Bloggintresserade

fredag 4 november 2011

NEVER ENDING TOUR

Så var vi på väg hem efter att bokstavligen ha befunnit oss i musikens värld tillsammans med Dylan och Knopfler och det i tre timmar.


Två av de riktigt stora inom konsten!

Ett konststycke som inte många lyckas med så länge de lever.

Snålblåsten som isade genom märg och ben då vi köade utanför stadion var som bortblåst då Knopfler äntrade scenen.

Knopfler som vi mötte i Karlstad på arenan den 5/10 2008 och så då idag.

Detta är från en tidigare spelning i Amsterdam just det året och låten var den som Mark Knopfler inledde kvällen med!På det hela taget så musikaliskt fulländat, så jag drar ett djupt andetag och känner hur min egen puls följer musikens. Viktigare än sången är det instrumentella. Själv lirar han gitarr som om han aldrig har gjort annat. I bandet har han stråke och en flöjt, så passande då de drar igång nya influenser av brittisk folkmusik. Det medverkade till att förstärka känslan.

Rörligheten mellan fullt ös till ett svagt och behärskat gung... bidrar till en härlig spänst...

Knopfler har 30 år bakom sig i den här branschen. Ett kapital han har förstånd och känsla att kreativt förvalta. Jag upplever att denne 62-åring rör sig på toppen av sin karriär och ser redan fram emot att få återuppleva känslan. Tredje gången...

Recensionerna i

Kristianstadbladet


Våra möten med Dylan… här skulle vi kunna tala om 3:dje gången gillt. Första gången var någon gång på 80-talet på Christinehofs slott. Andra gången var hos danskarna i Köpenhamn 9/3 2009 och den här gången 3/11 2011 fick danskarna ta sig över sundet.


Musikaliteten/begåvningen fanns som en grundplåt som sedan växte till i kapital. Fascinerande, överväldigande… Kan se tillbaka på en utveckling där den behövliga munkjackan nu har ersatts med en värdig hatt som huvudbonad. Det verkar inte finnas något behov av att gömma sig längre, åtminstone inte denna dag.

Och vem skulle kunna tro att vi skulle få se denne 70-åring dansa på scenen och det i en och en halv timme? Dylan kan vi konstatera; med en 50-årig karriär bakom sig, lämnar ingen oberörd. Gillar man bara hans sound som vävs samman med tänkvärda texter i princip alla åldrar kan relatera till tillsammans med hans mässande raspiga röst... Ges man chansen att dras med i låtar som nästan inte går att känna igen. Där man tvingas lyssna på djupet… leta bland orden… tonerna…

Det är så han förändrar sig... Den gamle håller sig ung i musiken. Håller än!

Får en fras i huvudet ”Snart tystnar musiken”, en av Ledins kända låtar. Så gör den även denna kväll då artisterna tar sin sista ton men jag vågar säga att kvällen inte lämnar någon av de drygt 10 000 i publiken oberörd.


Recensioner i

Kristianstadsbladet

På mig gör de starkt intryck! ”Never ending tour”… vad betyder och samtidigt vad betyder inte ett människoliv i det stora perspektivet? I det här fallet är det musiken som är det centrala.

Insvepta i en musikalisk andedräkt ger vi oss ut i natten... För oss idag, är frågan om det kan bli större men det behövs inte för oss räcker det!!!

Kvällsposten/Expressen skriver "Dylan lever inte upp till förväntningarna".

Vems förväntningar frågar vi oss då?

Och vad är det för förväntningar man haft med sig till Arenan? Har man kommit dit för att uppleva sin idol???

Kristianstadsbladet

Det har varit en intensiv dag och ikväll är jag schack matt. Men imorgon ser jag fram emot att läsa bloggar och att kommentera!

4 kommentarer:

LyckligaPraliner sa...

En verklig musikalisk upplevelse utöver det vanliga verkar det som. Du har verkligen beskrivit det som helt otroligt och det tror jag visst att det var. Tyvärr har jag alldeles för liten erfarenhet av att få musik levererad på det viset.

Tusen tack för grattis hälsningen! :) Ha en fin helg!
Ann-Louise

Maya sa...

Underbart med härlig musik... är som balsam för själen.
Har du sett att Mayas Lilla Lusthus har en egen facebook sida? Hälsa gärna på!
Ha en härlig lördag!
Kram Maya

Ölandsvindar sa...

Deras musik har följt oss genom åren och är starkt förknippad med både glada och sorgliga minnen.Förstår att du är upprymd!
Kram
Kerstin

Gunillasljusglimtar sa...

Åh va kul att du tycker min blogg verkar intressant! Ska allt läsa om dej här nu...Kul du vill vara med o tävla..Kram Gunilla