Bloggintresserade

onsdag 25 januari 2012

ROSOR OCH CHAMPAGNE

Ja, så blev det då min lediga dag och som det brukar var intentionerna alltför vidlyftiga. Visst har det blivit en del uträttat, men med facit i hand
mest med just ledigheten som förtecken.

Kom upp till en morgon inte alls sådär svinkall som igår då när utetermometern visade på -9 grader och innetermometern på jobbet ve och fasa +14. Snacka om kallt!
Här måste till en förändring det är ett som är säkert! Eleverna är ju än mer stillasittande än vi i personalen så igår föreslog jag och matteläraren att vi borde investera i mysiga fleeseplädar en till varje plats. Men frågan är om det inte istället vore på plats att höja värmen...Här i Paradiset är vi tacksamma för att vi har vår braskamin. Den har gått varm hela dagen, och nu på fredag är det bestämt att de ska leverera vårt nya element. Detta eftersom det äldsta av våra tre som är kopplat till värmepumpen har havererat. Inte världens roligaste inredning, men får väl gå under kategorin "ett nödvändigt ont".


Blev inte alls så mycket läst idag till distanskursen som nu har startat i Sv 2. Första boken som jag nätt och jämt har satt tänderna i heter "Språk, kultur och social identitet", och den är ingalunda vare sig trist eller svårtillgänglig... Men så är det ju det där med inspirationen... Har däremot börjat spåna kring första uppgiften och tankearbetet bör inte heller förringas ;-)

Får väl tolka dagens citat så det passar mina syften.

Lev i nuet, vänta inte till imorgon:plocka livets rosor idag.


Såg dina bedårande sidenrosor redan på morgonen Daggdroppen och drog mig till minnes att jag har sett sådana förr.


Övergav mer än gärna boken för att ge mig ut på nätet och leta beskrivning efter rosor av sidenband och fann det på en sida som jag glömde notera. Champagneroses. Vilken tur att jag hittade tillbaka.Tog en lång härlig promenad nedom stranden med Charliebus och påvägen ner stannade jag och dottern till och lånade "lillbus". Den lille ulltotten blev så glad att han ylade då jag kom. Härligt med hundars tveklösa och oförställda glädjeyttringar. Det var ett härligt om än kallt väder, men kvicksilvret hade tagit sig upp till -2 grader.På tillbakavägen fick jag den där Nyårspresenten av Bus husse som han hade tänkt ge mig sedan Nyår. Det både låter gott och ser festligt ut.

Vad sägs om;
Både färg och smak har en ton av saffran som har utvunnits ur cognac och sedan blandats med torrt vitt vin, sött starkvin och Blossas klassiska kryddor.... tid att stoppa in en pinne i brasan och lyssna till lir på hög nivå!

Vill hälsa dig Anje (för så heter du väl?) på bloggen Mon jadin en ik varmt välkommen som följare hos mig här på Hållplats Åhus. Men hallå, först tog du foto på mig, därefter ångrade du dig i dörren... vad hände? På min panel står 44 följare. Men nu försvann du och sedan en tid är ännu en borta. På bloggen står 42. Detta förstår inte jag. Någon som kan förklara?

7 kommentarer:

Gudrun sa...

Hej Ingela!
Vi får väl hoppas att de höjer temperaturen, det måste ju vara bättre än att sitta med filtar runt sig.
Lycka till med studierna.
Kram

Marie-Anne sa...

Nog är det kallt! Idag var jag tvungen att leta fram mina thermobyxor (som jag nära nog slet ut förra vintern....) Hittade dem till slut - i en flyttkartong i förrådet.....Jag skulle också vilja ha en braskamin just nu! Ha en skön kväll vid din braskamin! Kram

Monica sa...

Tittar in och säger: Hej, hoppas att du har det bra i kylan. Klä på dig ordentligt, broddar på skona...nu "låter" som min mamma....
Kram kram och vink.

Annelis hantverk sa...

Men så mysigt du har det framför brasan med pysslandet av sidenrosor i champagne och fin musik därtill!
Må så gott!
Kram!

Ölandsvindar sa...

JAg förstår aldrig vad som händer med bloggen, så jag har ingen förklaring. Den lever sitt eget liv. Så kallt har vi inte haft här men med vindkylningen hamnar vi rätt långt på minus. Jag har köpt "egna" thermobrallor nu så jag klarar mig!
Kram, kram
Kerstin

Ama de casa sa...

Men jösses, nog måste dom väl höja tempen på jobbet? Sådär kan ni ju inte ha det...

PS: Din url är fel i dina kommentarer hos mig, det står bara:
http://HållplatsÅhus
Och då kommer man ju inte rätt...

Monica sa...

Inte sjutton ska vare sig lärare eller barn behöva frysa i klassrummet. Tror inte någon accepterar en inomhustemperatur på 14 grader...så stå på er - kräv värme!!
Kram/Monica