Bloggintresserade

onsdag 9 november 2011

SNART ÄR DET JUL IGEN

... min lista för dagen en form av önskelista... Få tid till mig själv, det här får man väl kalla mindfulness ?

Vilken lyxig förmiddag. Det är här jag slog ihjäl snudd på 3 ½ ti
mme. Med tanke på att det var ca ett år sedan sist som jag besökte en hårsalong, så förelåg det nu så att sägas ett visst behov ;-) Att njuta i fulla drag då kammen dras genom håret utan att jag själv behöver röra mig... det ni!

Smorde munlädret, utbytte tankar och avancerade en del sidor i boken jag håller på med
. Ett gott mål skulle ju definitivt vara att läsa ut den, och det den här veckan.Kan ju tillägga att det blev bra mycket mer klädsamt efterhand (håret alltså) ;-)

Tipsade frissan, som har en liten gosse som fortfarande går på dagis, att han kunde göra sin egna önskelista genom att klippa och klistra från reklamutskick... och kom sedan på att våra barn brukade skicka brev till tomten i Tomteboda


Fick faktiskt själv ett par klappar fixade idag. Det känner jag mig nöjd med!

Något kallare denna dag, men fortfarande varmt för årstiden. Har precis varit hemom och inmundigat rester från gårdagens middag.

Fixat till och isolerat ett par papplådor att förvara knölar i... kannor samt begonior. Så nu kan jag återlämna Jans hink på turen.


Nu är det hög tid att gå en runda med Charlie. Det tycker åtminstone han, och förresten jag också... helt klart! Det här är vår favoritrunda. Det är här "Den lille hunden" bor. Är hon ute så kommer hon alltid för att hälsa på oss. Gammal och skröplig och en del dagar tar det tid för hon har svårt att röra sig.
Sen skulle det förvåna mig väldeligen om vi inte tar vändan om stranden för att känna doften av hav.
Kan undras om det är så här dimmigt idag.
Tillbaka hemma då jag skulle öppna grinden fick jag en sådan där stark känsla av att vara massivt iakttagen, och av instinkt vände jag på huvudet och vad såg jag om inte tre rådjur som låg blickstilla hos grannen och stirrade på oss.

Då jag senare på eftermiddagen skulle berätta det för Mats så svarade han direkt att jag tror jag vet vad du pratar om för han hade sett de tre småttingarna i vägkorset på middagen. Antagligen bor de inne på ödetomten som gränsar till vårt. Det är säkert därför Charlie kollar så intresserat dit in emellanåt.

På den här bilden ser man åtminstone två av dem den tredje ligger bakom björkstammen. Klickar man på bilden syns de ännu tydligare.

Vad kul med boklotteri hos Ingrid tips från Tina. Vilken härlig idé att sprida en bok som är läsvärd på det här sättet!

Hallå hur tokigt kan det bli? Kvällsrundan fuktig, huttrigt och mörkt... fick för oss att ta en avstickare in på en liten grusväg, helt utan gatubelysning. Anade ugglor i mossen efter att ha gått en bit... det visade sig att vi var inne och örlade på en tomt :-O ... Hoppas att ingen såg oss... Inte kan man tro som M sa att man är inföding...

10 kommentarer:

Anonym sa...

Be pappa ta foto på din nya frisyr när han kommer hem. Spänd på att få se. Förmodligen rätt mycket snyggare än när jag gör det =)

Det var en lång runda ni var på, riktigt rått ser det ut att vara i Åhus idag...Här i Malmö är det faktiskt också rätt så kallt.

På tal om julklappar, nu är är julbelysningen uppe här och det verkar som folk lite smått börjar känna in stämningen =)

Nej nu ska jag gå och möta Anna- Karin, idag har vi ju vår kväll då vi "jag" lagar lyx mat och vi tittar på bonde söker fru. På önskelistan för maträtt stod lasagne med färska pasta plattor. De gröna pastaplattorna med spenat i tror jag det är...och så morötter, det får jag väl fixa =)

Snart helg igen =) puss och kram eva

Ingela sa...

