Bloggintresserade

söndag 24 oktober 2010

FÖRVILLANDE LIK

... en solstråle kikade ut genom molntäcket på morgonen, men bara för ett ögonblick. Det var då jag såg hur gula löven har blivit, och att det måste ha hänt något så sent som igår. Det skedde nästan mitt framför ögonen och var sen över vad gäller glimten... jag hann inte ens ut på trappen innan skådespelet var ett minne blott. Kanske hade det bara varit en synvilla, och nu finns heller inga bevis för motsatsen ... och förresten känns det inte så betydelsefullt.

Fotot på pionen uppbackad av lungört är från lördagen. Inte mycket just nu i vår täppa som premierar sig för att vara med på foton.


Jag invigde så klart dagen med att läsa nytillkomna inlägg på andras bloggar... samt välkomna kommentarer på min egen blogg. Kanske inte så konstigt att vädret skiftar så pass Ulla. Vi lever ju i ett avlångt land och hade kommit en bra bit ner i Europa om vi skulle rest motsvarande sträcka som till vårt eget lands nordspets. Var du bor, det vet jag inte riktigt... trodde det var andra sidan Skåne, men där verkade det som om jag hade fel. Visserligen ser det ut att ha regnat rätt bra på andra sidan kusten.

Vi brukar vi ju när det är söndagsmorgon festa på nya frallor från Statoil och slå på stort med en kvällspost och bilagan . Så även idag! Sprättäggen däremot var slut i skafferiet, så där fick det bli lite annorlunda denna dag. Annars var det lika gott och lugnt som vanligt.

Vi "roade" oss med att snusa på Kvällspostens urval av gårdagens Högskoleprov Eva-Katrine... och konstaterade att vi nog gjort bäst i att låta bli att ställa upp. Vi behöver alltför mycket betänketid. Matematiken är nog inte vår starka sida... då gick det betydligt bättre på språkdelen. Ska bli intressant att höra dina upplevelser dotra.


Slogs själv av hur blå och fin himlen såg ut på bilderna jag hade tagit nere på stranden så sent som igår. Så tack mina vänner! Håller självklart också med om att musiken är underskön. Låter som en höjdare att ha någon skiva liggande vid sängen för att helt avslappad sen kunna somna in. Vilken förmån att ha konserthuset runt knuten Kerstin, men annars skulle åtminstone aldrig jag vilja byta emot det här lugnet som är på en småort.

I eftermiddag har vi varit en sväng på Ikea... det var verkligen inte igår. Men det var tydligen många som tänkt att dagens väder lämpade sig bättre för att ränna i en affär än att vistas ute. Lite märkligt för det var som om vi körde på en svart asfaltgata och ovanför oss hade vi liksom en ljus himlagata där molnen skingrat sig... och då vi nådde Älmhult kom solen även om det bara var högst tillfälligt.

Det blev en tunnsådd skörd med oss hem, men vi hade ju inte heller för avsikt att köpa något speciellt. Inte en endaste julklapp så det är ju tur att det ännu är några veckor kvar. Men, julskyltningen var klar, var inne och spatserade en vända men bara för att konstera att det kändes för tidigt. Drog ett djupt andetag... tjuvsnusade på julen och så ut igen... Däremot köpte jag några gulliga kakformar som jag tänkte mig till kakpysslet E-K ;-)

3 kommentarer:

Glädjekällan sa...

Ena dagen, i onsdags var löven gröna, i fredags låg de på plattgången. Snabba beslut;-)
Fortsatt trevlig söndag
Birgitta

Ulla sa...

Oj, har jag varit så anonym. En värmlänning är vad jag är och har nästan havsutsikt för bor man vid Sveriges största insjö så är det inte så olikt om man inte smakar förstås.

Ölandsvindar sa...

Man kan väl säga att Konserthuset var en räddning när jag var tvungen att bo i Sthlm i veckorna pga mitt arbete. Men jag skulle inte vilja byta mitt boende vid havet. I dag har jag tagit många höstlövsbilder men väldigt mycket sitter fortfarande kvar på träden.Och till kaffet idag blir det god marsipan från Lübeck.
Kram
Kerstin
Kerstin