Bloggintresserade

lördag 26 november 2011

DET KOM EN VIND

... en vinden heter Berit ... just idag då vi har varit på Södertorg för att sälja till förmån för vår kommande resa jag och Eva-Katrine. Pst. vi vill njuta Fantom of the opera till våren. Och att det var en pärs att stå här just idag behöver jag väl knappast påpeka. Våra två vädringsställ välte stup i kvarten och det förtog ju något av stämningen som ändå lyckats få fäste bland marknads-försäljarna och även de mångkulturella besökarna...
Helt klart kunde det ha varit värre som vi sa det kunde ha regnat! Det positiva i saken är att vi fick ihop till en resa. Hade inte Berit strulat så hade vi nog lyckats ännu bättre med våra affärer.
Inte ett endaste foto blev det för vi hade nog sjå med att hålla i hatten ;-)

Nu på eftermiddagen har vi sett en komedi som heter "Dinner for schmuks" och jag kan försäkra att den är absolut sevärd. Inte kan man hålla sig för skratt, det kunde i alla fall inte vi :-)))

Det är kväll, vi njuter vid en brasa och har precis fyllt magarna. I det närmaste fixat med efterarbetet så med andra ord känner vi oss belåtna.

Imorgon har jag lovat sonen att ta ett ryck till med tapetseringen. Tur att lilldotra är hemma. Henne är det full fräs på just nu, hon pyntar inför advent. Tror inte att det hade blivit något med det före 1 advent annars....kom upp på adventsmorgonen och trodde jag drömde. Juletoner strömmade ur högtalarna... ljusen tända överallt... 1:a ljuset på ett festdukat köksbord. Doften var sagolik, dottern i full gång med bullbak och pepparkaksdeg samtidigt som hon nynnar med i låtarna.
... en mysig tur ner till skjutfältet där vi idag valde en liten annan vända upp i skogen. Fick ihop ett par kassar mossa, får se hur långt de räcker i mitt lilla projekt... som får vänta för den här veckan måste pågående renovering i Kalles stuga bli klar. Till våren blir det nytt tak på denna liksom på vårt hus.

... en vända till Kiviks musteri för att bunkra upp inför kommande helg.
Musteriet som har en ny och väldigt aptitlig hemsida HÄR

10 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Och den där Berit har nog kommit hit till oss nu för det viftar och låter ute....Så skönt att ni fick ihop till en resa!
Agneta kram

femfemman sa...

tufft att ställa sig ute i detta väder. Med det besvär som uppstår borde man få ett gott resultat, men det är inte lätt när folk håller sig inomhus. Bättre lycka i bättre väder.

Monica sa...

Så bra att ni fick ihop till resan. Tänk vad denna Berit ställt till det för många...läste att de är någon väderstation i Norge som "döper" dessa orkaner?????
Hoppas dagen varit bra!
Må väl och ha det gott.

LyckligaPraliner sa...

Hahaha Vilken film! Den tror jag absolut att det är värt att se :))

Men fy vad det stormar. Jag läser det lite varstans. Otäckt tycker jag. Nästan lika otäckt som med snöstorm.

Vi har lite snö kvar. Men vi har haft plusgrader också så nu är det riktigt halkigt. Vi har hållit oss inomhus och haft det bra idag. Barnen har börjat med sina pepparkakshus och det känns riktigt bra att göra saker o ting i tid i år.

Hoppas ni får en bra ny vecka! /Ann-Louise

Gunilla sa...

Här har Berit inte känts av bara lite blåsigare igår men idag så är det lugnt.

Grått och plusgrader så lite snö skulle inte vara helt fel.Men ingen kyla:o))

Toppen att ni fick sälja av det ni hade tagit med er trots det blåsiga vädret.

Ha det gott
Gunilla

Maya sa...

Tydligen hade Berit redan passerat och detta var en annan storm som slog till här:S
Har varit ute och kollat men det är ganska mörkt än, ligger grenar, tak mm överallt med andra ord det ser hemskt ut här... :( Men vårt tak verkar ligga kvar får syna sen. Bilder kommer sen på hur det ser ut efter monsterstormens framfart!!

Jag hoppas ni klarat er där uppe?
Kram

Fånga dagen sa...

Vad kul att det gick så bra för er med försäljningen. Och herreminje vad mysigt att vakna till julmusik och pyssel, ja det är en härlig tid vi har framför oss nu, bara att njuta så mycket man kan.
Jag ska iväg nu och rensa i lokalen efter vår utställningsvecka, kul har det varit.
Ha det så gött tjejen och gött att du inte blåste bort.
Kram Lena

Tina sa...

Duktigt av er att "stå pall mot Berit".... ;o))

Själv har jag legat nerbeddad med feberfrossa och halsont och lyssnat på hennes framfart. Hört grenar landa på taket och hållit tummarna för att inget ska gå sönder. Men nu har hon lugnat ner sej... Tack-å-lov.

Halva ledigheten har snart gått, och jag har inte hunnit med något. Varken hemmet, bloggen eller att kommentera..

Men idag har vi ett underbart "höstväder", solen skiner, fåglarna kvittrar och några blomsorter blommar än.. Så jag ska försöka mej på att sticka ut näsan och få lite frisk luft.

Önskar dej en trevlig vecka!

Annelis hantverk sa...

Det är inte så kul att stå ute på en julmarknad när det stormar och man får hålla fast det som finns på bordet. Men så bra att ni fick ihop till resan i alla fall.
Vi har fått snö och hala vägar nu, inte så roligt tycker jag.
Ha en fin dag!
Kram!

Bestemor Drillo sa...

Berit har også vært her på besøk!
Mange trær fikk unngjelde, men ellers gikk det bra her!
Verre var det ved kysten i vest der 2 menn i 20 årene ble dratt med på havet av en kjempebølge, mens de spilte inn en film! De er ikke funnet enda.
Ønsker deg og dine en nydelig adventstid Ingela! Klem fra bestemmor!