Bloggintresserade

söndag 29 januari 2012

FRÄCKT och FRISKA FLÄKTAR

Redan söndag... och man skulle kunna säga att tiden nästan har flugit fram... för snacka om vilken snålblåst.

På fredagen var Mats och jag och simmade i Furuboda där jag har löst kort för mina friskvård
spengar genom jobb. Detta som led i att skaffa ett ännu bättre leverne med tanke på skelett och hela köret. Där finns det två bassänger den ena är 12.5 m så som ni förstår blir det rätt några längder att simma för att man ska komma någonstans. Ändå blir det inte annat än till andra änden ;-)
Den andra bassängen är en mindre varmvattenbassäng där vi en gång gick på babysim med vår äldsta. Det var då det började bli populärt med babysim för man hade kommit på att det gällde att hålla fiskandningsreflexen kvar, och vi bodde ju faktiskt på den tiden bara ett stenkast ifrån "badhuset".Det här kortet är taget i mitt "Kreativa rum"... provdockan är från Domus totala utförsäljning av allt utom livsmedel. Ett trist kapitel det här med nedrustningen om ni frågar Mats och mig och säkert många andra också. Men, det är en annan sak. Det här är nästa veckas outfit. Ingalunda nytt, men som sagt sådant jag gillar. FRÄCKT! Jackan inköpt i Italien, den fick jag av Mats då vi var där på min 40-års dag. Och det var ju inte igår. Tänkte att så kallt som vi har det inne på jobb så får den ersätta en varm kofta...


Även att dressen väl kunde matcha takteglet strax utanför fönstret. Du Kerstin som är en fena på fåglar. Upptäckte då jag framkallade bilden något intressant högt upp i luften till höger... intressant eller...?

Om dockan nu var ett fynd...


Var det ingen rolig syn som mötte oss då vi kom u
t på parkeringen. Tyckte det blev en farlig fart på "grannarna" då vi dök upp. En man, en kvinna och kvickt memorerade jag därför deras registreringsskylt. Kollade sedan vår bil, noterade följande och skrev ner numret och tidpunkten. FRÄCKT i kvadrat... vågar man tvätta bilen? Nej!


Knäppt och knappast så att man fattar! ... passande med en knapp i svart granit ett stenkast därifrån.
Så var det det här med friska fläktar. Vi har trotsat kylan och mött havet både lördag och söndag. Var glad för halsduken som jag kunde sno ett extra varv upp över ansiktet. Då vinden blåser så snålt från havet känns det som småspik emot kinderna.

Täppet lördagTäppet Söndag... om än snålare. Grannen kom körande med sin lille båt på släpet. Tänkte att nu om det ska bli riktigt kallt så var det bäst att plocka upp den.... Kallt eller ej, man kan ju inte annat än erkänna att det är rätt vackert !

Nu står en härlig och varm köttgryta och puttrar på spisen. Oxbitar, diverse grönsaker som palsternacka, morötter ... kantareller... serverat med ris, färsk broccoli och grönsallad. Mums... sen är det minsann dags för nästa tur. Har man hund så kommer man då ut oavsett! Tur i oturen att man åker på den turen ;-)!

Förövrigt hör jag till den skara som längtar efter våren, efter att få påbörja alla trädgårdens nya projekt. Ser att någon har surfat sig in på min blogg genom att skriva sökorden;
Hydrangea paniculata Magical of Moonlight, lite märkligt... eller snarare inte... Men lika enkelt vore att skriva Hållplats Åhus direkt! Just igår såg jag rätt stora skott på busken som jag skrev om den 5 november. Den har fått plats i vårt uterum med krukan emballerad. Men till våren ska den minsann ner i jorden. Klippt;
Det är
en Syrenhortensia som blir 1.8-2.4 meter hög. Den ska planteras i genomsläpplig jord i sol-halvskugga och vattnas regelbundet. Plantan är kraftig, men idag helt bladlös så foto känns inte meningsfullt ;-) , ska däremot bli spännande att få se hur den ta sig ut till nästa säsong! Även den knappt 100 kronor.

14 kommentarer:

Randiga Tråden sa...

Det käns nästan, hit hur havsvindarna blåser.

Mon jardin en ik sa...

Tänk att folk kan vara så. Man blir ledsen.Snygg jacka du har. Vill också ha..! Vi tog en jättevacker promenad i solen. Till stranden går vi bara i veckorna för när det är vackert väder är det alldeless för mycket folk där.
Härligt med köttgryta efter en kall promenad. Ha det gott.
Anje

Ama de casa sa...

Vilken fin koltrast du lyckades fånga i bild ;-)

Ingela sa...

Ja hu... idag har det varit riktigt kallt. Nu har jag lagat revan i jackan också som jag så förargligt lyckades fixa till för några år sedan. Så nu ska jag väl fixa kylan inomhus på jobb. Tack då vet jag; koltrast var det... men vem vet det blir kanske fler bud innan sista ordet är sagt ;-)

Fånga dagen sa...

Hej tjejen!
Fick du den jackan av Mats? Inte dåligt det du och det var ju bara ett par år sen eller?? :) Snygg i alla fall hur det nu är med åldern. Men vadd fräcka en del människor är, man kan bara inte fatta det.
Det är vackert på Åhus strand, man blir nästan lite nostalgisk vet du.
Allt är likt sig här men det har varit lite konstiga tider ett tag. Har inte lust att blogga just nu men det kommer väl tillbaka framöver.
Ha nu en fin söndagskväll och stor kram på dig.
Lena

femfemman sa...

Supersnygg outfit du visar. Men vilka tråkiga människor som inte vågar stå för vad de ställt till med. Man blir så ledsen. Koltrast i Skåne, det kanske ni har året om. Längtar efter den tid då "vår" koltrast sitter i granens topp och sjunger morgonserenad. Ha en bra arbetsvecka!

Monica sa...

Vad man blir förbannad när folk smiter från sina synder! Tur att du hade sinnesnärvaro och notera reg-numret...
Ha de gott
Kram

Ölandsvindar sa...

HAllå!
Inte tycker vi att det ser ut som en koltrast precis. Mycket större och slankare. Har försökt förstora men då blir det bara suddigt.Något långbent och långvingat, trana, gråhäger eller annat.Så där är det i fågelvärlden. Man ser något hastigt och på långt håll och sedan kan man grubbla och diskutera i flera år vad det egentligen var.
Kram, kram
Kerstin

Ingela sa...

Tackar för visat fågelintresse :-) Nu kan ju jag säga att vi befinner oss ett stenkast ifrån vattenriket här i Kristianstad som faktiskt är världsberömt. Både häger och trana låter i mina öron troligt!

Monica sa...

härlig jacka det är kul med kläder,,jag hade en tröja idag som min kollega sa wow fräck ,ny?,jo visst den stickade jag 1997 men det vågade jag inte säga men en del kläder dom bara är ok länge.

fräcka människor tja det finns,,suck! ha en go vecka kram Monica

Monica sa...

glömde ju dina havsbilder får mig att längta till havet och stranden på riktigt syd östkust vis,,utan klippor som här...ds,

Anita sa...

Men Ingela har du en filial till Gittes Stuvkälla - vad avundsjuk jag blir!
Kram /Anita

Ingela sa...

Ja, fräckheten sitter inte i åldern vare sig vad gäller kläderna eller bäraren. Du nu fick du mig att räkna, om min jacka är 16 år i år slår jag inte dig med en hästlängd utan snarare ett par år i antika kläder ;-)

Haha vad kul du är Anita ;-) filial till Gittes... Njuter av att kolla på fina mönster och färger och i tanken har jag satt tänderna i dem. Om jag inte minns fel så var du intresserad av att sy och jag beundrade din lilla väv må du tro. En fin trasmatta har jag som du har vävt den hade jag i mitt dockskåp. Har du varit på Gittes? Butiken är verkligen gigantisk så man får vara stolt över att kallas filial!

Anita sa...

Hihi jag har också kvar mattor till dockskåpet. Har två killar till barnbarn men ett tag var dockskåpet roligt även för dem. Visst har jag varit på Gittes, ett tag stannade jag varje gång jag körde mellan Karlskrona och Hässleholm. Roligt bara titta och känna, för ibland kan det bli en övermäktigt så man inte vet vad man ska köpa. Jag har sytt mycket i mina dagar. Sydde kjol, kavaj och blus till studenten minns jag. Jag har dock alltid använt mönster. Min yngsta dotter köper stuvbitar och håller framför sig och hokus pokus så är det en fantastisk klänning.
/Anita