Bloggintresserade

lördag 2 oktober 2010

LITE AV VART´

Ja, så blev det då lördag. En minimal solglimt på morgonen vid tid för frukost... men den blev inte långvarig. Kalle har jobbat natt så vi hade inte mage att börja snickra på hans lilla hus för tidigt.


Istället till Charlies glädje bestämde vi oss för att besöka havet redan på morgonen. Direkt upp på kullens högsta topp... ja han ger sig knappt tid att vänta på husse och matte.





Från kullen har han en enastående utsikt bara kolla.



Det är inte speciellt varmt i luften denna morgon och idag är jag glad att jag valt kappan och inte nöjde mig med en kofta. Garanterat hade det blåst rakt igenom. Men att det blåser och går vågor på havet är inget hinder för vår älskling som far ut som ett jehu i vattnet.




Att se hur solljuset kämpar för att ta sig igenom det tjocka molntäcket ... så vackert att det är omöjligt att se sig mätt.

Medan Charlie rusar rundor på den lilla sandremsan som ännu återstår efter att havet har ätit sig in emot land, fångar jag sommarens sista nyponrosor






Efter en vända in till stan går det inte att värja oss från arbete ute vid stugan längre. "Lite då och lite då blir snart till en hel å", men inte utan att detta börja kännas som en följetong...


Veckans dammsugning, tvätt och klädvård samt lusläst mina orkidéer. Kan undras om inte knopparna växer ;-)


Noterar att det snart har varit 40.000 besökare på min blogg. Kanske idag? Så även 25:an som avancerat till 26 vad gäller åtminstone synliga besökare. Välkommen säger jag till Bea http://daggdropp.blogspot.com/ ... och även till Lena http://lenasfotoplank.blogspot.com/ om jag inte redan har gjort det.

7 kommentarer:

Bea sa...

Härligt med friska morgonpromenader, men lite synd att solen ligger så tätt bakom molnen, åtminstone hos mig. Brrr...havet ser kallt ut på bild.
Nej, nu har jag fejat hela dagen och vovven väntar på en skogspromenad.
Må gott! /Bea

Randiga Tråden sa...

Så skönt det ser ut, fast jag förstår att det blåser rakt igenom en, att Charlie badar det är inte klokt hur hundar är funtade.

Fånga dagen sa...

Hej vännen!

ja inte är jag inne på bloggen ofta numera men ärligt stalat så fianns inte energi för det just nu.
Jobbar precis nu mer än heltid och då är hälften av den tiden bakning med uppstigning kl 04.00 på morgonen så em blir ganska slö och så där.
Nej bloggandet prioriteras icke för tillfället.
Men du det är kul att höra ifrån dig i alla fall och dina bilder får mig att tänka på sommaren som flytt. Jag åker nog tillbaka neröver snart.
Jag hoppas du har det bra annars.
Skickar en stor kram till dig
Lena

C De-sign sa...

Min hund Maja skulle älska att springa vid havet... jag längtar ständigt till havet... så dina bilder gav en liten känsla..... härligt! Ha en fin söndag! Kram fr C

Bestemor Drillo sa...

Herlig tur Ingela!
Charlie er en riktig tøffing!
Ha en nydelig søndag! Klem fra bestemor!

ANNA-LYS sa...

UNDERBART!
Jag har två hundar; en tik som är border collie/golden retriver fast svart, så de flesta är övertygade om att hon är en flatcoated retriver ... tills de ser hennes typiska border collie beteende :-)
Hanhunden är dock border collie. De två väntar småttingar nu i dagarna, ska bli jättekul fast jobbigt värre.

Dina nyporos bilder är fantastiskt vackra!

Ha en fin fortsättning på helgen <3

Ingela sa...

Hej på er!

Promenader skönt numera går det an även i regn efter mitt strålande inköp av en rejäl regnkappa. Egentligen har ju de flesta väder om än inte de alltför extrema sin tjusning. Att komma in och tända ljus och en brasa då man känner sig huttrig ger även det tjusning :-)

Naturen har mycket njutfullt att bjuda... där skogen absolut är ett gott exempel Bea. Så jag antar att det kändes skönt att blåsa ut även inombords efter att ha städat runt dig en hel dag.

Jag har faktiskt också tänkt som du många gånger... igår sa jag faktiskt till Charlie att jag tyckte det var onödigt att bada, men han hade inte tid att lyssna Brittmari. Han är verkligen en tuffing Bestemor... men nu måste vi strax säga stopp.

Vår gamle Springer blev visserligen 16 år men han besvärades av gikt på äldre dár... och det hör till saken att han älskade också vatten.


Lucky vår gamle hund var mer frusen och han stod oftast över... Han var en svart golden border och alla trodde att han var en renrasig Flatte precis som med din Anna-Lys. Åhhh du väntar tillökning... så spännande! Tänker du kanske på att behålla någon av valparna? Det här är en underbar rasblandning och det skulle förundra mig om den inte har kommit för att stanna.
En fråga är det långt till dig? Inte egentligen för att vi har tankar på ännu en hund men i stundens hetta vi har ju haft två förut...

Nytt besök från C-De sign...kul och en hund finns det med i bilden även här. Förstår att du bor en bit från havet... kanske har du bott där förut för jag var också inlandsbo förut men skulle idag sakna närheten till öppet vatten något kopiöst! Så snart jag har lagt ner den här kommentaren måste jag besöka dig!

Kul att se att du har varit här Lena! Tycker faktiskt att det ser ut som om du jobbar på tok för mycket. Jag säger det, men egentligen vet jag som varit i ekorrhjulet själv att det nästan blir en belastning då någon påpekar det. Jag säger bara du känner att du kan påverka det och verkligen kan det. För även om man tycker det är roligt och så; så är ju att jobba inte hela livet.

Var rädda om er