Bloggintresserade

lördag 9 oktober 2010

DESIGN TILL HEM

Så blev det lördag... med facit i hand kan jag säga att morgonsolen har hållit i sig och vädret är nu vid middagstid varmt och skönt. Bara att njuta vidare alltså!

Ja ni ser själva himlen är klarblå och vi upptäckte idag hur den Amerikanska rönnen som nyss lyste röd av sina bautabär och färggranna höstlöv har blivit totalt avlövad.


Morgonen har inneburit en del ärenden sådant som är omöjligt att hinna på vardagarna. Sånär som på några få kompletteringar som visade sig måste göras på annan ort så väntar nu en del jobb ute vid stugan för slutfinishen av fasaden med på årets två sidor. Men idag händer inte mer ute på tomten för idag. Om nu inte hustomtarna visar sig ha varit i farten då det blir kväll.


Senare; Istället har vi idkat en friluftsdag med start på skjutfältet. En hel kasse full med Stolta fjällskivlingar som väntar på att rensas och stekas blev skörden... och Charlie rastade av sig rejält där han rusade över de stora härliga vudderna. Så på eftermiddagen har vi gjort en utfärd söderöver tillsammans med vännerna. Vi missade ju den stora äpplefesten i Kivik för ett par helger sedan, men jag kan säga att det kändes som om den fortfarande höll på. Men den här turen och om ni har tur ;-) får ni höra mer om i morgon.

Idag ska ni få följa med in på
På väggen till höger ser ni ett visningsexemplar av en matta i koskinn. Mattan kommer om jag inte minns fel från Italien. Den kan man beställa i olika mönster, färger, mått, pris... efter sin personliga smak. Spännande koncept. Att det är koskinn gör att om man spiller på den så kan man som på kon bara torka bort fläcken. Tåligt, fräscht och fräckt.


Inne i lokalen finner man andra lampalster från Lyktan design i Åhus bla. den oerhört charmiga stålampan som här skymtar fram till höger i bild. Men även den här Trillinglampan i taket är Lyktandesign

... och glas alsterna av en rumänsk glaskonstnär... snacka om skönhet.


Jag tänker på kvinnoben sa min Mats då han såg dessa underbara ljusstakar- Ljustakar som i sig själva i min mening är högklassig konst. Då man tänder ett ljus lär hela ljustaken glimma och glittra på det mest strålande vis. Det har jag inte sett med egna ögon men är starkt nyfiken på. Ett utav paren i butiken är belagt med guld.Den här båglampan också från lyktan kan monteras på olika sätt som här står den på golvet men den kan också fastas på vägg eller i tak. Bara att föreställa sig effekten.

Du som gillar fåglar Kerstin visst är den här ståtlig... för visst ...är den lik en fågel...

De här kuddarna är designade i England av en kvinna. Beställningarna kan vara personliga med önskade foton...

5 kommentarer:

Maya sa...

Åhh heminredning är så kul... men jag vill ha så mycket olika... så det blir ju galet om man skulle sätta ihop det.
Funderar på ändra till vita möbler här hemma men kan inte bestämma mig :)
Vitt är praktist .. lätt att sätta olika färger till och vips så ser allt nytt ut!
Ha en fin söndag

Ölandsvindar sa...

Vilka läckra ljusstakar! Javisst ser jag en av Sten Bergmans paradisfåglar i den där ljusstaken (minns du hans knarriga röst på radion?). Här fortsätter brittsommardagarna så nu ska jag ut!
Kram
kerstin

Ulla sa...

Det var många fina tingestar. Lamporna hade jag gärnat följt med och tittat på. Varje höst så konstaterar jag att det behövs diverse ljuspunkter inne. Igår hade vi en riktigt fin Brittsommardag och var i trädgården och gjorde nytta mest hela dagen. Utan kamera, snacka om klantighet men jag får väl leva på det inre minnet.

Bestemor Drillo sa...

Så mye flott!
Lysestakene var nydelige !
Ha en fin søndag !
Klem fra bestemor!

Möllebacken sa...

Hej Ingela. Det var ett tag sedan jag var inne hos dig, har mycket att läsa ikapp. Vackra ting från din senaste runda. Ljusstakarna och kuddarna var i min smak, gillar färgstarkt.
Ha en fortsatt härlig söndag.
Kram Pella