Bloggintresserade

torsdag 9 september 2010

HIMLEN



... så oskyldigt blå...








Visserligen visade sig solen från en klarblå himmel rätt långt innan vi låg i startgroparna för att ge oss av.






Men Åh vilken morgon...

... så tokigt saker och ting kan bli sen... och så lätt att det ena sen spär på det andra. Egentligen så här med facit i hand så tror jag att det började redan då klockan ringde som det kändes alltför tidigt.

Tangentbordet som varit sekunda länge lade nu också av fullständigt... kontakter utdragna till strykjärnet, kaffebryggaren etc. Men var i hela friden hade mina nycklar tagit vägen? Hur vi än letade så var de nu som uppslukade med ens uppfattade jag varenda pryl som inte låg där den skulle, och då vi lämnade Åhus kändes det som om molnen skymde solen. Jag tänkte bara på hur jag nu skulle ta mig in genom porten till trappuppgången och vidare in till den låsta lägenheten. Platsen som är mitt jobb. Idag skulle vi få besök av skolans bibliotekarie, det hade jag sett till och sett fram emot Anna en klasskamrat även hon från åk 1 i Hässleholm årgång 1964 :-)


Vad jag inte visste var att jag skulle ha en sådan tur att samtidigt som jag, kom en kvinna som hade ärende till andra våningen. Det skulle visa sig att porten var lätt att passera, knatade sen upp för trapporna. Kände pådörren som hör och häpna var öppen tror att det var första gången just vid denna tid. Här pågick städning för fullt. Men inte inte nog med det: Tredje gången gillt (!)... vad fann jag i det facket där jag har busskortet i väskan... den som jag hade sökt igenom ... om inte mina NYCKLAR!

Tänk vad lite som ska till för att rubba tillvaron. Att bli av med saker att missa tid eller inte vara på plats det är sådant som får mig på fall. Det är helt enkelt min ömma tå...

Annars jobbar jag på att inte låta omgivningen få lida för mitt eventuellt och ibland dåliga humör. Och tror att jag lyckas rätt bra. Men det är min filosofi att om möjligt gå undan och försöka göra av med dåligt humör någon annanstans. Har genom åren haft denna strategi på gott och på ont. Ont då det inte alltid fått utlopp utan samlats på hög. Men långsint tror jag inte. Kanske finns det också de som skulle säga att det inte är ärligt att göra så här, men jag anser inte att jag har rätt att lasta andra med min skit. Precis som jag inte är speciellt villig att ta andras.


Resten av dagen har varit helt ok. Besöket i skolan blev precis så lyckat som jag hade föreställt mig att det skulle bli. Det verkade som om ännu en planta planterats hos eleverna för att uppmuntra läsning.

Vädermässigt har det varit en rätt blåsig dag. Charlie och jag gick en rejäl runda först om campingen passerade forna raggarcampingen sen ner om havet och slog oss där ner i solen på en enkel träbänk en liten stund för att kolla vågorna.





Vinden tog i håret och nästan bet mig i kinderna, vågorna kom emot oss med ridande vita gäss på höjderna och slog sedan med en smäll emot stranden... en kaskad av salt vatten sprutade säkert en meter upp i luften. Häftigt och utrensande!



Igår var det min lediga dag, och då ägnade jag först en stund åt bloggar. Ja inte min egen, mer än att jag gav lite respons på andras kommentarer och skrev sedan kommentarer på andras. Jag hade bilen även denna onsdagen så då passade jag och Charlie på att köra ner till Playan...





... och sedan en vända ut till EKO. Det är ju så sällan jag kör bil numera så bara det är ett sant nöje. Kunde idag nyttja erbjudandet med 12 st ljung för 5 kronor stycket (vilket klipp). Villkoret? Jo man var tvungen att handla för 90 kronor och det är ju inte speciellt svårt ;-)
Kunde inte motstå ett par påsar tulpanlökar "Orange Emperor" (kejsartulpan)
... samt "Ballerina" ( Liljetulpan).





bakade tre satser kolasnittar, tänkte att faster också ville ha ;-) Receptet fann jag på
http://bagarstugan.blogspot.com/2010/09/kolasnittar.html


En del bilder lär ju dyka upp här framöver men nu är det dags för Charlierunda ;-)

Nej mina vänner klockan har sprungit iväg och sängen kallar jag har några bloggar jag tänker kommentera men det får vänta tills imorgon. Nu är jag trött God natt!


9 kommentarer:

Anonym sa...

