Bloggintresserade

söndag 10 juli 2011

NORDÖSTRA TOSCANA inlägg 4



Jaha så var det då dags för nästa inlägg nummer fyra som som i verkliga livet var dag nummer 3


Halvsol denna dag då vi begav oss först något åt söder igenom det vid de här laget välkända böljande landskapet med vinodlingar.

Sedan på väg österut passerade vi rakt igenom Chianadalen känd för att vara regionens kornbod. Sädesfälten lyste gula och bönderna hade börjat skörda. Att köra traktor i dessa backar måste vara ett äventyr...

Montepulciano, , 20 % lutning, svindlande promenad,

















vidunderlig utsikt... (blandat med BLOGGERS avgrunder)









... smala gränder, portaler, siesta stängda fönsterluckor



Utsikten vid kyrkan var verkligen vacker och det kändes som om vi nu var upp på toppen av staden... eller mer passande att kalla den by? Kanske resonerade man så en gång att kyrkan skulle byggas så nära Gud som bara möjligt... Tänker på Falcones "Katedralen vid havet" och på vilket otroligt jobb som har lagts ner vid byggena...















... trots stödet nu svullen och öm fot, tänk att fotskrället inte har återhämtat sig sedan i påskas...




... fort och katedral












Oh, så vackert Massimo Cruciani målar med akrylfärg på glas




















Fantastiskt vackra! Helt i vår smak!!!











http://www.cruciani.com/












Alberto Guidotti målar med akrylfärg på OSB-plattor



















http://www.albertoguidotti.it/









Här passade vi på att handla lagrat rödvin till A-K:s Johnny som fyllde 30 under vår resa





Läste i Bladet på ämnet Givmildhet följande:

"Vi vill alla ha rykte om oss att vara frikostiga och vill köpa det billigt",


... sagt av Mignon McLaughlin amerikansk journalist o författare född och död på 1900-talet.

Kanske är inte kopplingen i detta sammanhang solklar, utan hade passat bättre i annat sammanhang... Men visst är det så att vi dels jämförde priser och kvalitéer. Men man kan ju också resonera som så att butiksinnehavarna skaffade sig en extra hacka i form av en önskebrunn...












... regn, då passade vi på att slå oss ner på en uteservering under parasoll och käka pizza med fyra ostar och ett glas rött av det lokala.

Innan vi vände kosan hemåt besökte vi ännu en bergstad som heter Cortona. I guiden läser vi att det är en av Toscanas mest spännande bergsstäder och det stämmer säkert, men nu har vi sett en hel del och oftast bara skrapat på ytan.



















På aftonen hade vi egen ost och vinfest på hotellets terass... och det var precis vad vi behövde och "tyade" efter att dessutom ha tagit en rejäl simtur i poolen.






En vecka senare:

Faster G. här och vi har haft jättetrevligt. Först ett trevligt och gott besök på Åhus Rökeri...vad sägs om rökt fjordlax med romsås och dillkokt potatis. En hel del resminnesnack dels från då G. och jag var ute på våra resor, samt annat aktuellt ;-)



Precis bredvid rökeriet ligger Åhus vingård och det blev ännu en nostalgitripp av igenkänning. Där är fint nere vid ån och plats för en liten promenad bland fruktträden.



http://www.vingården.nu/




Kaffe, nyplockade jordgubbar, glass och dajmtårta fick bli final på denna utsökta middag. Detta njöt vi hos oss på soldäcket i Paradiset. Vi kollade på filmsnuttarna från Toscana och på en del foton. Kalle visade också bildspelet i fotostory från hans och Per-Olofs resa till New York. Hoppas att hon nu har många nya intryck med hem att fundera över. På onsdag ska vi träffas igen få se vad det blir.

3 kommentarer:

Ulla sa...

Åh, jag njuter av att följa din resa. För året tittade vi på en TV-serie Drömmen om Italien. Italien har något som är alldeles underbart. Tack för turen idag!

Ingela sa...

Väl bekomme... det kommer mera ska sedan kolla igenom bilder från den andra kameran och se om jag ska byta ut eller komplettera inläggen!

Dessutom ser jag fram emot att hinna in och kommentera på era bloggar!!!

Kram Ingela

Marie-Anne sa...

Så mycket du har att berätta och visa! Tack för det! Kram Marie-Anne