Bloggintresserade

onsdag 29 september 2010

VAD MÅNDE BLI

... av denna lediga dag? Klar men kylig morgon. Skulle så gärna vilja få lite gjort på stugan. Lite stiltje har det varit på den fronten den senaste veckan känner jag.



Trotsade kylan och målade ytterst lite nu på morgonen, men egentligen bara så pass att jag är i takt med övrigt arbete. Kan man få beställa vackert och varmt väder till helgen kanske?



Orkideérna fått sin veckodos nu på morgonen av kärlek, vatten och en dusch på stänglarna för att om möjligt locka fram nya skott. Ett exemplar står i full blom med 16 blommor och knoppar på 4 stänglar, så är där knoppar vad jag kan se på ytterligare två exemplar. Så, kanske kan vi se fram emot rikblommande fönster framöver :-)


"Sol ute, sol i inne, sol i hjärta sol i sinne..."





Så har vi ju tillgång till bilen denna dag jag och Charlie. Så då packade vi låneböckerna som vi lämnade in på biblioteket på vägen till Färghandlaren. Blickade ut från fönstret till innergården vid biblioteket och fick syn på denna charmiga staty.




Visst är det konstigt att man plötsligt kan få syn på föremål som egentligen har funnits där redan tidigare... Nu kanske det inte syns så bra på bilden men barnet ser ut som om det uttalar blä...blä...blä...blä...blä...blä händerna och tungan antyder det retsamma i saken.

En liten fika hade vi också med oss. Kaffe och vars en bulle som jag hade planerat att vi skulle njuta på skjutfältet efter att vi hade samlat lite fler Stolta Fjällskivlingar, men det visade sig användas som just skjutfält denna dag och det smattrade därifrån av fullt krig... så vi styrde kosan till playan istället.


Visserligen molnig himmel, men än så länge ganska soligt. Det hade hunnit bli rätt skönt nu när solstrålarna värmt upp luften. Men trots det låg stranden nästan öde... sånär som på ett fåtal flanörer längre bort på den asfalterade promenaden.





Berusande frihet och som ytterligare ett skott for Charlie rakt ner till havet...




Luften tar även om det inte direkt blåser och efter att ha rastat benen slog vi oss ner på en bänk. Visst är det en fin utflyktsväska Eva-Katrine och så praktisk sedan. Här ryms både termos och två fina termomuggar och idag då vi bara behövde en så fick bullarna också plats ;-)


Ja Charlie är jättesugen han riktigt slickar sig om munnen



Men efter ett tag mulnade det på och då drog vi oss emot Paradiset



Lär ha varit samma typ av väder mot Hässleholmshållet för en stund senare pratade jag med Mats.

5 kommentarer:

Maria sa...

Det låter härligt med en ledig dag. Och vilken underbar orkidé du har! Den sprider verkligen glädje och skönhet. Hoppas att du får en trivsam och lagom aktiv dag - kanske med någon liten solstråle?
Kram, Maria

Ulla sa...

Aha,mina orkideer sköts också schemamässigt men här är det söndagar som gäller. En liten yrkesskada kanske. Dina lediga dagar är lockande.

Bestemor Drillo sa...

Jeg følte nesten som om jeg gikk med dere!
Håper din ledige dag ble fin!
Takk for dine alltid gode kommentarer!! Klem fra bestemor!

Anonym sa...

Vilken mysig ledig dag ni båda hade...

Jag är riktigt avis.....vill också vara med. Skönt att ni kan använda termosen =)

Måste säga att det var en rolig staty på han som räcker ut tungan....haha....utanför bibblan va?

Ha en superbra dag idag mor min =)

Puss och kram eva--- skola idag och läsning av min text- nervigt

Ingela sa...

Hej på er och klem på er...

Ja, det är verkligen härligt med en ledig dag. Nödvändigt för min del, det är då jag stannar upp och drar ett djupt andetag. Fast jag skulle unna er alla oavsett om ni är sjukskrivna eller ej, den där tiden till eftertanke och för att ladda batterierna. En tur till stranden med sin goa kompis nog kan man ha det sämre ;-)

Orkideér är fantastiska blommor som kan just blomma veckor, ja månader i sträck. Yrkesskada ja så är det kanske Ulla men å andra sidan verkar en vecka och regelbundet vara en god vård.

Visst är det nervigt Eva-Katrine bara detta att stå i centrum även om man som du fått så goda vitsord av läraren att texten är utvald pga att den har god potential.

Bara det att andra ska bedömma det man har gjort kan få hjärtat att banka och blodet att pulsera snabbare. Hörde igår morse ett program på radion tipser att istället för att dra tre djupa andetag bör man fylla lungorna och tömma dem på all luft tre gånger alltså omvänt att det ska förmå dra ner pulsen.