Bloggintresserade

söndag 10 oktober 2010

HEMVIST FÖR ÄPPLEN

Nu mina vänner ska ni få följa med Mats och mig och våra vänner till Kivik en strålande oktoberdag där vi fick uppleva med alla våra sinnen.Färgstarka, sköna synintryck och kontraster. Årets konstverk som fortfarande lyser i sina olika nyanser även om en del äpplen nu har börjat sjangsera...

Om det nu syns på bilden kolla på människomassan som framträder i konstverket... vi dröjde kvar en god stund framför tavlan; delade tankar och sådant som vi observerade... undrade hur i all världen de hade gått tillväga för att åstadkomma detta enorma...Piratens ansiktsdrag var inte så tydliga längre, men visst känner man ändå igen baskern på denna färgstarka konstnärssjäl. På hemvägen passerade vi Ravlunda k:a med en hårsmån och drog oss till minnes texten som han själv har funderat ut och som nu är inristad på hans gravsten ;" Här vilar stoften av en man som hade för vana att uppskjuta allt till morgondagen. Dock bättrade han sig på det yttersta och dog verkligen den... "


Så nu ska ni få följa med in i cirkustältet och utställningen...

... där kan man inte undgå att slås av denna frukts sinnlighet; mängder av sorter i olika färg, form, storlek.Får jag presentera detta nya Fridaäpple
Mängden av äpplen blandat med mer eller mindre starka dofter...


...dofter från det närliggande havet...
... fisken i ett par välbesökta fiskaffärer. Där Nisse kom med det goda förslaget av vi skulle prova pilla krabbklor på kvällen!Vi tog en lite promenad utmed havet passerade Buhres fiskrestaurang som brann ner och nu är under uppbyggnad

Hälsade på änderna som tjattrade vid strandkanten. Verkade besvikna för att vi inte hade någor smulor att bjuda.

Som en god avslutning på lördagen träffade vi åter hemma hos oss dels för att fortsätta mer eller mindre djupa diskussioner och för att tillsammans angripa klorna med våra nötknäckare. En god överraskning som troligtvis inte lär vara den sista gången vi provar. Inte mycket likt crabsticks i smaken. En aning grynigt kött... mycket välsmakande. Nu hade vi ingen dippa men vitlöksbröd annars skulle jag mycket väl kunna tänka mig att det hade varit pricken över i:et.

Som huvudrätt blev det pepparbiff med färdig potatisgratäng denna kväll för enkelhetens skull och för det godas.

Till efterrätt denna dag naturligtvis äpplekaka bakad på medhavda äpplen från Kivik teamwork i Paradiset serverad med vaniljsås.

4 kommentarer:

Anonym sa...

oj va fint, tänk att man kan göra konstvärk av något som man kan äta =)

Oktober är en mysig månad, såg verkligen ut som ni hade en superfin dag.

Själv har jag städat lägenheten. Var igår på bio och såg den nya filmen med Julia Roberts, otroligt vacker film, jag längtar till Italien. Med vacker menar jag vackra miljöer. Annars tycker jag nog att den var lite långsam tyvärr, ingen biofilm.

Idag ska jag titta på en ny film som heter Bright star- hihi en kostymfilm. Ska bara ta en dusch sen är det dags, jag längtar.

Boken som jag fick av dig Hope, jag önskar att den blir film för jag ser hela boken framför mig som en film =)

Hoppas att ni har en mysig dag med Sam


Puss och kram eva

Ingelapingela sa...

Hej lilla loppan Sam var här ett par timmar sen har vi gjort stan och sökt utespottar men ännu inte funnit några. Duktig du är som har städat, kan ju vara skönt att ha gjort för nu börjar ju en ny intensiv vecka. Vad bra att du gillade boken ja jag trodde nog att den kunde passa då jag fick den under min lupp. Du verkar leva i filmens värld nu om dagarna ;-)
Ha det gott ikväll! Kramar frn mamma

Maria sa...

Vilket äppelparadis! Tack för att du tog oss med till denna underbara utställning.
Kram,Maria

Gudrun sa...

Där har jag aldrig varit.
Tack för den turen, den var trevlig.

Otroligt vad fin den var tavlan av äpplen. Tänk vilket arbete för något så förgängligt.
Det är som de där sandskulpturerna som jag sett på västkusten i Danmark vid några tillfällen.

Önskar dig en fin dag.