Bloggintresserade

torsdag 30 september 2010

OKTOBER

Vad passar väl bättre denna fräscha oktober morgon då pulserande norrsken med läte av fågelkvitter presenterats i nyheterna, än att kontra med vårt svar i söder på denna Gryningskör som jag menar kan bestå av...


... den här lilla sångarkvartetten iklädda sina mörka kostymer. De återfinns på Lilla Torg i Kristianstad. Herrarna så lika men ändå så olika... dock inte heller pulserande, snarare stillsamt förstenade och förenade i en ordlös och oändligt ljudlös ton..............

Nu har ju jag aldrig noterat den nätta skaran förut. Såg den på riktigt först igår.

Men... det hade jag inte heller gjort vad gäller gårdagens knapp och ... inte heller det lilla barnet på Åhus biblioteks innergård i onsdagens inlägg.

Det sägs ju "... bättre sent än aldrig" så det får väl i det här sammanhanget bli mitt slagord... plus att jag tar skadan igen. Helt enkelt gör någon form av inventering av vad jag har missat.
Idag hoppar jag vid C4 gymnasiet fd. "Södra skolan" (syns i bakgrunden härunder) för att denna fredagsmorgon ta mig med apostlahästarna till våra lokaler som är en stor lägenhet på vån 5 och ligger vid andra sidan Lilla Paris Boulevard. Så var det dags för första statyn, men vad föreställer det? Letar efter en skylt hittar ingen och fantasin är igång... kanske en kärv kärve ;-?


Jag passerar förbi Södertorg forna Södra kasern... Kortet har jag missat lägga in i datorn men det kommer! Och här är det ;-)... fortsätter Storgatan fram, förbi Percys skyltfönster där jag inte kunde låta bli att stanna upp för detta charmigt mjuka lamm... ett ögonlock tänker jag att ett sådant skulle mitt barnbarn ha om jag nu haft något vill säga.

... vidare förbi Café Fenix i ny tappning... fortfarande möjligt som synes att stanna till och ta en fika ute vid vackert väder. Men jag kände mig då inget frestad för nu såg det mer än kylslaget ut. Istället skyndade jag vidare förbi Olssons Ost på hörnan... Snart dags att in och handla en Ost av Rolls Royce sorten... kanske i helgen...
På andra sidan gatan kan man äntligen skåda det återuppbyggda huset som så tragiskt brann ner för några år sedan... i stort sett till grunden. Roligt mitt i allt att se att man lägger ner så mycket möda på en så pass stor återuppbyggnad. Lilla torg får ju sägas vara ansikte både utåt och inåt så det här förstod man ju var viktigt!


... framme vid det ännu folktomma torget sveper jag koftan lite tätare kring mig för att i bästa mån hålla kvar värmen. Trotsar trots oktober månads ankomst hösten... Passerar några djurstatyer på min väg visst charmiga möjligen lika frestande för ett barn att sätta sig på men inte ser de ens hälften så mjuka ut som lammet på Percys...Enda aktiviteten än så länge är från renhållning av centrum. Tänker att mitt i allt att det vore nyttigt för gemene man att se hur det kan se ut på morgonen innan detta är gjort.Här kommer några bilder frampå dagen för intresserade. Kanske blir här något igenkänningens korn Brittmari :-)

**********
Nu sjunger det på sista versen åtminstone i vår trädgård. Naturen signalerar att det är dags för något nytt. Fågelkvittret stagnerar men får förnyad kraft ljusa och soliga dagar.

Bouganvillenan har fått flytta in och pelargoniorna står än så länge uppradade nära ytterväggen till uterummet. Men i helgen är det nog dags att flytta in dem ännu en bit.

Kortet på kaprifolerna är inte längre gårdagsfärsktInte heller det här på de rikblommande och matchande (vad gäller färg)... näckrosorna i dammen strax "breve". Visst kan man fortfarande se några slokande blommor på stjälkar som knappt orkar hålla sig uppe


Kan undras om det kommer blommor av annan färg till nästa år. Det borde det med tanke på vad vi har placerat där. Kanske kan vi också hoppas på att Jans kaveldun börjar blomma med fina bruna cigarrer.

I stort sett är det väl bara skogsclematisen som blommar... överdådigt med sina pyttesmå cremefärgade spjutblommor, borrar sig fast i synsinnet och sprider sin väldoft på långt håll... kanske också höstastrarna har slagit ut, men de har jag missat att kolla. Det får bli nu till helgen.
Så det är ingalunda slut på växtligheten... fräscha grönsaker tar vid och har man som vi tagit bort grönsakslandet så får man uppsöka torget eller kanske någon skördefest.Har man tillfälle så varför inte åka till Öland där det redan klockan 10.00 är dags för årets skördefest!http://spanskavillan.blogspot.com/

**********

Väl uppe för alla spiraltrappans trappsteg njuter jag efter att ha fångat andan... åter den vidunderliga utsikten... ser hur det dagas och hur himlen trots en del svagt rosa moln som vittnar om en kall natt ser ut att kunna bjuda en dag av vackert väder

5 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

God morgon! Nu ska vi ner till hamnen och knyta fast alla tält ytterligare för säkerhets skull, ställa ut de sista ljungkorgarna och pumporna och hålla tummarna för att alla som lovat hjälpa till verkligen kommer. Kl 10 brakar det löst!!
Kram
Kerstin
PS De där sångarna påminner om en kör här uppe som endast sjunger varje Valborg och kallar sig Neptuni drängar.Fördelen med "dina" gossar är att de är ljudlösa.

Ulla sa...

Härliga grabbar! Det är lätt att glömma allt som finns i närmiljön men aldrig för sent som du säger. Hör du fröken hur är det med den där delen mellan blomman och roten? Språkpolisen slår till och hoppas att du tar det med ett leende för hur lätt är det inte att slinta på tangenterna. Jag har ju nämnt yrkesskador innan och det verkar som dom sitter främst i hjärnan när den istället skulle ägna sig åt trevlig text och vackra bilder. En riktigt trevlig helg!

Randiga Tråden sa...

Sångkvartetten är helt underbar. Trevlig Helg kramar Brittmari

Anonym sa...

du är också otroligt poetisk =) Du och jag mamma. haha.

Snacka om att det ser ödet ut i k-stad. Fins bilder på ohlssons ost =)
De gubbarna har jag heller aldrig sett, vad tror du dem sjunger?

Imorgon ska jag på audition. nhoppas att det går vägen, hade varit så kul. men de är kanske stenhårda =(
Puss och kram

Ingelapingela sa...

Godmorgon!

Där fick du till det igen Kerstin! Din manskör borde med andra ord vara lite mer lik vår :-D Hoppas nu att skördefesten blir lyckad och att ni alla får så roligt som ni föreställt er!

Fler än jag som diggar statyn. Då kan man säga att jag lyckades den här gången hitta något som berör på något sätt.

Som du säger Ulla visst stirrar man sig många gånger blind på det som är fel istället för att njuta av det som är rätt. Så en yrkesskada är det absolut. Ibland så rättar man sig själv och andra gånger hinner andra före men ingen är felfri... that´s life!

Ja du; nu har vi fått det bekräftat... åtminstone du... av en författare dessutom och resten av klassen ... häftigt Eva-Katrine!
Men i min kommentar har du idag snubblat över tangenterna precis som mor din. Det goda i saken är trots allt innehållet.

... och idag är det dags för att prova nästa gåva du har, det kan inte gå annat bra. Inte om inte jag är alldeles fel på det! Så go on!!!