Bloggintresserade

onsdag 30 april 2008

Valborg

Ledig men steg nog upp kvart över 7 och slog mig ner vid datorn med en kopp kaffe. Tänkte att det kunde vara skönt att bara slappa och behöll därför nattlinnet på. Ganska snart plingade det på dörren och jag frågade utan att öppna vem det var. Då svarade en röst... Det är bara jag sotaren... Va, skulle han komma idag? Det hade jag inte observerat. Ja jag kan öppna svarade jag sedan, men jag har bara nattlinne. Då svarade han rappt; bara det inte är genomskinligt!

Det får mig att tänka på en rolig historia som du berättade en gång Maria...minns bara fragment.
Du får påminna mig någon gång. Du minns säkert!

Oj vad folk i affären, båda parkeringarna var redan före lunch fulla av bilar. Måste vara många som passat på att ta ledig dag idag. Men nu så är det helghandlat. Planerat om vädret tillåter grillad fläskfile, rotgrönsaker i ugnen och kantarell/champignonsås till. Blir ni sugna?

År 710 föddes ett flickbarn som fick heta Valborg någonstans i norra Europa. Namnet tyder på ett ursprung som kelt, tysk eller möjligen skandinav. Ibland sägs det att hon var dotter till kung Richard och därför skulle hon ju kunnat ha levt i England.
Valborg dyrkades för att främja markens fruktbarhet, och namnet har också sammankopplats med hedniska vårseder kring första maj. Därav hennes plats i vår kalender. I Tyskland grundade hon ett katolskt kloster i Wurtemburg och blev själv nunna. Hon blev nästan 70 år och hennes dödsdag fick bli Valborg. Hon blev senare förklarad som helgon och namnet associerades med våren.

Kanske tar vi en promenad med Lucky ner till borgen i kväll för att se scouternas flotte med brasan mitt ute på Helgeå. Så nu skulle Kalle gå på sitt taxipass, fick några ord med honom på vägen och så har jag precis chattat med Per-Olof. Han hade slutat jobbet för dagen på Icas lager tänkte sig en skön hemmakväll med fotboll. Eva-Katrine träffar sina tjejkompisar här i Åhus.

Inga kommentarer: