Bloggintresserade

lördag 4 september 2010

LIVSKVALITET




... lördagsmorgon pigg som en mört när akt 2 begynner med kaffe, frökusar, ägg, Rolls Royce ost, skivbar "levertjohejti", fräscha grönsaker till frukost serverat tillsammans med tonerna till Ring så spelar vi och Bladet blädder !




**********







Gick och la mig tidigt igår kväll medan grabbarna kollade på fotboll i uterummet. Då plingade det till i mobolen MMS direkt från Eva-Katrine och matchen :-) "Är nu på Råsunda och ska titta på fotboll :-)"






**********

Men så tillbaka till idag : Upptäcker så ännu en kommentar som sällat sig till de övriga. En välkommen uppstickare med sitt rungande "Tittut". Så kul och välkommet! Och till skillnad från då vänner försvinner utan att man kan se någon rimlig förklaring. Vänner där man inbillade sig att man hade något speciellt tillsammans. En själsfrände som tydligen inte var det.


Nu vet ju jag att du Lena har mycket att stå i och då blir inte kontakterna så många. Eller som med dig Eva. Men man finns där sådär i periferin och det är alltid lika välkommet när man träffas eller hör av varandra.

Jo, nu tänker ju jag ge respons även på övriga, men först ropar kvasten att jag måste komma ut och fortsätta sopningen av plattorna som jag faktiskt redan har varit ute och påbörjat denna morgon.

**********
Akt 1 var det arla morgon med öppning av en del missade bloggar och då jag observerade hur solen reflekterades i mittemot grannens tallar. "Kylslaget" i varenda vrå denna morgon, vilket föranledde frottésockar och kofta tillsammans med planer på att det är dags att inviga köksspisen på morgnarna. Bränne har vi ju gott om numera :-)


Den sista veden körde Kalle och jag in och jag lavade sedan upp det i skjulet medan Kalle klippte gräset. Så tuktade vi Blåregnet då vi troligen inte varit tillräckligt stygga emot det i våras! Tipset fick vi ju av en trädgårdsmästare då vi berättade att på alla år har det inte blommat en endaste gång. Men lyckades i farten tyvärr få med en del kaprifoler som nästlat sig in. Dessa fick en andra andning i vårt badrum en aning märklig ordning då det borde ha städats först, tycker egentligen jag. Men det är säkert en princip som jag bör tulla på för att bättre uppleva livskvalitet. Ni må tro att min Mats gjorde stora ögon då han kom hem från jobbet; att så mycket var gjort av det som han trodde väntade honom
;-)


**********
Men detta var ett utvik... Så åter till Bladet blädder:


HC Andersen lär ha sagt på temat livet


"Att leva är inte tillräckligt. Solsken, frihet och en liten blomma måste man också ha".

Förutsättningarna denna dag kunde alltså med HC Andersens ögon knappast vara bättre... och inte med mina heller för den delen.



Andersen himself var vi ju och hälsade på så sent som i somras. Tänk så ensam som denne man verkade vara då han levde... lika som om inte mera känd och besökt har han varit efter sin död. Genom konsten lever han vidare.

Detta var det inlägg som jag gjorde efter besöket i Odense:

http://hem-tradgard-design.blogspot.com/2010/08/da-vi-passerade-broarna-over-balten.html


**********

Så nu har jag sopat mig ifrån entrén till Paradiset, runt huset och fram till dammen. OCH ; Tror knappt det är sant men nu är där 8 nya näckrosor från samma mörkröda planta varav en står i full blom! Kan nog knappast vara förra året vi planterade den utan snarare året innan.


Jo den här gamla slagdängan poppade upp i "päran";



**********
Sopa, sopa för min del medan Mats och Kalle börjar på stugfasaden Panelen behov av att bytas och nu ska han få ett extra lager med cellplast isolering så det blir varmare i vinter. Valet föll på fjällpanel återstår att se vilken färg.

**********
Pizzan står i ugnen och puttrar...

7 kommentarer:

Ulla sa...

Här ska vi också ta vara på det vackra vädret idag. Häcken ska få höstfrisyr och flädern ska tuktas hårt för den ville sig inte i år. Sedan är det dags att ta bort en vinbärsbuske för nu räcker det med en i varje färg när saft och sylt inte har lika stor åtgång. Lite senare i eftermiddag blir det nog lite naturbruk med klubba och boll, något som den äkta hälften (och jag) tycker det är trevligt att hinna med när det är helg. Go veckända!

Maria sa...

Vilken aktiv och härlig morgon du har haft!Det är härligt att ha en trädgård. Både för njutning och för "terapi". Tankarna rensas tillsammans med ogräset och sinnet fylls med vackerheter. Det behöver vi.
Ha en skön helg.
Kram, maria

Tigris Predikantan sa...

Bortbjudna och det kan vara skönt att slippa både matlagning som diskning!
:)

Bea sa...

Härligt med livskvalitet som ger lust och ny energi :)
Vilken fin dag vi haft, sol, blå himmel och en tur med båten för att plocka världen vackraste och rödaste lingon. Finns inget bättre än skogens dofter och stillheten - livskvalitet!
Kram / bea

Ingela sa...

Halloj!

Lite av nytta och nöje det låter som en ypperlig kombination Ulla. Kan man sedan samsas i intresset som ni i golfen desto bättre ;-).
Att vara priviligerad Tigris bli bjuden och allt vad där tillhör av att bli servad. Kanon!

Vill bara varna för vinbärsbuskar i olika färg alltför nära varandra alla kommer efterhand att bli röda. Så blev det med vår vinbärshäck. Synd tycker jag på våra svarta och vita...

Annars att en ha trädgård, att få förmånen att forma den, vårda den är visst terapi som du uttrycker det Maria.

För att inte tala om den stora trädgården som vi har runt oss Bea. Är det inte fantastiskt Bea, allt har vi fått till låns.

Ölandsvindar sa...

God söndagsmorgon!
Igår gjorde vi "ingenting". Vi smet iväg till vackra Småland och besökte bl a min favorithandelsträdgård. Så idag blir det lite plantera av.
Kram
Kerstin

Bestemor Drillo sa...

For en energi du har !
Få lov til å ha hjem hvor du med omsorg gjør alt for dine og dine gjør alt for deg! Det er virkelig livskvalitet Ingela! Klem fra bestemor! Takk for dine omsorgsfulle kommentarer bestandig!