Bloggintresserade

fredag 5 augusti 2011

MALMÖTRIP
Hej på er!


IDAG en intensiv, men härlig "blomma" att infoga i årets bukett av sommarminnen. Efter att ha städat av, tagit hand om tvätten, diskat och bäddat, tog Eva-Katrine och jag tåget till Malmö för att kolla på en lägenhet. Hon börjar ju sin sista termin i internationell marknadsföring här och det i rappet.

Vi passade på att kombinera det med en familjär tjejträff. Anna-Karin är ju redan på plats i en härlig takvåning tillsammans med sin pojkvän och deras två katter Mini och Chris Martin.


Malmö är ju också Wiehes hemstad och vad passar då bättre än att välja en av hans låtar. Mitt val faller på;"En sång till modet".

Det är en av mina absoluta favoritsånger, den är så stark och passar bra med tanke på att jag märker att jag ständigt återkommer till ... senast igår var jag inne och nosade på området... Det är något av en hjärtefråga hos mig. Rättvisa, att ha mod att visa vad man tycker om olika saker främst då det gäller mänskliga villkor...

A-K skulle möta oss utanför stationen och då vi kom var hon inbegripen i samtal med en kille som säljer tidningen ALUMA, hon berättade efteråt att hon brukade köpa den och ofta av honom. Den kostar 40 kronor och syftet med tidningen citat:
Aluma "är en ideell förening som aktivt verkar mot utanförskap och arbetar för att stödja hemlösa och socialt utstötta personer genom hjälp till självhjälp. Föreningens syfte är dels att erbjuda gatutidningens nätverk av försäljare stöd och hjälp i sin strävan ur ett liv i socialt utanförskap, dels att ge medlemmarna möjlighet att driva egna frågor och skapa debatt.


http://www.aluma.nu/


Har en del bilder från denna dagen så de lär komma på plats imorgon för nu är jag trött och tänker ta en svängom på hemmaplan med mannen i mitt liv.


Kan man bli såld på något som man förväntas köpa (?) I så fall är jag det;

Lena du som har varit här tror kanske du också att den hade gjort sig där vi har höjt taket :-)

Fånga en ängel från sjunde himlenVi åt gott... fikade i kaffehuset jag och mina töser. Själv fastnade jag inte bakom kameran ;-)... eller var det just det jag gjorde...På ovanvåningaen var det möblerat med gamla möbler, det här är en liten grupp där man kunde slå sig ner en stund kanske som avbrott i julhandeln för att tänka över saker och ting, eller varför inte närsom man vill få distans och värma upp "kröppa". De här fönsterna, så vackra:

... vi shoppade... mest fönstershoppade kollade på lägenheten och vi gick och vi gick...
Förbi många lungor och Anna-Karin berättade att Malmö brukar kallas för Parkernas stad... och jag tänker det ska vara en storstad för att man ska inse vikten av att bevara parken för alla, såväl sin historia som sina rötter!!! Här strosar man idag rundor elller susar fram på cykel. Kort sagt njuter bland grönt!!! Verkar vara så att man tänker till mer i storstan, värdesätter andhålen och att bevara charmen.
Vi passerade mängder av gamla neonskyltar som fått hänga kvar, charmiga butiker kolla skyltningen här:... Mycket bär på Rönnbärsträden i år, kanske blir det en sträng vinter. Det hade farmor sagt. Huvale! Men så vackert!
...passerade vackra kyrkor... den här var pampig åtminstone på utsidan denna dag... det var ju inte därför vi var härTill sist spelar jag en av Björn Afzelius vackra låtar. En utav de stora artister som uppträtt i Åhusparken, då jag var där och stod öga mot öga mot honom i kön för att få min nya platta signerad. Vilket jag ju också fick. Dessutom har jag starka minnen av träffen pga. annat ... men det är en annan historia och den har ni redan hört ;-)11 kommentarer:

Monica sa...

Hej Ingela
Nu har jag lyssnat och njutit av dina utvalda låtar...å det är sant...dessa artister kan jag aldrig bli trött på! Kram Monica...

Ulla sa...

Malmö är en härlig stad som jag lärt känna genom att två av mina barn som bott och bor där men nu i september blir det flytt till huvudstaden och den äldsta försvann ju över bron till Danmark för flera år sedan. Om jag får vara lite egoistisk så är det tråkigt för nu blir det nog inte till Malmö färden ställs när anknytningen är borta. Nu säger jag gonatt från Danmark!

Anelias hantverk sa...

Malmö är säkert en mycket vacker stad med sina blommande parker! Kanske jag får se den en vacker dag :)
Jag gillar verkligen låten Tusen bitar! Tack för den!
Ha det gott!

