Bloggintresserade

onsdag 3 augusti 2011

SOMMARAKTIVITET

Ännu en härlig sommardag, och ännu en vägg på husfasaden är nu tvättad.
... och så kom brevbäraren med något så spännande som snigelpost :-)) kan man annat än bli glad, jag bara undrar ?Och att så få fram ett vackert kort med följande citat:"Vad många av oss mest av allt behöver är någon som får oss att göra vad vi kan." R W Emersson


Samt en ljuvligt doftande lavendelstav klädd i vackert turkos siden... TACK C!

På det hela taget en härlig dag som har passerat i trädgårdens tecken, i Paradiset. Gräset är nu nyklippt med lagad klippare, hade den inte blivit klar tills idag hade vi nog fått slå det med lie ;-)

Det är mycket som frodas i dammen. Näckrosorna avlöser varandra hela tiden, och det är de här djupt röda. För endast två gula knappnålar har blommat i år och då en förhållandevis kort tid. Fiskarna har blivit rätt stora och verkar gilla sina gröna paraplyn.


Funkiorna är härliga och äntligen så kan man njuta dem utan att de "rinner bort" i regnet.


Bakom skymtar en himmelsblå Blå spira. Det kan nog bli en jättefin buske då den växer till sig.Glad blir man även av Ligularian som lyser så glatt emot grannens gamla ekplank


I drivhuset frodas det lilla citrusträdet där det nu har kommit en hel del nya frukter. Tänker på hur det bredvid hotellet vid busshållplatsen i Siena växte en häck av citrusfrukter. Kan undras hur vår lilla citrus kommer att växa.Moder druvan av sort Burgunder frodas även i år. Ser ut att kunna bli en hel del druvor. Stack ju ner en del avklppta grenar i våras då jag klippte plantan och en gren tog sig. Kul... planerar att få ner den i jorden bak stugan.


Men det slutar inte vid druvor, det behövdes bara några dagars sol så börjar tomater att skifta färg
Men det blev en del innearbete också, ibland springer diskborsten och tvättmaskinen ifatt en ;-)


...En vända utom Gittes för att försöka fynda nytt tyg och stoppning till dynorna i uterummet. Visst blev det fynd, sista mobeltyget i rullen och stopp på rulle och notan slutade på 275 kronor. Det får man väl kalla fynd?

Framåt kväll spelade Mats, Kalle och jag minigolf på Yngsjö golfbana. Det blev en jämn match och en mysig kväll där sommarkrysset hade avslutning med underara toner från ett piano och en röst.


5 kommentarer:

Ulla sa...

Det var aktivitet minsann! Du får kosta på dig att sitta en stund idag och lukta på din lavendelstav, lite som Ferdinand.

Ölandsvindar sa...

Ja nu grönskar det verkligen och mer regn är på gång hörde jag. Vi klipper gräset just nu, en ovanlig syssla så här i början av aug "normala" år. NU ska jag duscha, plocka ihop grejer som ska med, försöka hinna med en snabb lunch och så fara iväg till hembygdsgården.
Kram, kram
Kerstin

Marie-Anne sa...

Oj. så mycket vackert du har i din trädgård! Röda näckrosor - underbart! Själv plockar jag tomater och har just skördat och ätit de två första paprikorna, som smakade alldeles utmärkt. Nu väntar jag på att chilin ska mogna.....Ta en pausdag idag - och hoppas det är lika ljuvligt väder där som här! Kram Marie-Anne

Bea sa...

Hej!
Ljuvligt i din trädgård och så vacker Lavendelstav!! Härligt med snigelpoten :)
Länge leve den!

Min julkrubba står ute hela året (utan pjäser förstås ), är alldeles för stor att flytta och blev väldigt lagom med dubbel användning.

Kram /bea

C De-sign sa...

Oh så mycket vackra blommor....och vilken "fart" du har på dig.....Roligt att du gillade din "snigelpost" det var ju det som var meningen...... Önskar dig ett fint veckoslut! Kram fr C