Bloggintresserade

tisdag 11 oktober 2011

ÅHUS BY NIGHT3 kommentarer:

Birgitta sa...

Vad roligt att du visar lite bilder från din stad, som jag tyvärr inte besökt. Nu är det ju så att man ofta passerar utanför städerna och det känns lite tråkigt.
Det är inte på Birgitta-dagen man lägger lutfisk i blöt, utan på Anna-dagen i december. Har inte ätit det på flera år och har aldrig lutat den själv.
I morron blir det däremot hemkokt rotmos med fläsklägg.
Kram Birgitta

Bestemor Drillo sa...

Så vakkert Ingela ! Jeg er så svak for månebilder! Ha en flott uke!
Klem fra bestemor;)

Ingela sa...

Ojoj Birgitta, det var förvirrat av mig... egentligen visste jag ju långt inne att det var Anna-dagen. Tack för att du tog mig ur förvirringen. Hade nog inte blivit lyckad om den skulle ligga i blöt så pass ;-) Rotmos och fläsklägg, en rätt som idag är underskattad. Det är bra att du påminner för då vet man aldrig; kanske vankas det även här endera dagen!

Vi brukar ju ta rundan om havet minst en gång per dag. Igår kväll var månen full och helt fantastisk i sin utstrålning så våra steg ledde ända ner till stranden. Även upplyst brygga gjorde sing fantastiskt i månskenet. Goda dofter av mat spred sig över stranden. Och vid en närmare blick upp emot Kanta så såg vi att det rådde full aktivitet. Borden, dukade på vita dukar och med blommor på alla borden. Sbacka om vacker utsikt de skulle bjuda ikväll.