Bloggintresserade

onsdag 31 augusti 2011

LEDIG DAG

... Solen skiner från en klarblå himmel, termometern visar 13 grader nu på morgonen. Regnvattnet ligger i små öar på det oljade trädäcket än, men det är nog en tidsfråga innan det torkar upp.

Dig Christin (syster) vill jag önska en superduper dag!!! Hade jag haft dig här så hade du fått en rejäl kram, kanske kunde vi ha haft en härlig dag tillsammans. Jag kunde svängt ihop en god paj, gjort en god sallad tagit med en flaska vin så hade vi begett oss ner till havet. Dukat upp med rutig duk servietter och höga glas. Suttit där i lugn och ro, lyssnat på vattnet, grävt i den mjuka vita sanden känt den len emot tårna, pratat om livet... förr, idag, våra tankar om framtiden. Känt det som om solen lyser extra för oss just idag. Om du känner för det eftersom det är din dag tagit ett dopp i det ännu varma vattnet. Som det är nu finns du i mina tankar!
Du har huvudrollen!
Det var i tanken...


... men nog blir det en runda till stranden i alla fall... en vända på biblioteket för att se om jag kan få tag Murakamis "Norwegian Wood" det är den bok som vi ska inleda vår lilla läsecirkel på jobbet med.

Så har jag bloggar och några mejl som jag måste ta tag i, se över innemiljön innan trädgården väntar.Vilken överraskning, det kom ett brev i lådan, återträff med gospelkören... kan man fatta 40 år sedan start...... Mats klädde i ord vad jag kände; vad härligt att det finns människor som drar igång sådana här arrangemang.
Bara att fiska fram medlemmarna som numera är bosatta i mest hela landet... åtminstone halva! För oss andra bara att tacka och ta emot!

11 kommentarer:

Monica sa...

God morgon!
Vilken otroligt mysig dag du målat upp för dig och Christin. Just sådana stunder drömmer nog de flesta om...något att ta efter!
Kram

Anonym sa...

Va härligt att du har så fint väder på din lediga dag =)

Va kul, när sk ni träffas hela kören? Låter verkligen superroligt ju....sjunga lite tillsammans.

Ha en mysig dag mamma =)

Kram eva

Marie-Anne sa...

God morgon (för mig är det just nu morgon!) Paj, sallad och ett glas vin vid havet - gör det! Kram

Ingela sa...

Ja, ibland "hörre" ni gör man bäst i att måla upp sitt önsketänk. Absolut Monica. Speciellt då hela Atlanten och en hel kontinent skiljer en åt. I tanken kan man vara där och det finns de som säger att det är tanken som räknas. I princip instämmer jag med din Anne-Marie varför annars tveka? Rätt som går solen i moln och det har den gjort nu!

Får se fram emot återträffen Eva-Katrine den är i början av oktober.

Ölandsvindar sa...

HAr varit och shoppat loss lite idag. Blev bl a två par långbyxor. Härligt att ha fyllt på till vintern. Gick förbi en pocketbook-hylla och började fundera på vad boken hette som du skrev om. Nyckel...? Jag hittade ingen med nyckel så det fick vara. Nu ska vi på grila-korvparty hos en granndam som är lite egen. Blir spännande!
Kram
Kerstin

Ingmarie sa...

Har bilden klar för mig....rutig filt höga glas med något gott i,därtill trevligt sällskap.Att sedan ta ett dopp i havet tror jag nog att jag hoppar!
...men en paj blir det tack vare ditt inspirerande inlägg!

Kramen på sig

Bestemor Drillo sa...

Jeg bli rså glad når jeg endelig kommer inn på din blogg. Det er som om jeg sitter på den rutete duken med tærne i sanden. Heldig er den som har en søster som deg med slike vakre ønsker! Høsten nærmer seg og snart eksploderer naturen i farger, September er min måned, høy klar himmel, trekkfuglene som samler seg til avskjed og lar oss bli tilbake i den lange vinteren, men det er jo det som er livet. De lever livet i varme strøk og vi lengter til den dagen de er tilbake. En evig runddans som jeg tror vi her oppe i Nord ikke kan være foruten. Jeg tenker ofte, hvor trist det hadde vært uten våre skiftende årstider.
Hva skulle vi da ha å se frem til ?
Nei dette ble da en lang kommentar, men jeg må passe på når jeg endelig kom igjenom til deg! Ha en herlig høst ! Klem fra bestemor som nok blir her på torpet en stund utover i September.

Fröken Grön sa...

Låter onekligen som att du har ett toppenrecept för vad man kan göra på sin lediga dag!

Må så gott!
/Anna-Karin

Ingela sa...

Halloj, jo jag är här även om det inte precis syns på bloggen!... Det har då hänt mig många gånger också Kerstin... minns något nyckelord men så är det stopp. Sarahs nyckel var det, men du du får glädjas över byxorna de är förmodligen roligare än boken dessutom. Låter som om grillpartyt har chans att bli både gott och trevligt. Tänk Ingmarie att jag lyckades inspirera så pass att det blev paj :-) Själv blir jag sugen då jag läser andras bloggar och kan gå och fundera tills vi måste ha det som spenat häromdagen. Det här med att ta maten med ut i naturen det borde man verkligen göra oftare Anna-Karin (Fröken grön) Vackert namn du har förresten! Bestemor lika glad är jag att ha dig här!!! Njut nu riktigt av torpet ett tag till, tids nog kan vi träffas varje dag om vi så vill ;-) Precis som du tänker jag absolut!

C De-sign sa...

Hej
Låter underbart... och dessutom har du nära till havet! Oh, vad jag längtar till havet............ Roligt med körträff också! Full fart på jobbet och med renoveringen går det sakta men säkert framåt och jag är nöjd! Önskar dig en skön söndag, ser ut som det ska bli fint väder....härligt att njuta av sensommardagar! Kram fr C

Anonym sa...

Har du varit trött på bloggandet nu i några dagar?

Hur trötta var ni när ni kom hem igår? Jag får inte ihop lampjävlen, det måste man ju vara ingenjör för =( Så nu har jag ingen belysning....hon som bodde här innan hade tagit glödlampan i taket =) Tack för hjälpen igår ni är pärlor =)

Blir det ett berra inlägg idag kanske?

Ha en mysig eftermiddag! Puss och kram Eva