Bloggintresserade

lördag 28 januari 2012

BUDSKAP

... hur viktigt är det inte att reagera, inte vara tyst utan att säga sin mening. Sprida sitt budskap hela vägen från gräsrotsnivå och i olika sammanhang.

Jag säger som jag brukar det är inte jag som väljer storlek... Blogger önskar tydligen vara med på ett hörn även idag.

Rosor regnar al
drig från himmelen. Vill du ha fler rosor måste du plantera fler rosenbuskar.

Citat författaren tillika estetikern George Eliot (1819-1880)Så klokt tänkt och sagt. Rosen här ovan är vår, enkel och med en doft av äpple. Hoppas på att rosen av busksort ska sätta fart det här året.


Missade ni morgonens intervju med Kofi Annan på Tv4?
Gör för allt i världen inte det!
Annan född 1938 i Ghana, numera gift med en svenska en systerdotter till Raoul Wallenberg, för inte så längesedan generaldirektör för FN,har fått följande priser :
Källa Wikipedia

Se reportaget här;

Kofi%20Annan%20i%20exklusiv%20intervju


6 kommentarer:

Ama de casa sa...

Haha! Så blogger hjälper dig att blogga, det var väl snällt ;-)

sv: Tack för den härliga parkeringsbotsberättelsen :-)

Monica sa...

Tjingeling, vill bara säga hej och önska dig en bra söndag. Blogger kan slänga sig i väggen....dom är jag inte kompis med!
Kram och vink från mig.

LyckligaPraliner sa...

Det tycker jag var ett mycket bra citat, det om rosorna! Stämmer mer än väl.

Ann-Louise

Ölandsvindar sa...

Det är en klok man, Kofi Annan! Nu längtar jag efter rosorna och allt det andra i trädgården. Tänk att gå runt och spana efter små gröna skott på rosorna och konstatera att de har klarat ännu en vinter, det längtar jag verkligen efter.
Kram, kram
Kerstin

Vitsippan sa...

Hej ock tack för kommentaren.

Såg Dina fina katter samt hund.Det är kul med djur.
Kan hända det blir någon över vid fångsterna.Jag hade ju helst velat ha en unge, men de går ju lättare att bli av med.
Eller då en gammkatta, men svårt att anpassa en utekatt till ett liv inomhus,även då hon varit det från början,hade ju en på prov.Men hon,Lucia var nog lika rädd för mig som jag för henne.10 dagar stod jag ut.Skulle inte haft henne, men hon smet ut mellan fällan och gallerburen.
Matar fortfarande utekatterna.Det finns 18 kvar därute.det ökades tack vara tre honor fick varsin ny kull ovanpå den varma hösten.
Fullt upp alltså.

Mi

Ingela sa...

Hej på er!

Vi är nog rätt några som är smått förgrymmade på hur Blogger sköter sig... trots det så fortsätter man blogga för det för så mycket annat gott med sig. Så mycket input från andras världar och output då man får tillfälle att bjuda på sig själv. Visst är det en story med härlig slut Ama de casa! Förövrigt bjude du de mest dråpliga historier ;-) Så det gäller ju att bjuda igen!

Jo, det har väl knappast undgått någon att jag är smått älskare av citat. Det här med rosorna behövde man ju inte vända och vrida speciellt länge på. Men helt klart underbart! Och helt klart blev då jag också sugen på vår. Mats och jag har planer på att fortsätta med staketet inåt grannen det här året. Lite löst har vi skissat på en passande fortsättning på staketet från framsidan . Nu återstår det att undersöka om grannen köper den idén.

Nu blev jag då undrande och smått nyfiken på fångsterna Mi. Du har säkert en human förklaring på det hela för du verkar ju vara en djurvän. Förresten ursäkta min okunnighet men vad är en gammkatta?