Bloggintresserade

onsdag 26 oktober 2011

HÄNDELSERIK ONSDAG


Än så länge en annorlunda onsdag. Visst jag har hunnit en del av stryk och tvätt. Men än ligger där kvar en del plagg i strykkorgen (någon som förstår varför det visar att jag har stavat fel och att det skulle heta skrytkorgen :-? Det kan väl knappast vara något att skryta med?
Visserligen "Den som spar han har" ... men frågan är om det är positivt i det här fallet?


En del dagar får man mindre trevliga överraskningar, det här var en sådan dag. Men ibland ska man också ha tur i oturen. Först nytvättad duk på och nytt ljus bredvid Gudruns piprankeblad. Disk och orkidéer. Sedan tog jag på riktigt tag i uteväxternas vinterförvaring.Röjde på vasken som står kvar i det som vi idag har som förråd och där nya varmvattenberedaren är placerad. Där tänker jag placera några växter som inte tål stå ute i vinter, snart är nog även uterummet för kallt. Men frågan är hur lösningarna kommer att fungera, går det så går det!

Upptäckte då en läcka :-O som blivit vid bytet av varmvattenberedare för några veckor sedan
. Ingen stor läcka, men lagom för att jag skulle få skälvan. Det här skulle åtgärdas med nittio! Everöds el var här inom kort, har åtgärdat och återkommer igen på fredag. Så nu förstår ni varför jag inte har haft tid att vara runt hos er på besök ännu!

Förresten har upptäckt att det är helt toppat... tar en evighet att logga in lite varstans om det ens går.
.. Olustigt det här med dataintrång "hörreni". Har det kanske med det att göra? Att man håller på att se över lite varstans? Visst är det märkligt som jag skrev igår; har man inget bättre för sig än att försöka skada andra?

Nyss hemkommen från en välgörande, men samtidigt vindpinande och fuktig promenad utmed havet. Vågorna inåt land går höga och toppas av vita gäss för andra dagen på raken. Det såg lite märkligt ut i mörkret igår där man trots mörkret faktiskt skymtade det vita skummet! Det får mig osökt att tänka på en barnvisa "En kulen natt,natt,natt... på havets vågade,vågade våg så skummet yrde".

Ensam med mina tankar... regnkappan, var nog om inte det snyggaste så det bästa klädköpet förra hösten.Men, det är inte bara regndropparna som duggar tätt nuförtiden här på orten... även ålagillena. Så sent som på kvällen igår då vi kom här efter mörkrets inbrott (märkligt uttryck!?) så lyste ljusen i ålaboden och marschallerna var tända utanför. Det visade sig att en busslast med gäster var på väg så här en tisdagskväll för att gå på gille.

3 kommentarer:

Fånga dagen sa...

Tjillevippen stugan.
JA men vilken tur att du fick se läckan i alla fall.
Det där är inte några kul överraskningar minsann. Vissa dagar får man mer av de där sakerna, bara att gilla läget. Annars allt bra hoppas jag. Jag ska klä på mig nu och sticka till en väninna för en eftermiddag i skrattets tecken, härligt. Det är det som behövs nu i höstrusket.
Ha det gott nu
Kram Lena

Gudrun sa...

Hej vännen!
Skönt när man upptäcker skador i sin början och får det åtgärdat.
Idag tror jag blåsten tar de flesta blad från träden.
Riktigt läskigt med alla datorintrång, tråkigt med människor som inte kan se skillnad mellan eget och andras egendomar.
Önskar dig en fin kväll, nu är det dags igen med bönderna.
Kram

C De-sign sa...

Bra att du fick hjälp och att du upptäckte läckan.... ÅLAGILLE..... och HAVET, det är ju inte sommarensstränder jag längtar till, utan just mörkt och hårt höstväder... eller snarare havet i olika ljus och väder!!!!!! Önskar dig ett skönt veckoslut! Kramar fr C