Bloggintresserade

måndag 4 oktober 2010

SPARKLING COLORS

... sätter onekligen välkommen färgklick på livet...
Jahapp, ett underbart väder även idag. Slängde iväg ett par foton påväg till jobbet... passerade en jättefin höstplanering

... och fastnade för skyltningen i 10-kronors butiken.Framme uppe på jobb hämtar andan med favoritutsikten över takåsarna ... kastade iväg ett dagsfärskt foto

Ett par lyckade lektioner utifrån bla en fallbeskrivning med ämnet oprovocerat våld så kände jag mig i det närmsta lika hög som utsikten. Har nog inte landat än... Det gick hem hos eleverna, berörde och vi kom även in på diskussioner runt motsättningar mellan folkgrupper. Det är nyttigt att föra fram åsikter och mer eller mindre ogrundade uppfattningar i ljuset för att se att man kanske inte alls är så säker på sin sak som man hittills har trott. Ni som känner mig vet att detta är ett ämne som i allra högsta grad får mina åsikter och känslor i svallning. Om inte annat så har mina egna barn fått erfara detta under sin uppväxt.

Träffade min förra kollega Eva på Trendie på lunchen över en pära... och insåg återigen att det är alltför sällan vi råkas. Beslöt oss för att träffas snart igen.

Slutade vid 14 och susade inom Domus... det är ju Kanelbullens dag och kanelbullarna lyser med sin frånvaro i frysen. Det måste vi råda bot på. Det får bli Konsumbagarens snurror ikväll.

Då bussen anländer till Åhus är det fortfarande ett härligt väder himlen är utan överdrift denna dag klarblå... visserligen blåser det något som ni ser på vimpeln, men inte värre än att Charlie och jag beger oss på en promenad ner till Täppetstranden. Nä inget bad idag för Charlies del nu får det vara slut med badandet för i år.

Istället går vi och njuter av naturens dofter... skärper mina sinnen och anar då balsampoppeln.... noterar alla starka färger när naturen formligen exploderar. Kolla bara den här rönnen...


Missa inte Sting i gott sällskap

Ja, hela fält av guld
Vad kan vara vackrare än blodröda vildvin

Eller en guldlönn

... på hösten innan löven faller


Det skulle isåfall vara den här trädallén ner till havet förbi utetennisbanorna

Eller då man kommer ner till öppet vatten, båten ligger och vilar uppdragen på land vid ålabodenHallaou matte kommer du...? I´m waiting for you!

Kom så går vi tillsammans rakt in i framtiden...

7 kommentarer:

Ulla sa...

Det behövs brandtal och lektioner i dessa dagar då minst sagt människoovärdiga åsikter bubblar upp till ytan. Det var värt att firas med en kanelbulle eller två. Höstfärgerna är nästan så man tror att det inte är sant så vackra, trevligt att få följa med på promenad.

Gudrun sa...

Härligt att få känna att det lossnar när man pratar om något och att tankar poppar upp och ger reflektioner.

Fina höstfärger.

Kom aldrig till någon affär idag och känner bara nu när jag tittar in till en del att jag borde haft mig några kanelbullar. Så sugen man blir.
Ha en fin kväll.

Bestemor Drillo sa...

Så vakre bilder du viser oss!
Tenk at dere har Kanelbollens dag!!
Den er jo verdt en egen dag så god som den er!! Ha en nydelig uke ! Klem fra bestemor!!

Maria sa...

Åh, vilka härliga höstbilder du delar med dig av! Ja, idag har det varit en jättefin dag. Vi får hoppas på en "Brittsommar".
Kram, Maria

Petit Eyekiss sa...

Hej , hej!
Jag är här, men har nu i flera (vi tömmer huset på allt utom möbler och textilier) sen packa upp allt på sina platser här i lägenheten. Håller också på och förbereder lite för öppet hus som jag ska ha efter vernissagen på lördag. Svårt när man inte vet hur många som kommer.
En tavla är redan bokad!!!! Jag har inte haft tid att gå ut med kameran heller, och då känns det inte kul att göra något inlägg.
Så småningom är jag väl i gång igen.Stormen ska bara bedarra.
Jag fick ju se så fina bilder av hösten hos dig, så den här veckan får jag nöja mig med det (Tror jag)
Kram
Bettan

Anonym sa...

nu så ser det ut som hösten kommit till Åhus, vilka vackra färger.

Gillar också det första blomsterarrangemanget =)

Hur är det med dig idag mor?
Igår var första kördagen, superkul. Var en Pastor från Nigera och hälsade på. Han ledde oss så vi fick sjunga på afrikanska. Superkul =)


Puss och kram eva

Glädjekällan sa...

Vildvin är nästan ett måste på grund av höstfärgen.
Ha det gott
Birgitta