Marie-Anne sa...

Musik som väcker minnen........Det var ett innhållsrikt inlägg - tack för det! Jag tycker också om Malmö och tar kanske en sväng dit i höst och hälsar på "extrasonen"! Kram Marie-Anne

Ingela sa...

Verkar som om vi är en del med någon form av anknytning till Malmö. Tänkte att du skulle passera genom Malmö på din väg till Danmark Ulla. Höll utkik men såg dig inte ;-) Roligt för syskonen att vara nära varandra. Kanske drar du och din man dig till Malmö och närmre era barn och barnbarn framöver?

Visst fler än jag som har känslor förknippade med dessa sånger och sångare.Och visst är det som du säger Monica att man aldrig blir trött på dem. Visst fastnar man för ny musik, men man tröttnar också ofta och rätt fort. Det blir så lätt uttjatat. Man tycker det är bra, och så spelar de musiken om och omigen på radio och överallt. Kram på er alla 4.

Anonym sa...

Härlig dag hade vi =) och fler kommer då du ska ta tåget och hälsa på =)

Ölandsvindar sa...

Jag har varit på snabba visiter i Malmö , bl a och träffat personalen på djursjukhuset men en gång för väldigt länge sedan köpte jag en Charlotte Weibull-docka i en butik vid ett litet torg någonstans där.Wiehes och Afzelius musik tröttnar man aldrig på.
Kram, kram
Kerstin

Ingela sa...

För bra längesedan bodde vi en förhållandevis kort period i Svedala på Klockarevägen. Det var då jag arbetade på mitt första jobb som utbildad förskollärare och Mats låg i lumpen. Visst var man i Malmö ibland, men mest på centralen för att hämta Mats på permission. Ibland tog jag en svingsa in till Mobilia. Idag tänker jag varför man inte tog bättre vara på annat utbud som finns i storstaden. Det är andra och ungdomarna bättre på Djursjukhuset har även vi erfarenhet av. På den tiden hade vi världens goaste Engelska Springerspaniel "Jack" som sedan följde med oss faktiskt i samtliga 3 hus. Han blev 16 år, vilket är en hög ålder för en så stor ras.

Vilken överraskning att finna dig här Eva-Katrine... men vi har ju haft varandra nära hela sommaren vilket gläder mig jättemycket. Nu flyttar du snart ut igen, men ni barn ska veta att ni alltid är välkomna hem igen för längre eller kortare tid.

Tina sa...

Hej Ingela!
Tittade in här igår då jag försökte läsa ikapp allt som jag missat i bloggarna pga jobbet.

Skrev en lång kommentar som inte ville bli publicerad... ;o( Var för trött för att orka ta det på nytt igen då. Gör ett nytt försök nu ;o))

Har ju haft den stora turen att ha semester både i juni och juli. Och just nu har jag 3 veckor som började med att chefen ringde idag och frågade om jag kunde ställa upp ett par dagar för dom har kris.... Och visst kan jag det ;o) Det är alltid bra att jobba in dagar..

Då jag "reser" så mycket i mitt jobb så är jag inte så väldigt intresserad av att ge mej iväg någonstans när jag är ledig. Knappt så att jag vill ta mej in till lilla Mariehamn (då är det illa *skrattar*)
Men när jag läser om t ex ditt besök i Malmö så blir jag lite sugen att ge mej iväg.... ;o)
Någon gång vill jag besöka Köpenhamn och då ska jag ta och plöja igenom södra Sverige på samma gång...

Nu ska jag ta och packa upp och packa om, och skjuta fram semestern lite grann... ;o))

Önskar dej en trevlig vecka!

Maya sa...

Åhhh trollsländorna är helt underbara!
Funderar med på en tripp till Malmö någon dag!
Ha en fin söndag!
Kram Maya

Monica sa...

oh vilken ängel den var ur läcker!
Musiken ja dessa Afzelius och Wiehe är två av mina favoriter med ,,dom tröttnar jag aldrig på, som ni skriver. Dan Hylander är en av dem också som fortfarande är aktiv han är med stor favorit, han spelade på st Gertrud i Malmö i helgen var i Karlshamns i fredags han är med mkt bra.
Vilken go tur du och de dina haft.
Tänk att Malmötur har vi bara gjort en denna sommar men en klar höstlördag kan jag tänka mig en tripp med, för nu börjar vi snart jobba, och det känns ok för jag har hunnit både landa och koppla av rejält, då är det ok att jobba igen.
Vet du att ibland kan jag inte komma in på din blogg det visar ngt slags fel meddelande mycket konstigt. Jag blir glad då jag lyckas komma in här för du skriver alltid något som stimulerar mina hjärnceller..ha det gott kram Monica