Bloggintresserade

fredag 24 september 2010

GRATTIS DU LILLA
... Nu är den här dagen med stort D! Hoppas att den blir precis så där som du önskar dig! Att du blir mycket bortskämd hela dagen, från morgon till kväll med marängsviss, paketspänning och vadhelst av allt det där som du älskar. Känner jag din Johnny rätt så kommer han att se till det.


Att vädret som jag beställde till dig är precis så där ljuvligt som du önskar. Knappast att jag kan tro det, men förståndet säger att det är absolut sant, ändå ofattbart att det har passerat så många år sedan du föddes till världen tidigt på morgonen. Det var brittsommar och härligt varmt och vi var så lyckliga.

Du är Mats och min förstfödda och det var något stort. Ett litet gemensamt liv. Det var så kände vi att vi blev en familj på riktigt!

Jag citerar min farmor: "Lilla rara Anna-Karin" så brukade hon säga och du är en sprudlande levnadsglad flicka med stort hjärta som rymmer såväl dig själv som andra. Det är nära till dina brandkårsutryckningar och jag kan skriva under på att du som storasyster betyder lika mycket för dina syskon som de för dig. Du är den som ska hålla ihop familjen brukar Kalle säga med kärlek i rösten och ett leende på läpparna.


Din kärlek till djur av allehanda slag har följt dig (och oss ;-)... små vilda djur, katter, hundar, kaniner, fåglar, möss de flesta rymdes även i mitt hjärta, men med boan Moa där gick gränsen. Ja, de flesta finns ju inte bland oss längre sånär som på katten Olivia och så dessa evinnerliga vinbärssnäckor, bördiga från IVÖ. Importerade för säkert 20 år sedan. Minns du?

Då du var riktigt liten och då jag ammade dig så låg du vid bröstet på den ena armen och lilla Knubbe på den andra. Knubbe som i stort sett också var en liten bebis och som också behövde värme och närhet.
Tidigt både tjänstvillig och nyfiken på
hur saker och ting fungerar.


Klart att du skulle hjälpa pappa då han mekade med cyklar ;-)


Måtte du alltid behålla den här nyfikenheten och framåtandan samtidigt som du tillåter dig själv det där andrummet som alla behöver.

Massor av varma kramar från Mamma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4 kommentarer:

ANNA-LYS sa...

Ett stort grattis
från Cybertanten Anna

(vackert skrivit)

Ulla sa...

Grattis från en cybertant till! Här ska inte den förstfödda firas i helgen utan den sistfödde. Lillebror kommer han vara hela livet fast det är en stor pojke nu som fyller 27 år. Han är vår "skåning" men i helgen blir det Värmland för hela slanten. Trevlig helg ska vi eller hur?

Ölandsvindar sa...

Ja, de växer och växer de små liven! Jag kan sakna den där tiden när de var riktigt små och jag kan komma ihåg hur det kändes att lyfta en varm, nyvaken baby ur vagnen eller mötas av ett jättelyckligt leende från skötbordet.Det är minnen som inte tynger.
Kram
Kerstin

Anna sa...

Tack min älskade mamma!

Jag kunde u inte haft en bättre uppväxt, eller familj för den delen! Tack för igår.

Puss