Bloggintresserade

måndag 11 oktober 2010

DET FINNS DET

... som inte är det som det vid första anblicken ser ut att vara... ibland hoppar det ur munnen likt en groda och andra gånger fastnar det på vägen innan det passerar halsgropen. Hos vissa finns kanske inte den där känslan för vad som passar sig och ibland sker det helt medvetet mer eller mindre utan känsla. Båda varianterna, menar jag, kan nog sägas ha med social kompetens ... eller brist på, att göra ;-)




Kan inte låta bli att berätta något som jag var med om häromdagen. Hemma i vårt kvarter bor där en till synes torr man. Han har hållt sig på sin kant i alla år, vi har på det hela taget haft kontakt endast en gång och då var han mer än lite otrevlig.




Nu hör det till saken att jag var ute och gick och en bit bakom mig promenerade en man, det skulle visa sig vara han. Då jag var framme vid vår grind

...kläckte han något som fick mig att tappa hakan, han sa ; "Jag trodde att det var en tonåring som gick framför mig ja, så såg det ut..." sen blev han tyst ett bra tag som han tänkte efter sen fortsatte han; ... det var ju roligt så länge det varade". Vad svarar man ?

Jag hann bara in så la jag upp ett gapskratt, men jag skulle ju faktiskt kunnat ha blivit väldigt stött eller ledsen då han gör sig rolig på min bekostnad. Och vi känner ju knappast varandra... Kan ju inte vara skoj för en tonåring att bli jämförd med en nästan övermogen dam ;-)

Men så kom jag att tänka på en ståuppkomiker där målet ofta med en kort replik eller kommentar är att få publiken att skratta. Därför tänker jag att han vore ett ämne för en ståuppkomiker. Ibland tar det tid att fatta sig kanske bet han tungan av sig en bit bort på vägen... inte vet jag ;-) Hos mig manade det till eftertanke som jag bjuder på här... kanske var det också avsedd effekt...

På en blogg fann jag någon som hade lagt ner jobb på att samla komikers bloggar rätt kul faktiskt, vilken gedigen samling:

http://www.komikaze.se/flerbloggar.htm


9 kommentarer:

Petit Eyekiss sa...

Ta det som en komplimang Ingela! Det betyder att du har ett kropps-språk som en ung flicka. Det är väl inte dåligt?
Fast jag hade nog svarat:Skit på dig gubbe;-)
vilken härlig helg ni haft med äppelutställning och skaldjurslördag.

Vi hade lite "efterfest" för några av våra vänner.Jag hade bakat pajer långt i förväg och gjort sallad och såser på morgonen.
När vi kom från vernissagen var det bara att öppna "bubblet" Vi hade en jättetrevlig eftermiddag/ kväll, men jag var helt slut efteråt!!!!
Kram
Bettan

Bestemor Drillo sa...

Jeg hadde svarat!: Så synd at jeg fikk se deg foran først!
Man må bare le, og du gjorde jo det !
Kompliment var det jo også !

Ha en fin mandagskveld! Klem fra bestemor!

ANNA-LYS sa...

Jag är int så lite hialöss
i sådana situationer, jag hade sagt.

"- Ha ha där fick du tji snuskgubbe!"

Vad äckligt av honom att vara
intresserad av barn, tvi och usch

Maria sa...

Det lät fint ända tills jag läste hans "tillägg". Det var väl ganska oförskämt att uttrycka sig så. Visst är det typiskt att man i sådana situationer inte hittar något bra svar. Men du kanske kan tänka ut något att ha till hands?
Hoppas att du inte får mardrömmar.
Kram, Maria

Anonym sa...

du är en tonåring mamma =)

hagagården sa...

Ja man kan aldrig sluta förvånas över vad folk kläcker ur sig,men som sakt ta det som en komplimang och snusk gubben kan ju gå hem och fundera på vad han säger till folk men han föstår nog inte själv.
kram o ha en fin dag.
ninni

Ölandsvindar sa...

HA,ha man får väl vara glad så länge man ser ut som en tonåring bakifrån. Det fanns en period när jag och min dotter såg lika ut både bakifrån och vid snabba ögonkast framifrån. (Jag 40- hon 20).Jag hade en lång glad period när alla unga killar vinkade åt mig när jag körde förbi ända till min dotter berättade hur det egentligen var: Vad f-n jag trodde det var du så var det din morsa! Ja,ja! Underbart är kort!
Kram
Kerstin

Ulla sa...

Njut av komplimangen! När mina barn var tonåringar stannade vi vid en mack på väg hemfrån fjällen. Jag stod och väntade på de mina och hörde några grabbar bakom mig ochen sa;Du tjejen! Jag vände mig om och då utbrast han till sina kompisar åh faan de var en kärring........ Jag tyckte det var kul, man kanske ska gå baklänges eller vad tror du?

Lotta-livets väv sa...

Visst kan det kännas svårt att riktigt veta hur man ska ta/tolka en sådan kommentar. Jag hade nog tagit det som en komplimang, trots allt...du gav gubben något att njuta av och han verkar ju sakna det i vardagen.....

Tack för din gulliga kommentar hos mig. Ibland bubblar det över av lycka och då måste det ut...och bloggen är ju en plats där man kan bubbla över..om man vill/när man vill.
En go höstkram till dig!
/Lotta