Bloggintresserade

lördag 18 september 2010

BLÅSTEN

... tar då i rejält denna lördag. Ja, rent utav för kung och fosterland. Rätt många löv har seglat ner från träden, för att inte tala om dessa evinnerliga barr som det är fullt av just här i Åhus. Läste för ett litet tag sedan om angripna kastanjer i Kristianstadstrakten och det syns då; bara hos ena grannen är det två stycken som mår riktigt kasst (träden alltså). Ja faktiskt de flesta i vårt kvarter har någon brun kastanj och som har varit så ett bra tag. Man hade ju önskat att de tog ner dem risken är ju annars att det sprider sig till annan växtlighet.

Nu doftar det friskt och gott av den frodiga skogsklematisen, även kallad Clematis vitalba, gräddvita blommor . Visst är de vackra? Enkla men gör sig på ett utsökt vis i sin enkelhet. Varje blomblad är som en liten stråle omöjlig att undvika lägga märke till; ett vasst spjut som tillsammans med den sagolika doften är det som om den kallar på uppmärksamhet. Efter blomningen väntar dessa sammetslena fröställningar också i massor.

Ja, ni ser jag brukar skära ner den helt varje vår och ändå hinner den få detta kolossala omfånget under säsongen. Av trätornet syns i år nästan ingenting... utom den allra översta lilla hatten. På vintern får allt stå kvar som ämne för fåglarna att gömma sig i. Vet däremot inte om någon har upptäckt den än. Kunde de läsa kunde man ju ha skyltat lite bättre, vad sågs om Vägen till Pensionat Paradiset här finner ni vatten och en fågelgömma.


Vi är nyss inkomna ifrån trädgården. Jag har samlat lite fler fröer till nästa års sådd, tömt några krukor och planterat några ljung. Imorgon ska tulpanlökarna ner i jorden och så är det dags att ta hand om pelargoniorna.


Granen vid stugan har fått en ny plats, vid entrén. Så nu kan man bättre föreställa sig ett kommande trädäck vid stugan. Blir nog läckert tror vi. En tre spottar ska lysa upp fasaden från takutsprånget.Hoppas nu bara att Brors gran kommer att klara flytten. Kunde vara mysigt att klä den med ljus vid den mörka vintertiden. Inte direkt kallt idag, men det gäller ändå att hitta en plats i lä för att det ska vara njutbart att vara ute.Lite duktiga har vi varit, tänkte att nu är det minsann hög tid att få igång spinningcykeln. En liten stund var blev det, sen ett bad...

... och nu är det hemmalagad pizza på gång.

Dessutom ska fiolen fram ur lådan :-)

... Sedan är det inte utan att vi ser fram emot Här är ditt liv... kan undras vem som är gäst idag!!!!

Så här efteråt blev vårt omdöme, att med utgångsläget högt uppskruvade förväntningar blev det tyvärr en dalande kurva. Det här avsnittet kunde helt enkelt inte mäta sig med förra. Men det finns säkert många förklaingar till det, och som samverkar. Det behöver inte handla om personer utan helt sonika om mötet och viljan och förmågan att bjuda på sig själv.Förmiddagen bjöd för vår del på ett stadsbesök jag har fått support med stråken till min nya fiol, stora mängder hartz går åt för att mätta den så här i början annars får man inget "ljud i skällan". Skönt att veta för alla är nybörjare i början och jag som trodde det var fel på brukaren ;-)


Grannen var inne och tittade på ett piano till sin lilla tös som hade börjat spela på musikskolan. Vad kul tyckte hon att göra slag i saken och uppfylla någon av sina drömmar som man går runt med. Såg den lyriska blicken då hon berättade om midsommarfirandet i Dalarna och spelmännen som spelat på sin vandring.


Och visst är det så... man har ju bara ett liv så det gäller därför att suga musten ur det!

Stora torg I bakgrunden syns Trefaldighetskyrkan, rådhuset det militära residenset numera lägenheter

På Stora torg var just idag utställning av gamla bilar

Tänkte nog faktiskt rätt mycket på dig då jag tog fotona Brittmari Har faktiskt några till som jag tog för ett par veckor sedan...


För Mats del var det ekipering inför det stundande kalaset som gällde då vi var i stan. Svarta något glansiga jeans och röd smårutig skjorta till med käcka svartvita detaljer. Han blev övertalad att leta fram sin snygga svarta skinnväst som nu är hypermodern ur gömmorna. Jag själv tänker botanisera i garderoben för att finna ut min festblåsa ;-)

14 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm skinn väst? Det där får nog jag och min far ta en liten disskusion om =) haha.

Så ni har haft blåst, vi har haft ösregn, något så galet mycket. Men ändå blev det en snabbis på stan och köpte mig ett par ridbyxor och en lång tröja... måste ju unna sig lite =) haha

Nu ses vi snart =) Längtar till nästa helg...

Du hur går det med mina kommentarer`? Trodde du skulle skicka dem i eftermiddags =)

Puss och kram eva

ANNA-LYS sa...

Ja fy vad det blåser även här vid bohuslänska kusten. Min dag har bestått av att plocka upp de sista potatisen ur grannens åkerlapp. Ätit middag borta och nu kom jag hem och bommade för samtliga fönsterluckor, innan stormen tar dem med sig :-) Varmt och ombonat blir det.

Vilken underbart vacker fiol, förtår att aftonen går i musikens tecken. Spelar hela familjen?

Skinnväst? ytterst få som blir stiliga i en sådan, lyckliga du, för jag antar att det är din man du talar om?!?

trevlig helg och valvaka,

Ulla sa...