Inte har du väl dåligt humör mamma? =) haha

Låter verkligen som du hade en stressig morgon. Sånna dagar vill man bara ska ta slut om det inte börjar bra. Jag har haft en bra dag idag, vaknade pigg innan klockan ringde, men nu är jag dock trött.

Blir väl lite mat och film sen sängen på direkten. Har börjat läsa om pojken som kallades det. Gud va hemsk den är, förstår egentligen inte varför jag läser om den då tårarna flödar =(

Va mysigt att Charlie han får njuta av lång promenader och stranden varje dag. Snart får jag gosa lite med honom. Får komma hem mer nästa månad tycker jag. Vad tycker du?

Hoppas att ni har en mysig kväll på evavägen =)
Puss och kram eva

Ingela sa...

Absolut du är välkommen lilla loppan. Det här blev ett alltför långt hopp. Hade behövt en slavdrivare med på stavpromenader känner jag.

Kram mamma

Ingela sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Maria sa...

Ja, ibland ska man ha tur - eller vad man nu ska kalla det! Så skönt att dina nycklar kom till rätta. Hoppas att aftonen har varit angenäm.
Kram, Maria

Gudrun sa...

Tjenixen!
Inte lätt att ha koll på alla sina saker, ibland har ju sakerna fötter :) viiiist.
Rätt i att inte låta sitt humör gå ut över andra. Har man en dålig dag så kan man ju säga det till andra så vet de vad som är fel när man inte är som man brukar. Oftast känns det i luften när någon är down av någon anledning.

Nu skulle jag behöva lite hjälp, undrar om du kan. Varför får jag bara ha kvar sex eller sju inlägg på min bloggsida, jag har ändrat och lagt in att jag vill ha massor och ändå så blir det inte som jag vill, (frustrerande).
Du har ju massor av inlägg, hur gör du? Vad har du för inställning?
Ha det gott

Ölandsvindar sa...

Hallå Ingela!
Att kommentera alla dina olika tankar skulle bli en hel uppsats så jag avstår. Jag koncentrerar mig på LETA. I går när gubben var borta en stund rensade jag ordentligt i våra lådor i chiffonjen. Två dokument som han letat flitigt efter återfanns.Allt som inte är helt aktuellt packades ihop och bars upp på vinden. Det som fick ligga kvar är sorterat i prydliga buntar med påskrift. Återstår att sortera resten av huset. Och garaget. Och förrådet.
Kram
Kerstin

Ingela sa...

Jovisst har det sparat mycket kraft om allt vore sortera och i ordning men att gå igenom allt är inte det lättaste. Visst är det så att man finner både det ena och det andra då man rotar och visst känns det skönt efteråt då det väl är gjort!

Gudrun nu vet inte jag vad jag har för inställning för att få kvar olika inlägg. Du vet något av barnen hjälpte mig med grundinställning. Dock vet jag så mycket som att om jag klickar på inläggets rubrik så visas bara det aktuella inlägget med kommentarer. Tänker kolla mera i helgen då vi skaffat ett nytt tangentbord. Jag tycker det är så knöligt med laptopen (men samtidigt tur att vi har den) ;-)

Petit Eyekiss sa...

Finns det något värre an när saker försvinner?
det är ju som om det blir helt tomt i huvudet, och det går inte att tänka klart.

Var en sväng till lägenheten i vecka som var, och när vi kommer ut till landet igen, hade jag inte min mobil med mig!!!!
Trodde jag! L. hade ett ärende till stan dagen därpå, och letede i hela lägenheten. Ingen telefon.
Ungefär samtidigt så fann jag den. I sminkväskan låg den (Jag sitter alltid vid köksbordet när jag sminkar mig)
Skönt att din dag blev bra i alla fall.Vackra bilder från stranden och på Charlie.
Du fick nu den första kommentaren som jag gör från min alldeles egna Laptop.
Kram
Bettan

Ingela sa...

Åh va skönt det kändes Bettan... Få på eränt att det är fler än jag som är disträ och inte jämt har full koll på sina grejor. Förr var det alltid till mig man gick då något var försvunnet. Men nu är det mer sällan... som att jag kopplat av och bort ibland. Släpper på kontrollen på gott och ont. Visst kändes det skönt att hitta mobilen... det tilhör ju det man inte vill bli av med!

Nu känner jag mig hedrad du skriver först kommentar till mig på nya laptopen :-))

Ja om jag ska kontra? Första kommentaren på nya tangentbordet
;-)