Bloggintresserade

fredag 25 april 2008

Fredag

Ser ut att kunna bli ännu en solig dag. Hoppas verkligen att din önskan slår in "Sol på dig" skriver du Runo i ditt mail. Tack även Ann, ser att du har det bra fortsätt du din "maskrosutrotning"- glömmer aldrig när vår förre granne (inser i efterhand att han gillade reta mig) undrade varför jag låg där nära myllan och filade och om det var någon mening med det. Jag inser idag att det handlar om något flowtillstånd där man knappast vill bli ifrågasatt. För mig är det viktigt med "en fredad zon" i min trädgård. Ja, vi har flyttat han också för den delen.

Var inne en sväng på Kapp Ahl på vägen hem. Hittade så klart en svart och vit kavaj inte rutig men väl små trianglar. Rätt snygg faktiskt, tycker jag själv. Eva-Katrine kan du tipsa vad jag ska ha till?


Hade idag glömt att stänga av min mobil under lektionstid. Ingen ringde som tur var till mig för jag vill ju ogärna vara ett dåligt föredöme. Däremot så plingade det till men eftersom jag trodde att jag stängt telefonen så höll jag färgen. Upptäckte på bussen hem att det var du mor som skickat sms. Tack, vad fin din rullebör blev full med penseéor!

Fredagseftermiddag och tänker mig ner en runda till biblioteket. Ska försöka fatta mig kort för det är alltför fint väder för att försjunka i böcker. Tar nog en svingsa in även i handelsträdgården bara för att njuta av alla dofter och färger. Kanske blir det också en liten blomma, vem vet?

Kom hem inte med någon blomma, däremot med några böcker: "Nya projekt för trädgården" kan undras om där är något jag ror iland med på egen hand, annars får jag väl anlita Mats...men han funderar ju själv på ett dammprojekt. Har länge tänkt läsa Kay Pollaks "Att välja glädje", har nu gjort slag i saken och lånat hem den. Inspirerad av veckans skolarbete lånade jag även Hans Holmbergs skildring från Kristianstad "Stad, öppna dig!" förövrigt en bok som kom ut förra året. Men det är inte slut med det, en titel är "I trygghetsnarkomanernas land" av Eberhardt som är överläkare på S:t Görans psykiatriska akutmottagning. Han behandlar fler och fler med olika typer av ångest- och depressionstillstånd. Det handlar om vårt behov av trygghet och kontroll och hur samhället förebygger för att dämpa svårigheter och faror samt vilka konsekvenser detta kan få för den enskilde. En femte bok "SOCIAL GRAMMATIK" försöker reda ut begreppet social kompetens. Hur, vad och varför? Din bok får jag hämta på måndag E-K för jag snurrade ju till det så klart, den var ju beställd till stadsbiblioteket.

Ett litet fredagstips gå in på;
och njut av kanske de två bästa gitarristerna på scen samtidigt Eric Clapton och Mark Knopfler.

Ännu ett med två sångerskor i absolut världsklass;
Finns det något bättre än Barbra Streisand och Celin Dion?

Sjömansbiff på menyn. Delikat!

Pricken över i som fredagsfilm. Tyvärr missade jag slutet i vanlig ordning på fredagskvällen när fårskinnsfåtöljen känns alltför skön. Men vad gör det när man har sett filmen åtskilliga gånger förut?

Inga kommentarer: