Bloggintresserade

onsdag 22 september 2010

VECKAN SOM PASSERAT


"Ett vänligt ord kan hålla en varm hela vintern" så läste jag i din blogg Maria på torsdagen strax innan jag och Charlie gav oss iväg på vår eftermiddagstur. Jag undrade därför om jag just denna dag skulle ha turen att råka någon att växla ett ord med på vägen eller ej.
Marias adress är:
Solen sken och där gick jag och Charlie på grusvägen och småpratade så där förtroligt med varandra. Samtidigt som min fyrbenta vän Charlie spanade in bland buskar och snår för att inte missa eventuella kaniner svepte min blick efter något lämpligt "offer" att praktisera orden på. Ingen Jan inom synhåll idag... Men vad var det? Vi uppfattade att det hördes ljudet av visslingar, men var kom det ifrån? Charlie spetsade öronen och stannade till vid grinden in till ett litet sommarhus. En man som gått ronden runt sin stuga kom gående och tror kanske att det var han som undrade om vi ville något eftersom vi stod där. En lång trevlig pratstund följde och då vi skildes åt sa mannen att den pratstunden skulle han sent glömma. Visst är det så att ord växlade mellan två främlingar kan vara minst lika värdefulla som andra ord.
Vädret har bjudit många sköna stunder. Än så länge har jag lyckats värja mig ifrån kappan och nöjt mig med en kofta... trots något kallare morgnar och kvällar. Ja, så har det varit fullmåne och höstdagjämning.
Någon kanske undrar varför det har varit tunnsått med inlägg på min blogg den här veckan. Men har tillfälligt dragits in i någon form av torka. Jag har känt att jag liksom inte har haft något att komma med. Ibland så har orken varit som bortblåst. Då är det skönt att luta sig tillbaka och ta del av andras bloggar istället :-) och de fina kommentarer som trots allt har troppat in. TACK!
Börjar däremot undra om jag är en levande klocka då jag självmant har börjat vakna minuten före klockan ringer. Har i stort sett bara hunnit resa huvudet så har den skrällt :-! Så även denna morgon!
Igår kväll hjälptes vi åt med veckostädningen. Luftade sängkläder och bytte lakan i sängarna både på Eva-Katrines rum och vårt. Skiftade till våra drömlika vintertäcken så igårkväll kändes det som att lägga sig mitt bland molnen :-) Inte konstigt om man blir utsövd ;-)


3 kommentarer:

Maria sa...

Så härligt det lät med pratstunden som du och den okände mannen fick. Se där, vad det kan betyda att man ger lite av sin tid och av sig själv! (Och tack för att du hänvisade till min blogg!)
Det lät också härligt med "molntäckena". Vi har inte bytt till vintertäcken ännu, men det blir nog snart.
Häromdagen tog jag fram min höstjacka, för det var så kyligt. Men nu har det varit skönare temperatur några dagar, så då fick sommarjackan vara med lite till.
Ha en fin dag!
Kram, Maria

Gudrun sa...

Hej Pinglan!
Ser att det blir kalas idag, så trevligt.
Idag är det otroligt varmt och skönt här, fast jag har ingen energi. Huvudvärken de sista dagarna får mig att bli matt. Skall nog lyssna på kroppen och ta det lugnt idag.
Apropå blogg energi så är det nog så för rätt så många av oss i varje fall, att det tryter med inläggen.
Önskar dig en bra dag.

Ingelapingela sa...

Ja så är det Maria, än¨å är det inte helt vanligt. Många tycker att man är smått pinsam då man tarupp diskussioner med vilt främmande. Det pratade vi faktiskt också om. Den erfarenheten hade mannen också gjort men inte brytt sig särdeles mycket om. Egentligen är det nog mest egna tonåringar som är känsliga.

Molntäcken ja, det är nästan så man kan känna en viss längtan att sjunka in i dem men det får allt vänta ett bra tag till.

Du får vara rädd om dig Gudrun. Det är ju helg nu så kanske kan du ta det lugnt!

Ser verkligen fram emot firandet det ska bli så häftigt!

Ha nu en go helg mina vänner!