Bloggintresserade

fredag 14 oktober 2011

STARKT

... Gardell!!! Han sjunger sin egen låt "Aldrig ska jag sluta älska dig", ungefär från mitten av klippet;
Men kärleken är komplicerad... idag har temat förföljd fortsatt i skolan och en liten grupp av elever har tagit del av första delen av denna strålande franska film med engelsk textning. Har ni inte sett den så kan jag verkligen rekommendera den!

http://hallplats-ahus.blogspot.com/2010/10/he-loves-me.html
Idag tog vi en långpromenad lite tidigare än vad vi brukar på fredagskvällar. Kyligt inatt kommer det att bli kallt men jag vägrar ännu att inviga någon annan jacka än sommar/höst. Ångrade då vi kom ner till havet att jag inte hade mobilen med mig. I ålaboden höll förberedelserna på för fullt för kvällens ålagille. Och snacka om magiskt sken över vattnet. Jag som fortfarande räknar mig som stadsbo benämnde det som att havet lyste gräddvitt. Sjöbusen vid sidan av rättade mig genast det kallas för BLEKE men det ordet hade han inte heller hört någon ta i sin mun på länge. Slog upp det då vi kom hem "bleke stiltje, vindstilla, stilla vattenyta" i synonymordbok HÄR

Väl hemma planterade jag några vackra höstblommor i en ampel utanför groventrén; en vintertålig ljung, samma med en hängande silvrig murgröna och även en annan som flickan i torgståndet rekommenderade. Ljuslyktan är på plats och nu tänd utanför ytterdörren.

Ljusen inomhus brinner i fönster och på bordet, entrekon sprider sin väldoft från köket. Snart är det veckans avsnitt av Idol.

Med andra ord Det känns rätt gott!

1 kommentar:

Monica sa...

Låter som om ni haft en lika fin dag i Åhus som vi haft här på Rörö. Å du..här har också varit bleke!
Kramis...