Bloggintresserade

tisdag 17 januari 2012

PASSIVITET


... citat direkt från Bladet denna morgon. Sagt av Edmund Burke:

Det enda ondskan behöver för att segra är att det goda ingenting gör

Är det inte märkligt? I morse för jobb bestämde jag mig för att fundera över dagens citat... och så passerade timmarna...

...Och väl hemma igen;

Ännu en gång tangerar det Pralinens i "dagens inlägg". Hur viktigt det är att vara någon, och hur vi ibland griper efter uppnåeliga halmstrån... Ja, visst är det sorgligt som det kan vara... Men att vi inte slår oss till ro... inte accepterar det! Hur viktigt det är att omges av trygga och stabila vuxna som har civilkurage.

Och hur ledsamt och förödande med vuxna som inte ser eller vill se. Vuxna som är vuxna situationen, vuxna som förstår och har vett att ingripa.
Som jag skrev ; "Tur att han har dig... och om jag vore du så hade jag tagit ett snack med barnens lärare... förmodligen bett om att få låna lektionstid för att diskutera med barnen själva." Det har jag gjort förr, det kan våra barn skriva under på.


Tyvärr tror jag inte att det här fenomenet, om vi nu kallar det så, har med åldern att göra. Det förekommer säkert bland de som kallar sig vuxna också. Visserligen är det kanske en roll som man så växt fast i... så man inte vet något annat. Det stora risken är ju att man kan vända det till att själv vara den som utsätter andra genom att använda sig av det mönster man själv anammat."

Det som man kan se i backspegeln är att goda mönster synliggör för individerna själva då de sedan befinner sig i en grupp på glid.

Edmund Burke (1729-1797). Han sattes på Irlands karta.

"Staten skall vara stark så att kampen mellan olika grupper i samhället kan omvandlas till en förnuftig och harmonisk tävlan så att landets välstånd kan växa."
Konservativ filosof Hemsida där vi kan läsa om bla. Edmund Burke
Även bilden ovan är lånad därifrån.


Tidigare inlägg;
Vem tror du att du är

5 kommentarer:

LyckligaPraliner sa...

Det är så mycket i barnens värld och alldeles för mycket de får se och höra. Sånt de inte borde ha en aning om i deras ringa ålder. Där ute på skolgården där det händer. För få vuxna finns där bland dom för allt handlar om pengar. Finns inte pengar att anställa resurser/rastvakter. Med de tre äldre fanns det anledning att ta kontakt med skolan för att ifrågasätta och klargöra vissa saker som jag inte accepterar. Med den lille har vi inte haft någon anledning och förhoppningsvis behöver vi inte heller. Oj, det är så mycket om och kring alla barnen, uppväxt och deras miljö. Men det som görs och sägs hemma hos dem kommer ingen åt. Knappt vid allvarliga problem heller. Allt hör ihop och det ena ger det andra. Men tyvärr har alltför många frånvarande föräldrar. Finns så mycket mer att säga.

Ann-Louise

Monica sa...

Ingela, du ska veta att du är UNIK och VÄRDEFULL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Men jag blir tossig av att det inte fungerar med min Blogg.
Därför får sidan vila nu.
Nu ska jag lägga min energi på annat! Kommer att måla(tavlor) min man skriver på en bok. Vi kommer bo i ett annat land under våren m.m. Har du någon mail?
Kram och var rädd om Dig.

Ingela sa...

Hej på er och Godmorgon!

Monica: min mejl stod tidigare på min bloggsida men jag tog bort den då jag har någon som gör så märkliga besök hos mig Om du kollar Fedjit på min blogg så ser du det. Jag får också massor av skräppost och märkliga mejl i min box. Men du adressen är charliebus@hotmail.se
(obs. att det är just se).

Att lägga kraft på saker som inte fungerar är helt klart frustrerande! Mycket handlar om vad man vill lägga sin kraft och tid på. Vi får höras någon annanstans!

Jag instämmer i allt du skriver Ann-Louise

Snäckskalsdalen. sa...

Godhet - det är så fint och jag önskar så att alla barn och vuxna också ska få tro på det och uppleva det.
Det onda har nog alltid funnits, men det sprids kanske fortare numera, jag vet inte.
Men barn borde få vara barn i lugn och ro och bli till goda människor!
Agneta kram

Anna-Lena sa...

Du ska veta att du gör mig glad med såväl dina inlägg som med dina kommentarer. Dessuom ger du ej saker att fundera på... TACK!