Bloggintresserade

söndag 26 september 2010

SOLIG FREDAG

Parallell fredag på östkusten, närmare bestämt Åhus. Vi startade dagen tidigt till strålande sol efter en god nattsömn bland mjuka molntäcken. Vi såg fram emot en extra ledighet, Mats med semester och jag själv ledig dag på schemat :-) Knåp med inlägg till födelsedagsgrisen och efter att vi lagt en sista hand på veckostädningen, lyckades jag nå botten på strykkorgen, grabbarna satte några brädor på stugan... Sen tog vi en självklar vända ner till stranden.

Lika vackert idag, minst...... för att inte säga sagolikt. Solens strålar reflekterades i vattnet som glittrade, bara se...


... och vi bestämde oss rätt snart att det här måste vi göra om någon gång under dagen. Kanske tillsammans med Eva-Katrine som snart skulle tillfälligt ha sällat sig till kärnfamiljen.


Ja, vi skulle ju hämta henne på stationen i Hässleholm och eftersom vi vart på plats något tidigt så bestämde jag mig rätt snart för att uträtta några av dagens ärenden. Tog vägen förbi fontainen med den välbekanta statyn "Våren"... blickade upp för kyrkbacken där just kyrkan kröner höjden och tryggt ligger kvar ännu. Kyrkan, minst lika bekant från konfirmation, körer mm.Annars är det mycket som har förändrats i stan under de närmare 30 åren som har passerat sedan jag lämnade den bakom mig och konstigt vore det väl annars.

Tog en vända inom Nisses varubod som visserligen finns kvar men numera har lokal i gamla Tempo där dessa fyra frälsningssoldater brukade förgylla stadslivet med sin klämkäcka sång på lördagsförmiddagarna. Det var ju också då som torghandeln var i full gång med välkända ansikten i torgstånden. Av detta finns inte mycket kvar, men om jag blundade kunde jag t.o.m förnimma kaffedoften som strömmade ut från det lilla kafferosteriet som en gång låg bredvid nuvaranade Nisses.

... Så var jag då här igen i verkligheten... kort och snören var det som gällde nu till min egen lilla flicka som imorgon firar sitt 30-årskalas. Växlade några ord med den trevliga expedititen som berättade att Nisses firade sina 60 år just i år...Nostalgin tog åter tag i mig och jag drog mig till minnaes Nisses från andra sidan torget och alla dessa hägrande leksaker i två våningar... Det var där fick jag min första Barbie på 60-talet (kan ha varit 62). Numera stoltserar hon hos oss i leksakskåpet i hallen i Paradiset. Hon har inte åldrats på alla dessa år

Så fick jag berättat för mig att Nisses dessutom har legat på Godtemplargatan en gång... Det kommer jag inte ihåg men Eriks manufaktur då undrade jag, lever klädaffären kvar där jag bl.a. fick mina elastabyxor... till min glädje gör den tydligen det ;-)... tillika på samma adress...På vägen från Nisses blickade jag bortåt gatan där en gång Tempo, kafferosteriet, korvalådan och Carl Andersons hade haft sina lokaler och visst... där låg Carl Anderssons ju, Neonskylten på taket var densamma... och jag tror att jag sprack upp i ett leende av bara upptäckten.Charlie väntar på sin älskling. Nu vet han det som han har anat av all uppståndelse med renbäddning och annat.


Här kommer Fia-Lotta iklädd sin röda basker :-)

6 kommentarer:

Bestemor Drillo sa...

Så vakker Charlie er ! Her har det vært dårlig vær og kaldt,men det er jo høst!! Ha en flott ukestart ! Klem fra bestemor!

Petit Eyekiss sa...

Hoppas ni haft en underbar helg, med 30-års kalas o allting därtill.
Min flicka blir också 30 men i november.
Vi har haft en häftig helg med vännerna från Julitta .Vi bjöd också hit en gitarrist och hans fru,så i fredags var vi en kvartett.(2 dragspel,en gitarr,en fiol och två skönsjungande damer.
Det var nästan så taket lyfte;-)
Bettan

Ulla sa...

Det var väl använd ledighet toppad med ett födelsedagsbarn. Trettio är ett steg och barn-och ungdomstiden är passerad även om vi föräldrar aldrig tar till oss det. Barn är alltid barn eller hur? Hos oss har hösten gjort sitt intåg och nu menar jag i naturen. Vackra färger och handskar på morgonen.

Ölandsvindar sa...

Vad härligt med lite nostalgi. Vi hade Albins i Trosa där alla leksaker inhandlades men nu har jag hört att de ska stänga igen. Tredje generationen orkade inte med samma slit som de föregående.Apropå Barbie: Snart är nog världen full av Barbies som ser likadana ut till den dag de dör.
Skön måndag till dig!
Kerstin

Anonym sa...

Det var verkligen en underbar helg- den gick dock alldeles för snabbt. =(

Det var väldigt mysigt att vara nere vid stranden, det tyckte erik också....

Saknar er redan =( Ville vara hemma längre. Ta nu hand om Charlie i em hos doktorn.

Puss och kram

Ingelapingela sa...

Hej på er mina vänner!

Det märks verkligen att hösten har kommit för att stanna, men vi kan knappast klaga på vädret här i Åhus. Visserligen hade de lovat sol idag (må) också men det har varit en mulen dag.

Helgen har varit kanon. Men jag vet inte för det är knepigt med nattsuddet numera... med en långvarig bakelsesmälla utan så mycket bakelse ;-)... nu spricker jag snart Bettan om du inte avslöjar vilket instrument du takterar... dragspel kanske :-) ???

Haha du vet hur du ska få till det Kerstin... en värld full av Barbies... faktiskt rätt skrämmande också...

Längtar redan efter dig Eva-Katrine det blev ju rätt intensivt i helgen men vi hade ju en lugn fredagskväll. Och sen blev det ju så häftigt!!!