Låter riktigt trevligt det där med ljus i granen. Det är väl bäst att stå ut med hösten för sen kommer ju faktiskt en mysig period. Här har det skvalat ner mest hela dagen men det var ok för jag satt i vävstolen och gjorde nytta som var förenat med nöje. Det verkar ha gällt samma koncept i Åhus.Go söndag!

Petit Eyekiss sa...

Låter kul med fest. Är det du som spelar fiol, eller har jag missat något? Är det en elfiol?
Här ute på landet är det mest blåst regn o rusk.Vi är snart begravda i tallbarr. Det var ju så torrt här i somras, ,så det är väl extra mycket som kommer ner.
Jag känner lite vemod, för nu är det dags att tömma krukor och förbereda pelargoner för vinterförvaring.Är väl någon slags separationsångest. Känne rlikadant när vi flyttar ut, för just då börjar stan leva upp..
Ha en härlig kväll, och pizzan ser mumsig ut!
Bettan

Ingelapingela sa...

Hej!

Ja, regnet har härjat vilt i Stockholmstrakten och tydligen blåsten både på väst och öskusten. Kanske har den varit värre på västra sidan (men det räckte då till här med), för oftast anländer ju vindarna från väster och mattas sedan av något av berg och höjder på sin väg österut. Vad smart har du fönsterluckor på ditt hus Anna-lys? Låter verkligen ombonat ialla fall. Goa filtar, brasor och ljus inne och ute får bli det som värmer upp tillvaron. Eller kan man som du Ulla hålla värmen genom att slå i bommen och pryda golven med utsökta trasor. Ja jag har set dina vackra mattor och tänker snart gå in och kommentera era bloggar som väntar.

Ja, nästa helg ska bli en höjdare. Förutsättningarna verkar bli superba. 50 pers sammanstrålar runt dotra som är huvudpersonen. Vad som händer på plats kan vi ju bara ana. Men det lär bli gott och underhållande av alla de slag. Ser fram emot musiken som kommer att flöda i massor med tanke på alla musikbegåvade kompisar.

Jo, Bettan jag fick en elfiol av Mats i födelsedagspresent... och du tanken att jag skulle satsa på att lära mig så här när jag ändå kommit upp en bit i ålder kan jag tacka dig för. Minns du att du kommenterade mitt inlägg om Samspel vad gäller musik och att du då svarade att sambon hade njutit och fällt kommentaren att han ångrat att han inte hade börjat spela med stråke när han var ung? På den vägen är det! Jag vill helt enkelt inte ångra mig!

Gitarren och sången som var något av mitt liv förut tar jag ogärna upp igen efter min stroke så allt med koordination, samordning las på is. Det fanns ett jämförelsematerial som jag helt enkelt inte kunde acceptera. Visst sjunger jag ibland men gitarren... mer sällan. Det här är något nytt, alla är nybörjare det finns hörlurar till hjälp för omgivningen så... bara träna på alltså!!!

Klart vi ska rösta idag. Korten är framlagda och jag lovar att försöka lägga min röst väl.

Ingelapingela sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ingelapingela sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ölandsvindar sa...

Vad härligt det är! Vi hinner bara "svälja" den ena sommaren så börjar vi direkt planera för nästa. Plantera lökar, flytta eller skaffa plantor osv.Just nu hör jag på radion att hela Ölandsbron är tillfälligt avstängd på grund av att en stackars älg befinner sig vid ena brofästet. Så stort engagemang för en älg!Det är nästan lite gulligt!
Kerstin

Hagagården sa...

Hej
Tack för titten,roligt att du besökte min blogg.
Kram o ha en fin söndag.
ninni

Randiga Tråden sa...

Snygg fiol, bilderna från Kristianstad värmer, väcker minnen till liv när jag var hos mormor. Min morfar spelade både cello och fiol, så det hemmet fanns det mycket musik i.

Bestemor Drillo sa...

Hei du !
Livslyst og livsglede er det som preger dine herlige innlegg!
Som du sier : Vi har bare et liv og det ser det ut til at du tar vel hand om ;) Utrolig flott Violin!!
Klem fra bestemor;)

Tigris Predikantan sa...

Fest igår ... nostalgi så man grät nästan. Se enorma bilder på när man trodde man var gammal, tjock, ledsen m.m men faktiskt en liten späd vacker (för min del *hum*) ung flicka!
Ja, tiden går ... om 10 år blir det roligt att se bilder från nu: blir det gråt eller skratt eller båda igen?
:)

Maya sa...

Åhh vad du varit flitig och vilken klematis du har, underbar!
Här är både Chris och jag hängiga, mest jag... men vi hostar i kapp :( hoppas det ger sig lite tills i morgon!
Ha en underbar Söndag!
Kram

Ingelapingela sa...

Javisst Kerstin är det härligt att ha planer egentligen är faktiskt just planerna halva nöjet. Så är det med mycket tycker jag.

Hoppas att älgen klarade sig det var ju mer än den gjorde som kom in i Stockholm och inte kunde ta sig ut. Hoppade i strömmen och man tvingades skjuta den för att den skulle ha drabbats av en sådan stress att den ändå inte hade klara sig med vett och sans i behåll.

Du Brittmarie jag har fler bilder från Kristianstad de kommer någon dag. Lite märkligt att Kristianstad och stråkar hamnade tillsammans med tanke på dina minnen. Fiol är så vackert speciellt när någon som kan spelar. Men jag ska bannemej lära mig Bestemor! Man bestämmer själv hur gammal man är med tanke på att man inte är äldre än man gör sig, så vi gör nog alla bäst i att inte fundra så mycket över kroppsförändringar om vi bara kan, för de kommer ju ofelbart till oss alla utan att vi kan göra så mycket åt det. Det visar sig oftast vara att spilla energi i onödan...

Krya på er Maya