Bloggintresserade

lördag 23 oktober 2010

I STARTGROPEN INFÖR HELGEN

... livet rullar på, fredag med ett par promenader på tu man hand med lillkillen. Den ena längs stranden på eftermiddagen efter jobb. Aningen blåsigt, men annars i fullt solsken. En familj var där med sina små och grävde i sanden... och ni kan tro att där är mycket sand nu alldeles fullt med sådana där sandrev en bra bit ut i vattnet. Ja, ní uppfattar rätt det är Charlie som har hamnat med på ett litet hörn i nederkanten ;-)










Sista biten hem hakade lilla Olivia på. Ja hon håller på att lägga på hullet nu inför vintern, hennes päls är tät och fin och så fort hon ser oss blir hon hungrig ;-) För tillfället har hon dille på PUSSI. Det finns ju de som påstår att djuren är smått autistiska och där har vi kanske en förklaring... men det skulle ju också kunna ha en annan och kanske enklare förklaring.


Eftersom Mats jobbade över med provtagning så blev även kvällsturen på tu man hand. Synd att jag inte hade kameran med mig men å andra sidan hade det troligen inte blivit mycket med mobilen nu på kvällskvisten. Förvånansvärt milt denna kväll, rätt ljust för månen var full men framför månens sken låg liksom ett töcken som troligtvis också var anledningen till att jag inte kunde skönja en endaste stjärna denna kväll.


Passande att spela Beethovens härliga Månskenssonat, den här versionen med undersköna bilder. Där tonerna förstärks eller snarare vävs samman med bilderna till en nästan oskiljbar enhet och där man knappast kan undgå att slås av det mystiska och vackra i naturen. En natur som samtidigt känns trygg bara genom att finnas... men också föränderlig och så påtagligt ger varelserna på jorden möjlighet till liv:





... kan inte heller låta bli att presentera den här versionen med ett underbart ljud. Där jag menar att de vackra slutresultatet starkt påverkas av mångfalden av musikinstument:






Förövrigt en avkopplande fredagskväll med pizza, ett glas rött, Idol och en liten skål godis... därefter schack matt.

**********



Och nu har det blivit lördag och det blev minsann en långpromenad nerom i stort sett öde camping, utmed stranden där Charlie, innan jag hann hejda honom, rusade rätt ut i vattnet. Skulle tro att han för ett ögonlock hade sommarfeelings då solen glimtade fram. Mats och jag avstod då vi tyckte att det var lite väl att ta i. Men Charlie har väl inte för inte Retrieverblod i sina ådror. Dessa älskar ju vatten. Har ju skrivit om rasblandningen tidigare också noterat upprepade besök på detta inlägg men att det då var då Charlies föregångare Lucky ännu fanns med oss (ingen av dem är dock av bladras utan snarare blandras :-) http://hem-tradgard-design.blogspot.com/2008/08/bladras-border-collie-golden-retriever.html

Nu en del pyssel på täppan, Mats är elektriker så behändigt emellanåt och jag själv får allt ut och förbereda lite mera inför vintern.



Så nu är spottarna på framsidan av stugan på plats. Taket ska bara rensas från piggar som trillat ner från den väldiga tallen... därefter nya hängrännor upp samt fönsterbleck och ett par ventiler på gaveln och så är det lönt att räfsa på framsidan. Resten får vänta tills våren...

Visst blev det läckert då skymningen infann sig och fasaden lystes upp. Kanske kommer här ett foto framöver taget med systemkameran.

Programstart för en ny tv serie "Så mycket bättre". Vinnande koncept, absolut, påminde inte så lite om "Stjärnorna på slottet". Men vad gör det, om det nu är bra och det tyckte vi!

6 kommentarer:

Maria sa...

Härliga bilder! Och härlig musik! Gillade särskilt den med månen på olika sätt. Lycka till med allt pyssel på stugan.
Kram, Maria

Bestemor Drillo sa...

Så flotte bilder av en trivelig tur!!
God helg må du ha, og kos deg!
Klem!

Ulla sa...

När jag tittar på dina bilder så tror jag nästan inte att vi bor i samma land. Här är detgrått, grått och just nu lite snö på väg ner. Musik gerlivet härliga inslag. Igår var Sundsvalls kammarkör här och vi kom hem helt "rekondade" till kropp och själ.

Ölandsvindar sa...

Tack för den vackra musiken. Måste damma av mina CD och lägga dem vid sängen. När jag arbetade spelade jag ofta en CD på kvällen för att kunna koppla av från allt som for runt i huvudet och de åren jag hade lägenhet i Sthlm och bodde där i veckorna kunde jag ha P2 på hela natten. Jag kan också sakna konserthuset i Sthlm. Dit gick jag ofta. Min lilla Chessie gråter aldrig men pratar desto mer. Vi har t ex långa konversationer varje gång vi ska ut om vilken leksak hon ska ha med sig.Hon känner också igen namnen på alla leksakerna, vet exakt var de finns och hämtar rätt grej när man ber henne om det.I går kväll var det en naturfilm från Sibirien på TV2 och vargvalparna var väldigt intressanta tyckte hon.
I natt kommer jag att väckas av en livad man som gärna vill berätta om hela sin resa.
Kram
Kerstin

Anonym sa...

Underbar musik mamma =) Du kan verkligen få till det.

Och fina bilder. Ringde aldrig upp igår för jag gick hem och somnade, helt färdig, det var riktigt tufft att sitta så länge och koncentrera sig...ringer upp idag.

Puss och kram

Ingela sa...

Kerstin,

Det här med att vallhundar snackar det är verkligen speciellt. Lucky gjorde det jätte mycket... långa samtal. När någon fyllde år var han med och sjöng och hurrade.

Charlie snackar inte så mycket än som din Chessie och vår Lucky, men han lär sig nog. Det där med att snappa vad det heter på vårt språk det blir han bättre och bättre på precis som Chessie. Men jag antar att till en del handlar det också om hur tydliga och lyhörda vi är. Tror inte du det?

Det där med att kolla på tv och verka se skillnad på vad som är värt att se ;-)