Bloggintresserade

onsdag 13 oktober 2010

UPP OCH NER

Än så går det uppåt och än så går det nedåt... och nu talar jag om havet som äter sig inåt land för att sedan dra sig tillbaka. Bara kolla:






Inte hjälper det att de la ett gäng stora stenar för att hindra vattnet från att äta upp sanden. Vattenströmmar är starka krafter och knappast sådant som vi människor kan hindra.



Det har varit ett vackert väder denna onsdag om än rätt kallt. Perfa att jag ändå fick en maskin tvätt tvättad och torr på vindan. Morgonen kändes rå så därför blev det mest innegöra denna dag. Pyssel med pelagoniorna och...


**********

...Ja nu är mitt projekt experimentkudde starkt på gång. Den är visserligen inte riktigt klar, för stoppningen jag hade hemma räckte inte. Men jag tycker att den blir riktigt gullig. Man kan inte riktigt se på bilden men i mitten sitter ett pärlbroderi infällt.

Den kommer att göra sig på nya sängöverkastet som ligger och väntar på bättre tider i en stor Hemtex kasse.

**********

Promenad så klart nog ser det varmare ut än vad det är. I den här omgivningen bor vi, lite landet mitt i smeten...

**********

Sen har jag haft tillgång till bilen så då körde Charlie och jag till EKO,mest för att vi skulle ut en vända och känna friheten. Visst blev det också några blomsterlökar så de måste ner i jorden till helgen...

**********

... En del annat roligt också på tapeten, men det får ni höra om framöver ;-)


**********

;-)

Varierat... hmm knappast...

Tänkvärt... inte själva inlägget men... det fanns tid för mitt tankearbete absolut...

Inspirerande... ja åtminstone för mig.

6 kommentarer:

Ingmarie sa...

Klart man vill känna på friheten lite då o då....En vacker kudde kan då göra susen!
Själv så åker jag till Bo Olsson i Tomelilla när jag är på dåligt humör o kommer hem med ännu sämre.Orkar inte med tomtar o jul riktigt än(är dålig med sådant även vid juletid måste erkännas)Där jag bor så ligger Löderup lite risigt till,snart så kan man säga"finns i sjön"

Allt gött till dig min vän från frua i Västanbäck

Ölandsvindar sa...

Vi frågar oss nästan varje dag varför man inte kan hitta bra sätt att utnyttja vågkraften på. Den är så mäktig och strandpromenader är facinerande. Vi har haft lågvatten en tid och då öppnar sig nya landskap.Ja, ibland kan jag drabbas av lite köpbehov utöver ICA:s sortiment.Då åker vi till Kalmar och efter snabba ut-och-in i några butiker är jag botad och längtar hem igen. Fast trädgårdsbutiker är förstås lättare att stå ut med.
Kram
Kerstin

Maria sa...

Härligt med havet. Hoppas dock att ni får ha lite strand kvar....
Kudden ser jättefin ut!
Ha det gott!
Maria

Bestemor Drillo sa...

Vatn lar seg ikke stoppe hvis det har bestemt seg for å komme opp på land!!!! Det er jo rart at vi ikke kan utnytte det bedre:
Puten(kudden) din var lekker og et vellykket eksperiment!
Ha en fin torsdag Ingela! Klem fra bestemor;)

Anonym sa...

som du kör bil =) haha. Skönt med den friheten.

Verkligen fint väder i Åhus ser det ut som och Charlie han njuter...fast det är väl lika kallt som det är här =)

Själv är man lite sjuk igen, hostar som en tok. Men jobbar på ändå....

Vad gör du idag? Har du lång dag?

Ska bli kul att se idol. Hejja Olle!

Puss och kram eva

Ingelapingela sa...

Hej!

Glad att fler verkar gilla mitt handarbete, Tack! Men huvudsaken är ju ändå att jag själv tror på att den blir bra och i sin rätta miljö. Det är inte ofta jag färdigställer något längre... inte sedan den där ödesdigra dagen då jag inte längre trodde riktigt på mig själv Jag har ju svårt att räkna och beräkna och allt tar därför mycket längre tid. Det är så lätt till hands att jag jämför med förut då allt gick som en dans. Innan vara jag riktigt bra på att göra nu är jag bättre på att vara.

Men att köra bil det gör jag nu igen efter alla dessa år. Och att se att jag kan även om det inte på samma villkor längre det är en seger! Friheten att kunna ta en tur ut i det blå på egen hand... betyder mer än man kanske kan ana. Att planera, genomföra och knyta ihop påsen blir A och O. Du vet Eva-Katrine hur jag känner!

Visst är det synd att naturens krafter inte bättre kan utnyttjas men det kanske kommer...

Min långa dag numera är inte längre än till 14 vad säs om det?

Nu får du bota din förkylning bädda ner dig imorgo då arbetsveckan är över. Någon Olle lär vi inte kunna följa imorgon då har vi annat på tapeten ;-)