Bloggintresserade

torsdag 2 september 2010

NATURENS UNDER

... då vi möter dem tillsammans med olika prepositioner.


Så har det nu avancerat ett par dagar in i september.

Ännu kan vi förundras över allt som växer läser jag i Trädgårdens kalender med text och foto av Anna Hedenrud.


Inte förrän nu har jag blivit färdig att vända blad i väggkalendern. Det blir ju liksom mer konkret till att vi skiftar årstid och snart även väder.

... och visst får vi hålla med henne, bara att se hur växten gör allt för att nästan krampaktigt hålla sig kvar och upprätt är fantastiskt. Har inte heller lyckats komma underfund med vad det kan vara.

I dagens blad läser jag; "Framgångens hemlighet är att aldrig släppa målet ur sikte."

Men målet kan se olika ut och ibland blir vi tvungna att tulla på den principen. Annars leder det vårt handlande inte vidare utan blir istället en källa till besvikelse.


Vänder bladet i Bladet och ser att min läkare har dött. Är detta möjligt? För ett ögonblick känns det märkligt... en människa som hjälpt andra att bli friska själv går och dör. Sådant som vi emellanåt smärtsamt blir varse att ingen är odödlig ... samtidigt så ofattbart. Denna osedvanligt varma människa... konstnär bokstavligen ut i fingerspetsarna, faktiskt en av de få läkare som verkade genuint intresserad av människan bakom patienten. Som mötte mig och som jag upplevde verkligen gjorde det där lilla extra. Nu var det dags för henne att sätta punkt... och visst tomrummet var där. Ett liv en människa som satt sina spår lite här och var inte bara i hemmet utan även i periferin... är det inte så vi alla skulle önska att vi gjorde?!

Förresten glömde att berätta att det var tungt att gå upp för alla trapporna på jobbet idag. Får nog erkänna att jag dras med lite träningsvärk efter veden och allt trädgårdsrens. Men det är friskt att vara ute och jobba med kroppen och att koppla bort hjärnan för en stund. Tror att jag har tendens att tänka lite för mycket ibland ;-)

Väl inne i arbetsrummet tyckte jag att det killade på ryggen och inte slutade det för att ja kliade tillbaka... enerverande och obehagligt. Till slut kollade jag bort på en arbetskamrat, han satt inbegripen i ett telefonsamtal. Det här kunde inte stå rätt till... så jag snirklade upp ena armen innanför känningen och hjälp... jag kände något :-O Hur tar man sig ut till toaletten utan att någon anar något...? Tror jag lyckades rätt bra ändå, och så av med kläderna och blickade bak i spegeln en luden larv ca 5 cm lång. Hur hade detta gått till ännu ett av naturens mysterier ;-)

... som på fredagens morgon verkade få sin förklaring. Det var då jag berättade för Mats som inte kom hem förrän jag sov igår. Var den vacker och spräcklig sa han (?) en sådan kröp i busken vid entrén igår morse... så det är nog så som du säger Bettan att den fångades upp i mitt svischande morgonhår... reste hela långa vägen till Kristianstad ...2 mil får väl anses vara en lång resa för en larv. Att hitta in i en klänning kanske får anses lätt i jämförelse med att hitta ut... vilket öde ! Säkert värre än mitt som först var någon form av trygghet och sedan svek! Kan nog säga att jag numera har EN nära relation till dito ;-D

10 kommentarer:

Mia sa...

En interessant bild, blev sittandes en god stund och se på den, också lite dinoaktig eller? Det känns tungt att förlora människor som också är där, i vårt perifera nätverk, dom lämnar en saknad...

Maria sa...

Vilken underbar naturbild! Den kan man betrakta en lång stund. Naturen är fascinerande.
Sorgligt att din läkare har dött. Där blir det absolut ett tomrum.
Tack för dina uppmuntrande ord till mig. Kan nu meddela att den konstiga förkylningen har börjat dra sig tillbaka. Är inte alls lika trött och det är jätteskönt.
Ha det gott.
Kram!
Maria

Tigris Predikantan sa...

Livet bär många mysterium!

Gunilla sa...

Vilken läcker bild. Som Mia skriver lite dinoaktigt.
Tänk vad mycket som naturen skapar för att växten skall nå sitt mål.

Tråkigt att din läkare har dött.
Jobbigt att få en ny och nästan få börja om från början.

Ha det gott
Kramen/Gunilla

Ulla sa...

Olika skeenden i livet gör att man stannar till och tänker och känner själv. En förlust gör att man inser att det inte är självklart att få vara med och gör att man känner ödmjukhet inför livet. Det blir helt ok att vara trött när veckan går mot sitt slut. Läcker bild, lite urtidskänlsa.

Petit Eyekiss sa...

Ja du Ingela,.
Varför ska alla goda människor gå åt först?
Min smärtläkare är svårt sjuk i cancer. Får se hur han klarar det.
Han är en av de få som tagit fibromyalgi patienter på allvar.

Så till larven. Jag tro att den på något sätt slingrat sig in i ditt hår, och sedan ramlat ner under klänningen Dom gör så som små rackarna. Långt hår är vackert, men fungerar också som någon slags insektsfångare....
Ha det
Bettan

Moa sa...

Kunde nästan se dig framför mig ålande med ryggen o försöka se vad som rörde sig där bak.. urk.. inte kul har lite svårt för djur som kryper på mig *ler*.. trist med din läkare, det är alltid trist när någon man känner går bort.. kram/Monica

Bestemor Drillo sa...

Hvilket flott bilde du viser! Ligner litt på en Øgle!
Så trist med din lege, men er det ikke slik Ingela at det er de beste som dør!
Her er jeg litt spent i kveld for i morgen skal min samboer til kontroll på sykehuset. Det er 1 år siden de opererte bort tumoren og vi håper at alt er bra! Den larven ville JEG ikke hatt på ryggen, jeg har fobi for slike vesner!! Klem til deg fra bestemor!!

Ölandsvindar sa...

Oj, den lilla larven tyckte nog att han hade hittat ett varmt och skyddat ställe att övervintra på.Tråkigt med din läkare. För länge sedan hade jag en bra gynekolog som också gick och dog. Sista gången jag träffade honom skulle han skriva sina memoarer påstod han och han hade titeln på boken klar. "Mitt liv i underlivet" skulle den heta!
Skön fredag till dig!
Kerstin

Fånga dagen sa...

Tittut!
En liten hälsning från mig vore väl på sin plats.
Jag tar en liten stund vid datorn för tillfället men jag lovar att den inte blir lång.
Usch bara tanken att ha en äcklig liten varelse krypande på kroppen gör mig illamående
Naturen är verkligen fantastisk du, vilken bild alltså.
Det tär på kroppen med ved det vet jag också, har precis fått in ett lass minsann Phu, man skulle spela på sin kvinnlighet lite oftare. Måla naglarna och sånt vet du precis när hårt arbete ska utföras :)
Jag önskar dig en riktigt skön helg nu min vän
Kram Lena