Bloggintresserade

torsdag 19 januari 2012

OSTMADAM


Nyss hemkommen från jobb efter en alldeles speciellt givande dag. Allt har bara flutit på friktionsfritt, och sådana dagar som ni kanske också har märkt växer ju inte på trän.

...Med givande diskussioner runt påstående runt alkohol, bilkörning och vad som anses vara kriminellt där det finns chans att utveckla och få fatt i ungdomars tankar. Det är bl.a detta som gör lärarjobbet till något alldeles speciellt.

För dem som inte vet och som en osynlig parentes, så jobbar jag ju med ungdomar i gymnasieåldern med NPF som extra pålägg.

Svenskan gick i krönikans tecken och det är intressant vad våra elever väljer att skriva om. Även mattepasset porlade fram ja, faktiskt så pass att eleverna klarade att jobba på egen hand. Att ibland inte vara så behövd är ju det som vi pedagoger strävar efter. Att ha bidragit till att ge dem så bra på fötter att de kan, vågar och väljer att arbeta självständigt.

Dottern fick idag
besked om att hon är antagen i Kristianstad efter att ha pendlat till Högskolan i Malmö denna vecka (restid 4 tim/dag)
...och att kursen här startar först på tisdag. På det viset vann hon dessutom en extra ledig dag :-)

Därefter blev det för vår del en lång promenad utmed stranden. Visserligen i regn, men av det så pass stilla slaget att kläderna inte blivit mer än fuktiga innan vi kom hem.

Det sägs ju att;


Har man en bra dag så regnar det


... och då syftar man oftast på något helt annat;

Knappast hela världen. Men ett litet moln då. Var på röntgen före jul för att mäta bentätheten. Har ju under senare år trillat rätt mycket och fått skador som jag själv satt i samband med att jag måste ha brutit något. Ingalunda stolt över att tillhöra den sorten som uppsöker sjukvården mycket motvilligt. Bestämde ändå att det var dags. Och på den vägen var det. På egen begäran alltså.

Visst har jag en del som ligger mig i fatet vad gäller de kriterier som gäller för att vara i riskzonen. Väntade ju inte besked än. Kanske prioriterades de ändå som borde börja sin behandling. Nu hade det inte utvecklats till Osteporos, men graden intill. Här måste alla klutar sättas in för att stoppa utvecklingen, det inser jag. Påverka vad som påverkas kan.

Vill därför rekommendera även andra att lägga lite energi i denna frågan för det är liksom upp till en själv. Läs mer på följande länk HÄR

Pratade på kvällen med en nära släkting där det hade börjat just med väldigt ont och ofta ex. i ryggen. Handleder, fötter etc. Nu är jag inte rökare och dricker inte heller speciellt frekvent. Rör mig hyfsat och dagligen... men har nog för lågt intag av mjölkprodukter. Har ju också genomgått några graviditeter. Krympt visserligen bara en cm men ändå...

Är du i riskzonen? Testa dig HÄR

5 kommentarer:

Fånga dagen sa...

Hej vännen!
Snabbt inne och läser lite rots att jag själv bloggar så dåligt nu igen.
Det är bäst att du är rädd om dig så du inte får uttalad osteoporos, inte kul det inte. Men bra att göra en koll så att man vet i alla fall.
Du ska veta att jag tänker på dig trots att jag är en urusel skrivare nu. Skickar en riktigt stor kram till en go kvinna
Lena

Ölandsvindar sa...

Ingen risk för min del ser jag! Skönt! Hoppas att du kan påverka så nästa prov ser bättre ut.Mitt senaste projekt handlar om att få ungdomarna i högstadiet här att skriva uppsatser om sitt liv i denna avfolkningsbygd.Jag samarbetar med läraren i svenska och de bästa blir publicerade i "min" årsbok. Det kommer att bli så spännande!
Kram, kram
Kerstin

Ama de casa sa...

Duktigt av dig att ta dig i kragen och undersöka saken. Hoppas dom kan hjälpa dig!

Det blev verkligen Bingo för dottern :-)

Monica sa...

Lämnar en liten lapp på din dörr:
Trevlig Helg och var rädd om Dig!
Vink vink från Småland.

C De-sign sa...

Hej
Visst känns det härligt när man har bra dagar i skolan... Hoppas nu att du kan påverka bentätheten! Jag äter D och kalktabletter. Försöker också på i mig sojaprotein
(sojadryck, sojagrädde ). Det är ju en hel del man kan göra med kosten. Idag njuter jag av att ha en fri helg, det har varit mycket på arbetet sista tiden... Skickar en stor Kram fr C