Bloggintresserade

fredag 6 januari 2012

TRETTONHELGEN


En magisk dag med sol från en klarblå himmel. Visserligen ganska kallt med tanke på hur termometern har visat här i söder på sistone. Nu på eftermiddagen har graderna klättrat till +1.Väder som gjort för en lite längre promenad!


Strandpromenaden tycker vi är ett måste, och man förstår rätt
snart att stranden även utgör dragningskraft på Charlie.


Medan vi strosade där i värmen. Poppade en fras och en melodi upp från Tomas Ledins låtskatt.
Sällan är det så bra sikt som idag bort mot Landön och Hanö


Vi fortsatte vår tur nedåt stora hamnen och småbåtshamnen

En och annan ute och flanerade denna dag
Härligt, stillsamt
Ett par hade precis lastat ut sina cyklar ur bilen och styrde kosan mot Furuboda en hyfsat lång tur utmed kusten.


På det hela taget andlöst vackert


Inget kunde förstöra stämningen... inte ens det faktum att jag höll på att bli påkörd av en cyklist. Hon saknade tydligen signal på sin hoj. Men vi klarade oss tack och lov undan båda. Ja ni hör; mig upprör det vanligtvis att vuxna människor kan vara så pass oförståndiga.


Trettondagsafton spenderade vi i vänners lag. Fantastiskt trevligt och gott.
Mycket avkopplande avhandlades bl.a. provade vi ett alldeles nytt spel... inköpt för detta tillfälle. Absolut överens hette det. Men, kvällens höjdpunkt var nog ändå då vi kolla på digitaliserad super 8 film från männens barndom deras barnkalas och uppväxt. Vi var nog rätt överens om att det var mer familjärt på den tiden och som det såg ut mycket kakor ;-)

Ja, där fanns t.o.m "filmsnutt" där vi "blivande fruarna" var med.

En av våra döttrar håller på att packa för att imorgon styra kosan emot Karibien... medan den andra packar och vid det laget sitter på flyget på väg hem från Miami. Kanske möts de någonstans på vägen över Atlanten. Ser fram emot att få ta del av spännande fotografier tagna med familjens examenspresent... det tillsammans med rafflande reseskildringar. Både ormar och krokodiler ute i träsken (jag kan försäkra att jag då aldrig hade satt mig i en gummibåt för att möta dessa monster. Men, att simma med delfiner låter absolut häftigt!
Minns hur du under hela din uppväxt har varit fascinerad av valar främst späckhuggare Eva-Katrine och var absolut övertygad om att satsa på en karriär som valforskare.


Läste precis en artikel i dagens kvällspost "Späcktakulärt" Späckhuggare siktade väster om Smögen.
HÄR

Solen färgade himlen i fantastiska färger innan jorden nu ikväll vände andra sidan till. Nu känner man mer igen sig, men det har varit en underbar dag... med ett speciellt och ovanligt ljus. Nu har vi tänt adventsstakarna och granen... och på bordet står raden med värmeljus tänd och sprider mys i stugan. Nu vankas det strax kålpudding med päror och sås. Känner redan suget och hur vätskan rinner till.

Tror att det var den här filmen du såg Monica: HÄR

Och visst är det fantastiskt vilken läkande kraft dessa godsinta djur kan ha på oss människor.

7 kommentarer:

Monica sa...

Härlig promenad ni gjort idag, själv kunde jag inte låta bli att ligga lite i en rabatt med ett rensjärn vid elva då jag kom hem från morgon promenaden var det underbart väder nämligen.

Härligt med ungdomar som reser och upplever kul grejor. Såg en film igår på kunskapskanalen om en kille som simmade med delfinerna och blev frisk,,såg inte den från början men han hade upplevt ett trauma och hade minnesluckor han kom tillbaka genom delfinterapi...

ha en go helg kram Monica

Randiga Tråden sa...

Mandelmusslor bakade alltid min mormor till julen. Jag var hos henne varje jul som barn i Kristianstad. Även på sommaren i Åhus. Tack Ingela.

Randiga Tråden sa...

Glömde att skriva att bilderna med det vackra havet är underbara.

LyckligaPraliner sa...

Karibien..oj! Vilken upplevelse. Vad grönt ni har det. Känns lite konstigt att se än fast jag vet att det är så här i Sverige :)) Fjällhotellen här jublar över all snö och idag har vi haft mellan 20-25 minus. En mycket vacker dag. Kåldolmar så underbart gott. Kåldolmar, brunsås och lingonsylt är en favorit för mig.

Trevlig helg!

Ann-Louise

Monica sa...

Jag ser att ni har haft en lika underbar dag som vi här i väst! Behövdes sannerligen efter allt regn och rusk...ha en fortsatt fin helg!
Kram/Monica

Ölandsvindar sa...

Roligt med gamla smalfilmer som väcker många minnen till liv.Lika nostalgiskt som kålpudding. Jag fuskar alltid numera och bryner kål och köttfärs ihop i grytan som någon form av köttfärssås. Och visst är det vackert ute nu. Och alldeles vindstilla idag säger maken som just kom in efter hundpromenaden.
Kram, kram
Kerstin

femfemman sa...

JA, visst var det en alldeles underbar trettondag. Njuter av alla bilder som är upplagda på olika bloggar.
Idag är det som det brukar ... grått och rått... men gårdagen den finns med i minnet ett bra tag..Ha det bra i skolstartsdagarna.