Bloggintresserade

onsdag 6 oktober 2010

HE LOVES ME...


... he loves me not "... är den engelska titeln på den film som vi såg igår kväll. Filmen är fransk och från 2002, där originalet heter "A la folie pas du tout". Den är regisserad av Charles Gassot och i huvudrollerna ser vi Audrey Tautou och Samuel le Bihan.

På baksidan av filmen kan man läsa "He loves me , he loves me not will give you a whole new perspective on love and relationships"


Angelique är ung och vacker, tillika begåvad konststuderande. Hon förälskar sig blint i den något äldre Loïc. Han är gift, väntar barn i sitt äktenskap och tjänstgör som hjärtspecialist.
Filmen ger en obehaglig eftersmak av hur saker och ting inte alltid är vad det ser ut att vara. Där känslor av kärlek lätt förvrängs och leder till förföljelse, då det inte sker på bådas villkor. Då inte spärrarna mellan verklighet och fantasi finns och fungerar. Det som blir avgörande är den individuella upplevelsen och den kan driva till vansinne istället för respekt och ömsesidighet...
Se den, den är bra!

7 kommentarer:

Maria sa...

Det verkar vara en väldigt speciell film - tittade på trailern i ditt inlägg. Jag blir lite nyfiken på den, får se om jag kan se den någon gång framöver.
Ha en fin dag. Kram, Maria

Gudrun sa...

Verkar hemsk.
Nu har jag ju inte sett den men bara det du skriver väcker tankar. Gillar inte när man utsätter sig för otrohet när man väntar barn med den men lever med. Hemskt att bli övergiven.
Tyvärr är det ju så i livet men...
Jag vill och önskar att kärleken skall bestå.... orealistisk drömmare...ja, kanske.
Önskar dig en bra dag.

Ingelapingela sa...

Hej på er! Kanske jag är otydlig men det är inte mannen som är otrogen det finns i Angeliques huvud. Det är hon som älskar honom och tror sig ha ett förhållande med honom... och han blir i praktiken förföljd.

Ölandsvindar sa...

HAllå!
Såg inte filmen men den kanske dyker upp igen på någon filmkanal.Skön onsdag till dig!
Kram
Kerstin

Gudrun sa...

Åhhhh, fy då. Stackars karl och stackars familj.
Är det lite som i "Handen som gungar vaggan"? (om du såg den)

Bestemor Drillo sa...

Jeg er ikke så sikker på om jeg vil se denne filmen, men kommer den i min vei kan det hende.
Mange rare tanker i hodet til oss mennesker, men tankene og drømmene er frie og det kunne nok blitt mange sterke filmer hvis det lot seg gjøre å filme det som er inni hodet!
Uff da ! Dette ble litt rart, men pytt!! Klem til deg !

Kraxpelax sa...

Självmål

Ordgaller

Gäst hos väderleken