Bloggintresserade

söndag 5 september 2010

DET VAR EN GÅNG

... året närmare bestämt 1984 och det började bli dags att släcka lampan och krypa till kojs... tyckte de flesta så även vi. Men det tyckte inte den här lille som under de senaste drygt nio månaderna vaggat runt och badat i mörker. Nu önskade han dra sitt första andetag och se "dagens ljus".

Lille KURT som du tillfälligt fick heta pga. din längd som mättes till inte mer än 49 cm. Ett litet A barn redan från början. Här omhändertagen av storasyrran dvs. Anna-Karin som tidigt lärde sig byta blöja på lillebror. Det märktes tidigt hur du älskade din brorsa så det är inga tomma ord som du levererade till honom denna dag.



Företagsam, lekte, upptäckte, lärde, sjöng och var glad för det mesta dvs. då du inte blev mäkta arg vill sägas... men det minns vi knappast något av idag, det överskuggas av allt det där andra... Och faktiskt tror jag inte heller det finns mycket kvar av det humöret. Istället har du nog gjort dig mer känd som glad och positiv kompromissare och som den sanne visslaren. Kanske får du ut en del i HIF:s hejarklack där jag tror att du är näst intill ständig supporter ;-) Här ser det ut som om du tränar inför kommande dagar... MÅL!!!



Här flår du fram på Anna-Karins urväxta tvåhjuling... det bar runt runt huset och var det inte på cykel så på era båda plasttraktorer minns du din blå och att Anna-Karin hade en röd.

Så fantastiskt att alltid ha en kamrat hemma att inte nödvändigtvis behöva leta sig utanför hemmet för att leka då ni kände er hågade. Tids nog sökte ni er på varsitt håll skaffade era egna kompisar. Men det där viktiga att finnas för varandra och som du talar om Bestemor det löper som en gyllene tråd genom tillvaron och måtte den göra det för alltid :-)



För att knyta ihop det hela denne stilige yngling fyller idag 26 år och har växt till 188 cm ö.h. men visserligen även om han i en mors ögon är näst intill så att det finns en känsla av att kunna "gå på vatten" är nog ändå att ta i.






Uppvaktning som sig bör direkt på morgonen. Här assisterar Charlie Per-Olof vid paketöppningen.

Vädret har varit strålande denna dag. På förmiddagen var Charlie Mats och jag en vända nere på stranden.




Havet låg spegelblankt och glittrande i solskenet (fast där får ni tro mig)...



... och en bit ut var fiskare i ett par stora ekor ute för att plocka upp sina nät...




Det var egentligen så skönt att där skulle man ha kunna njutit en medhavd kaffekorg , men det hade vi inte tid med denna dag...

Om en stund skulle vi vara på Fågelängens husdjurspensionat för att hälsa på och för att bli presenterade verksamheten. Om några veckor är det storasysters tur att fylla jämnt och då tänkte vi att våran älskling skulle få bo på pensionat :-). Han har ju aldrig varit hemifrån och för att vi ska få nys om något mer ställe där han kan känna att han trivs tyckte vi att detta vore en god idé. En bra bit in i skogen förbundet endast med en slingrande grusväg låg stället inbäddat... lummigt och fint.

Här en stor härlig rastgård där hundarna fick turas om att vara... De hade även sitt egna lilla rum med en egen liten rastgård.

Men idag var det här Charlie fick prova på att vara. WOW det här doftar intressant...


En vacker hund det här sa kennelinnehavaren och klart vi höll med ;-)

Jo det kommer mera för ännu var inte födelsedagsfirandet slut ;-)


Ett par härliga timmar spenderade vi på Åhus Rökeriets uteservering ett stenkast från ån på ena sidan


... och Åhus vinodling på den andra...


Det här kortet tog jag då vi var på väg hem





... innan dess var uteservering fylld av laxsugna, däribland vi...




Gissa om det var gott mmmm...

10 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis bror =)

Hoppas att du får en underbar dag idag med massa paket och tårta i stora lass =)

Ingela sa...

Eva.Katrine?

Anonym sa...

Ja det klart det är eva =)

Ulla sa...

Man kan undra hur tid bara kan försvinna sådär och göra män av bäbisar. Här har vi 27-åring om ett par veckor och det är också en lillebror som gått och blivit stor. Mellanbror och storasyster har borgat för återväxten så nu finns det nya godingar att njuta av. Hoppas ni haft en bra födelsedagshelg!

Maria sa...

Ja, åren tickar på så fort!Ibland vill man nästan hålla fast tiden. Hoppas att ni hade en jättehärlig dag med alla aktiviteter som var inplanerade.
Kram!
Maria

Petit Eyekiss sa...

Oj.vilken innehållsrik dag ni haft!Det är ju på barnen man ser att tiden går. Min förste har bara 4 år till 50!
I går satt jag vid min nya dator hela dagen ,för att starta upp och installera program. Mobila bredb.mm Allt gick bra till säkerhetspaketet skulle in. då S**t det sig, så nu får jag ringa support i morgon.....
Den gamla laptopen känns helt plötsligt väldigt trygg;-)
Vi har haft kalla nordan vindar här i några dagar, så vi har eldat för fullt i öppna spisen, men i dag var vindarna ljumma igen.
Ha en bra början på veckan, så hörs vi igen.
Bettan

Ölandsvindar sa...

Vilken härlig dag med älskade ungar! Närvarande i stunden. Ja det är viktigt. Jag såg "Här har du ditt liv" i lördags och det var omdömet om Lena Endre: "Hon är så närvarande". Jag intervjuade en gammal dam här i byn som hade träffat och gett blommor till Gustav V när han var här och jagade. " Han frågade en massa och lyssnade verkligen till min svar" sa hon. Jag hade en VD en gång som frågade: Hur är det i dag då? Just när man vände sig om och skulle svara, hastade han vidare utan att lyssna. Tänk vad han skulle ha tjänat på att stanna en minut och varit närvarande just för mig.
Kram
Kerstin

Randiga Tråden sa...

Nu har jag tittat på dina fina bilder, kan nästan känna doften av havet. Underbara bilder på barnen.

Ingela sa...

Hej!

Ja här i Åhus blåser det också rätt friskt om dagarna. Då inte solen värmer så känns det faktiskt rätt bitande. Här har vi också haft fyr i brasan vid några tillfällen, SKÖNT!

Inte utan att man hajar till då åldern på barnen kommer på tal men som tur är så höjer man ribban då man själv blir året äldre... men man är ju inte äldre än man gör sig. Det är ju ett fakta som blir tydligt när man "speglar sig själv", med eller utan spegel, och om man kollar på andra.

Vi såg också "Här är ditt liv" ett program som känns helt rätt i upplägget. Och än mer intressant blir det om det som i Lena Endres fall är en intressant människa som känns så närvarande som du säger Kerstin.

Och den där chefen, som slösar ord... och som inte är ett dugg medveten om vad han går miste om både vad gäller att möta, i det här fallet dig. Han missar tillfället att få er båda att växa!

Glad att du kunde känna doften från havet Brittmari... om man lyckas lägga fram sitt budskap på ett sätt att budskapet och känslan når fram... då menar jag att man åtminstone tillfälligt har lyckats.

Gokväll mina vänner

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Kul läsning och tänkvärd.
Maten ser verkligen god ut.
Ha det gott
Birgitta