Bloggintresserade

söndag 23 oktober 2011

SUNday


För ett par veckor sedan i samband med fönsterputs fick mina orkidéer en "uppfräschande" dusch i badkaret... och det gjorde nog susen för nu är det knoppar på de flesta exemplaren och blomningen i full gång på andra. Det är så roligt med detta blomsterfönster speciellt nu då växterna i trädgården sjangserar

För nya läsare; mina orkidéer får vård en gång i veckan. Den består av kalkfritt vatten. Jag har alltid en kanna stående så att kalken sjunker. Varje kruka får knappt en dl. Stänglarna som är kvar från att blommorna har vissnat sprejar jag kanske ett par gånger i veckan med vatten som på samma sätt fått stå i sprejflaskan.Så nu har det blivit söndagskväll och yngsta dottern är på väg till Malmö för en ny skolvecka, för vår del börjar snart en ny arbetsvecka. Kan man fatta hur snabbt både helgerna och veckorna springer iväg? Men det sägs ju att tiden går fort då man har roligt, så det är ju så man får se på saken. De andra syskonen är för att fira med HIF-laget i Helsingborg denna kväll. Om en stund är det dags för en ny tävling med True talent-gänget.


9 kommentarer:

anna-lena sa...

Aha, är det så man ska göra! Sitter just vi ett fönster med tio överblommade orkideer, varav enbart en satt ny knopp. Så nu blir det orkidebad ... Tack för tipset!

Monica sa...

oh mina får bara en dl varannan vecka, fast jag är ju inget proffs har haft en sedan i somras och köpte en i fredags, var halva priset på coopforum då kunde jag inte låta bli,,min dotter säger men mamma det är tant blommor men jag är ju tant säger jag,,dom är så fina ..
ha en go vecka kram Monica

Fånga dagen sa...

Vet du, min misse är likt charlie, i färgerna i alla fall, sen kanske charlie ligger på rygg också och då är de ju ännu mer lika varandra, hi hi
Ha en fin måndag i morgon nu
Kram Lena

Ingmarie sa...

Fick en förklaring till varför mina alltid dör....har nog dränkt dom i kalkhaltigt vatten!
Ska nu göra precis som du upplyser oss om!
Tack!!!!

Kramen från mig

Vintage House sa...

Hej
så många vakra orkideer du har och tak för tipsen..
Kul att du tittade in hos mig...
kram
sandra

Anonym sa...

Fina orkidéer, dem ska du vara stolt över. Den som jag fick av dig blommar fortfarande grant i fönstret här =)

Kram eva

Monica sa...

Orkideer är otroligt vackra...och vilket underbart orkideefönster du har! Tack för skötseltips. Jag har bara en hemma för tillfället...men nu ska den skötas enligt dina tips så kanske det kommer en ny blomma på den också! Min mamma var alltid så noga med att låta vattnet stå ett tag i kannan. Varför visste jag inte...nu vet jag!
Kramis...

Elle sa...

Jag brukar ställa mina orkideer i diskhon och låta rejält med vatten rinna igenom blomkrukan. Orkidéer vill bara ha det fuktigt, men inte vatten ståendes i bottnen.
De utblommade stänglarna klipper jag oftast ner. De nya kommer ju nedifrån och de ger mer blommor än de gamla - om de nu skulle vilja blomma om.
Och ingen direkt sol!
Orkedéer är egentligen en av de vackraste och mest lättskötta blommor man kan ha.
Hälften av mina blommor är orkidéer.
Ha en bra dag!
Kram Elle

Ingela sa...

Hej på er! Vad kul med fler Orkidétips! Snart blir vi kanske halvproffs lite till mans. Men faktum är att de gläder mer än är svåra att sköta! Det handlar nog mer om att man ska bry sig, prata med och pyssla om dem. Man får helt enkel prova sig fram!

Det var ju mer en tillfällighet det här med att ställa dem i stora karet och duscha rejält. Riktigt så pass brukar jag inte men den här gången tvättade jag alla bladen grundligt! Kommer alltså i fortsättningen att göra som du Elle för det gjorde susen! Klipper ner stänglarna vågar jag mig inte på för då jag någon gång har tvingats göra det för den vissnat har det inte kommit några nya. Numera klipper jag bara det som vissnar. Det händer emellanåt att det växer ut nya skott från de gamla stänglarna inte bara knoppar. Det tycker jag är spännande. Det där med skydd för solen är nog jätteviktigt, utanför mina fönster har vi vårt uterum och det verkar ju fungera bra. Om orkidéer är tantblommor Monica är jag gärna tant annars får det nog vara. Det fina i fågelsången Eva-Katrine är att man ibland kan få njuta blommorna hur länge som!
Kul att du kollade in här Sandra, nu har jag ju länken till dig och ska återkomma ;-)