Bloggintresserade

måndag 15 augusti 2011

HÖSTKÄNNING
Går i duggregnet med Charlie vid min sida mitt på blanka förmiddagen eftersom jobbpasset idag ligger på em.

Stillheten som du talar om Kerstin i ditt inlägg idag (och som jag har läst men inte kan kommentera), den tystnaden är påtaglig så pass att den nästan hörs... Dina Ölandsvindar drar in här och får väl därför med tiden kallas Åhusvindar. Vindarna som bidrar till att hålla havet vid badtemperatur om de bara ligger på rätt håll... och det gör de ...än att dömma av mannen som vi såg klä av sig och ut i plurret igårkväll!
Men nu är det ingen som helst tvekan längre, det både hörs, känns och syns att hösten är i starkt antågande... och inte nog med det, den luktar något speciellt och speciellt så här efter regn.

Beundrar blommande kaprifoler som klänger efterhängset utmed väggar och staket...

... och på tal om staket, så har vårt nu fått sitt behov av olja mättat i helgen, och smidesgrinden är på plats. Så nu återstår bara portalen, hur nu den ska se ut. Idéer finns och det gäller bara att förankra dem och att genomföra det.

Noterar också väldiga Fuchsior och knölbegonior... på promenaden... för att inte tala om kannorna som verkligen är bautastora just i år. Kan det månne vara så att de gillar årets välfyllda vattenkanna från ovan...?

En knubbig duva niger värdigt och högtidligt i en pöl för att ta ett morgondopp.

Ännu blommar fyra näckrosor i vår damm, men flera av deras blad börjar gulna så smått. Fiskarna har vuxit till sig rejält denna sommar de tillhör bestämt dem som mår bra av vatten ;-)

Rudbeckiorna kämpar för att hålla solen framme även i gråväder och det gör de tillsammans med hostan och det funkar rätt bra så att säga för att behålla lågan åtminstone vid glöd...

På tal om det så är det hög tid att beställa hem ny ved till kommande årstider. Då när vi ska kura skymning med tända ljus och en god bok.

... Nu är det faktiskt så att just idag så kom jag hem med fyra nya böcker(köp 3 och få en fjärde ;-)Sarahs nyckel, Niceville, Sugar och Den sjätte gudinnan. Kunde knappast bärga mig tills jag kom till bussen. Älskar mina stunder då jag kan försvinna in i böckernas värld summa summarum alltså mer än en timme per dag just på bussen.PIM uppgift 2 i det närmaste klar för att lämnas in. Det är "endast en inledningstext som jag ska knåpa ihop och läsa in för att introducera temat våld på min power point... och så klart få den bedömd och godkänd, men det ska säkert gå bra. Sen har jag gjort klart det som fodrades av oss. Skönt! Men tror faktiskt inte att jag nöjer jag mig med det, för faktum är att jag redan har förberett till nästa uppgift, vi har tid på oss fram till jul.Tro det eller ej men en utlottning kommer snart här på Hållplats Åhus. Men först har jag planerat ett annat inlägg och det på fredag så det får vänta några dagar ;-)
Vänta får också mina kommentarer göra för dels är det ett helt företag, om jag nu lyckas få igenom något och dels är det för tillfället mycket runt ikring.


5 kommentarer:

Tina sa...

Niceville har jag läst och den är såååå bra!!

Spännande, och så sann...

Marie-Anne sa...

Och jag har inte läst en enda av dem - jag som tycker att jag har läst det mesta! Fast för tillfället blir det ingen tid till läsning, förutom några sidor på kvällen innan jag somnar. Men snart nog är det riktigt mörkt och kallt - då blir det läsa av igen!

Monica sa...

Jag har läst Karin Alfredsson , (alla hennes) dom är mycket bra.
Niceville är också heltklart en superbok.

Jag ser ju framemot dina recensioner, dom ger mig så härliga reflekterande tankar.

Jag är med en person som alltid måste läsa ngt ofta två böcker samtidigt, till allas förskräckelse, men en bok brukar vara åt jobbhållet till och en ren underhållning.

Just nu är det Sarahs nyckel ( har precis börjat,,den är bra) så läser jag Hets av Sven -Eric Liedman, en bok om skolan den är läsvärd vi fick den av vår chef då hon slutade. JAg lyssnar med på en bok men den är inte bra för jag somnar bara Påtaglig risk heter den,,vet inte ens vad den handlar om..jag är läsoman brukar min man säga, kan se tv och läsa bok, åka bil och läsa , tåg och buss ännu bättre.
Ha nu en go läsupplevelse..imorgon är min första arbetsdag, ska bli kul att sätta sig in i lgr11, och jag ska ju plugga lite matte på halvfart i höst så det blir nog kul men lite jobbigt. kram Monicaps kan inte alltid få till kommentarer hos dig vet inte varför, ds.

Ingela sa...

Hej på er tjejer!

Ja, jag ser verkligen fram emot att läsa varenda en av dem. Det svåra var att bestämma sig vilken man skulle börja med. Valet föll på Sarahs nyckel. Har inte hunnit mer än till sidan 35, men den griper tag direkt så jag tror att den är rätt lättläst om ett svårt ämne. Men som sagt vi får se.

Niceville är jag också jättesugen på Tina förresten tusen tack för mejlet. Jag tänker svara sedan men jag vet inte vad det är med mig för tillfället. Det är segt som tuggummi...

Visst är det härligt det här med bloggen och även andra möten där man rekommenderar och därför snusar upp sådant som man kanske skulle missa annars. Bara som den här kvinnan i bokhandeln vi blir alltid eld och lågor båda då jag kommer dit för att uppdatera mig. Det är så mycket som stämmer och så utbyter vi tankar om det mesta.

Visst är det som du säger Marie-Anne. Både årstid och humör spelar in. Man måste helt enkelt vara på rätt humör för att kunna ta fatt i en bok. Och det är som bokhandlaren sa; det är perioder i ens liv och det skiftar vad som känns aktuellt.

Karin Alfredsson var en av hennes absoluta favoriter Monica och jag vågar nog lova en del recensioner framöver.

Jag måste säga att jag facineras av dem som klarar läsa mer än en samtidigt. Men du är långt ifrån det förste jag har hört som gör så.
Alltid blir jag lika full av beundran. Du förstår jag tillhör numera dem som fixar bäst med enkel multitasking ;-)

Lycka till på jobbet. Liedman har jag mött i bokens värld skriver absolut läsvärt.


Ha det nu gott allesamman

Ölandsvindar sa...

Håller med de andra. Niceville är en bok som stannar kvar i huvudet. Ta det lugnt med kommentarerna . Rätt vad det är lossnar det igen, gissar jag.
Kram, kram
Kerstin