrattis till dig! Fint och klokt inlägg som vanligt. Jag gjorde personlighetstestet och visst stämde det på flera punkter..kul!
Kram/Monica

Tina sa...

Grattis på födelsedagen så här lite i efterskott...

Hoppas att du har haft en trevlig sådan ;o))

Kramar från Åland

Ingela sa...

Hej på er!

Tack för alla fina grattis!

Det antar jag direkt Bea fem femmor... fast vid närmare eftertanke... bestämmer mig nog ändå för ett nej. Man blir trött om man ska behöva göra alla erfarenheter en gång till... kanske blir resultatet inte heller bättre utan kanske raka motsatsen. "Bliv vid din läst" det finns ju ändå så många skomodeller att göra... ;-)

Ja det handlar nog om rejäla tuggummin Eva-Katrine. Stora maffiga rosa som ibland smäller till rakt i ansiktet om man blåser upp dem alltför mycket!

Välkommen hit och välkommen tillbaka säger jag till dig Christina. Själv ska jag besöka dig kanske redan i eftermiddag annars imorgon. Kanske känns det annorlunda i eftermiddag då jag har jobbat lite längre än mitt vanliga schema.

Tack även till dig Anelia. Kul att du kunde komma. Jag läser alltid din blogg även om jag inte alltid kommenterar, åtminstone inte nu en period. Jag har liksom en sådan just nu, när all ork måste mobiliseras.

Kerstin, jag blir alltid lika glad av dina kommentarer och jag ser fram emot att jag släpps igenom för kommentarer. Skrattar gott av dina inlägg. Häromdagen, jag minns inte i skrivande stund för vad men då var det rätt ut utan någon i närheten. Liten stumpa. Du är för härlig du! Visserligen beror det ju på som du säger vad man jämför med... åldern har ju egentligen ingen betydelse. Det handlar ju mycket mer om att vara på samma våglängd, eller hur.

... och unika Bettan det är vi allihopa, men jag förstår vad du syftar på (tror jag). Egentligen handlar det mest om viljan för utav den kommer successivt förmågan.

Min dag blev härlig! Det var härligt att tillfälligt få spela huvudrollen ;-)... och vi hade så mysigt jag och Mats. I helgen har vi fått rå om flickorna och igårkväll kom Kalle hem solbränd i ansiktet efter sin lilla tur till Belgien och Tyskland.

Tack så klart även till Tina. "Ditt" personlighetstest uppskattades av flera. Och flera som fann korn.

Hej Monica. Kul att du också kunde komma! Jag får ta en tur till Rörö framåt eftermiddagen idag.

Kram på er allesamman!

Vi ses!

Anonym sa...

Du får lägga upp foton på den goda maten som ni bjöd oss på sen också på de goda kantarellerna vi plockade igår i det underbara vädret.

Det var verkligen en toppen helg som du och pappa bjöd på, synd att den gick så snabbt.

puss och kram eva

Möllebacken sa...

Grattis i efterskott Pinglan! Härliga funderingar :)
Hoppas att det blev en alldles, alldeles underbar dag.
Har inte varit ute så mycket på bloggen i helgen.
Kram Pella