Halloj! Ska se vad vi kan göra ;-)
Just nu är pappa hos Kalle och kollar om han har börjat någon renovering idag. Jag vet faktiskt för jag själv har varit indisponibel ;-)

Ha nu en mysig kväll! Själva ser vi fram emot nästa avsnitt av "Bron" och så kvällens snutt från True talant... Ja nu ses vi snart igen (GLAD) Kram

Monica sa...

En riktigt skön midfulness dag ser jag att du haft! Jag har också bla.varit hos frissan i dag. Här i Småland ligger dimman tät. Ser endast några meter framför sig. Vi har också rådjur i vår trädgård, inte så roligt alla gånger( äter blommor & blader)Men de är sååå vackra att titta på! Här går de i våra trappor så fint mellan etagen(ser roligt ut)Vår trädgård är inte den lättaste att förflytta sig i.
Må nu väl och ha det så bra.
Kram kram kram

femfemman sa...

Vackra havsbilder. Gillar sådant, jag som till vardags bor mitt uti i sydsvenska skogsbygden.
Hör inte till dem som äldkar frissan ... går var åttonde vecka... klippningen varannan gång, det är helt ok.... men varannan gång brukar jag göra nya mörka slingor att blanda sig med det redan silverblandande håret. Det är en lång väntan på att färgen ska ta sig... Men ditt förslag om att ta med bra bok, det ska jag följa nästa gång.

Ingrid sa...

Hej!
Så roligt att du ville vara med i mitt lotteri, du har 2 lotter nu.

Vilken trevlig blogg du har här. Det där med välbefinnandet när man får gå till frissan tänker jag uppleva i morgon för då ska jag och klippa mig. Det är verkligen avkoppling att få bli lite ompysslad.

Ha en fin fortsättning på veckan!
/Ingrid

Tina sa...

Har inte läst något av just den isländska författaren. Så jag håller tummarna för att jag vinner ;o)) Lovar i så fall att lotta ut boken på nytt....

Är ju nyligen hemkommen från jobb och därför lite lätt bortkopplad från hemlivet. Men imorgon ska jag väl vara i balans igen. Och visst ska jag ge en rapport från kursen.

Grattis till frissabesöket! ;o)) Alltid härligt att bli ompysslad..

Birgitta sa...

Skönt att få håret fixat ibland. Har visst en tid nästa fredag.
Vilken härlig runda ni går. Syns att du bor en bra bit söderut.
Hos oss är det frost på nätterna nu men solen kommer på dagarna och vi njuter så länge vi slipper snön.
Jag har massor att göra i vävstugan och så skulle jag åka på rosutslagen på benen, som beror på att jag har någon infektion eller skit i kroppen. Dessutom tar penicillinet kol på magen min. Får springa på toan i ett och jag har hela 26 tabletter kvar att äta. Hur ska det sluta.
Önskar dej en fortsatt skön vecka.
Kramisar Birgitta

Monica sa...

Ja visst är det väl skönt att sitta hos frissan och bli fin...och de nya fina "kängorna" har du på dig ser jag! Förstår att du har minst lika fina promenadrundor som vi har här på ön...va bra man har det!

Ölandsvindar sa...

HAr nyligen fixat håret och visst är det lyxigt skönt! Här tittar solen fram försiktigt genom dimman idag, men diset vill inte riktigt ge upp ännu.Lite svalare i morse så jag stoppar in ett vedträ då och då i spisen. Tur att jag lindade in chokladblomman i mängder av bubbelplast i går.Gubben är borta i ärende så idag äter jag ärtsoppa med timjan och njuter!
Kram, kram
Kerstin

Marie-Anne sa...

Jag får nog följa ditt exempel, för snart kan jag inte se genom håret som ramlar ner i ögonen...Fast jag gillar inte frisörbesök - det tar oftast flera veckor efter klippning innan jag känner mig någorlunda nöjd.......
Så vackra bilder från ett dimmigt Åhus! Kram!