Bloggintresserade

söndag 27 april 2008

Trädgård och en glasstrut

Häggmispeln utanför arbetsrummet ytterst nära att spricka strax kommer den att översvämmas av pyttesmå skira vita blommor. Undervegetationen består av en tät matta av gulvita vildtulpaner Solen "lyser ännu med sin frånvaro" men den kämpar för att ta sig igenom molnen...se där för ett ögonblick kämpade strålarna sig fram. Då kommer det gulvita tulpanhavet att åter slå ut sin mängd av söta blommor. Ribesen och Forsythian blommar för fullt liksom alla doftande hyasinther, tulpaner narcisser, gulsippor, kejsarkronor och annat av Perssons blandning. Vattnar gräset idag, gödning igår kväll på mossmattan tänkte att gräset skulle få en chans...och att om prognosen stämde skulle det bli regn.

Hittar inte ditt förra mail Mona måste ha råkat radera det. Kanske är du i Ripa nu? Säkert är det väl en hel del ogräs att tampas med. Vädermässigt visar ju Sverige sig från sin ljusaste sida inte sant? Antar att du har en sagolik tur.

Inspirerad av dig A drog jag precis av lakanen, hade onekligen varit skönt även för oss att krypa ner i renbäddat till kvällen.

Få se vad denna dag bär i sitt sköte men det blir antagligen till att fortsätta med trädgården. Tvättat utemöblerna, vattnat pelargonplantorna som börjar komma igång riktigt.

...och så har vi då årets sticklingar.
Det ska nog kunna bli blommigt och grant i trädgården.


En promenad blev det så klart, benen drog till Glassen och visst var där öppet så vi kunde inte motstå årets första strut.

Imorgon kommer Eva-Katrine hem. Jag har berättat för Olivia och Lucky. Lucky sprang genast till dörren. Olivia brukar försöka krypa in i mobilen när högtalaren är på. Känn dig välkommen. Anna-Karin verkar som hon tänkte sig hem nästa helg. Härligt, ett tag sedan sist! Hoppas att ni hade det riktigt mysigt i Copenhagen igår!

Alfred, känner du igen båten? Var rädd om er. Hälsa Belle och dina pojkar från mig.

Inga kommentarer: