Bloggintresserade

lördag 7 januari 2012

JULLOVET

... på upphällningen...
Ett helt annat väder denna lördag, mer sol inombords än utomhus. En vända inom stan fick bytt Kalles julklappsbok den där som hade blivit dubbel och hade turen att få lämna tillbaka hans tröja och istället fick ett tillgodokvitto.

Träffade städerskan från mitt förra jobb som jag fick lämna mer hastigt än lustigt. Efter 10 år kändes det märkligt ... Märkligt, men definitivt med positiva förtecken.

Som final besökte vi Maritim för att inmundiga stans bästa pizza. Med mozarella naturligtvis...Det fina akvariet är del av den mysiga Italienska inredningen. Det är verkligen rofyllt att kolla på hur fiskarna simmar rundor. Hade det inte varit en hel del bry med att sköta det så skulle vårt akvarium minsann få uppleva en renässans här hemma. Men onekligen är det mer lättskött att ha en trädgårdsdamm. Sådana där maffiga guldfiskar har vi också för nu har de klarat sig undan traktens tranor under ett par år.Rekreation idag ? Absolut !
I form av ett par rejäla promenader.

Till stranden... visst
Havet gör sig i gråväder också.Men inte bara rekreation denna dag... hemom och städade eller mer om sanningen ska fram, snarare tog ett tag med "hartassen".Det innan det var dags att hämta Eva-Katrine vid centralen. Där ett par bruna bönor proppfulla med upplevelser steg av tåget. Kunde inte låta bli att också slänga iväg ett foto emot den plats där det för inte så länge sedan låg några av Kristianstads finaste hus. Dessa är nu rivna för att ge plats åt en ny bussterminal :-O Vad jag tänker om detta tror jag nog att ni kan räkna ut.

Fort gjort; att förstöra det som är vårt värdefulla arv
.Vägskyltar... mängder av cyklar... inte förgyller heller det sikten...det som annars skulle kunnat ha varit en pampig vy.
Jag förmodar att detta är ett cykelskjul, åtminstone skulle man kunna tro det med tanke på den fräcka skylten. Men kanske är
det något feldimensionerat... eller ställer man dem på högkant som skylten anvisar ;-)

Och vilken härlig avslutning på detta lov. Förra årets klapp där vi sköt till med några lappar kunde vi plocka ut 3 timmar på hälsa och helhet "Romantisk afton" innehållande 25 min spa i lavendeloljor, 1 timmars massage och därefter lunch med efterrätt.


Men kanske den allra bästa "surprisen" var det att kallt ha räknat med att börja jobba imorgon och sen inse att lovet räcker över ännu EN DAG ;-)

1 kommentar:

Monica sa...

Havet är vackert även i öster...t.o.m på vintern.
Å du...njut av den "extra" dagen!!
kram