Bloggintresserade

måndag 22 november 2010

I RYMDEN

... är det mycket dragningskraft...

Tänk en del nätter är det svårare att sova än andra. Vaknar man och börjar fundera så kan det vara lögn att somna om. Så känner jag det, har noterat sådana tendenser hos andra bloggare ;-) och även på våra djur.

Vår vän Maria som observerar fysikaliska fenomen i naturen på den högskolekursen hon går berättade så sent som i lördags att månen är starkt på gång och dessutom att vi nu kan skåda planeten Jupiter som en större prick bland alla stjärnorna på himlafästet.

Det är rätt troligt att det är månen som spökar åtminstone för mig. Den drar och den sliter och jag brukar faktiskt kolla månens faser i real life och även i almanackan.

www.edborg.se/overnaturligt/sidor/moon2.htm


På följande intressanta sajt kan man också läsa om planeten Jupiters enorma dragningskraft. " Jupiter är solsystemets största planet. " Missa inte att ni kan skrålla på sidan för mer matnyttig info.

http://www.ungafakta.se/stjarnorplaneter/himlakroppar/jupiter.aspNatten till söndagen vaknade jag till av en intensiv känsla av att vara iakttagen. noterade ett par stirrande ögon, det var Charlie som satt bredvid min säng. Studerade mig som om han genom att hypnotisera mig ville få mig att vakan.

Natten som gick är det Olivia som har spökat! Ja hon tog helt sonika en promenad rätt över Mats huvud för att påkalla uppmärksamhet.

Men innan dess låg jag där i mörkret försökte finna på ett fungerande mantra... med tankar som att kroppen samtidigt befann sig väldigt härvarande i ryggläge, armarna utmed sidorna och handflatorna i madrassen. Fördelade tyngden för att det skulle kännas som om jag flöt färdig att skjutas ut i rymden. Ja, det låter säkert underligt, men att leka med tankar det är något som jag egentligen har gjort hela livet. Faktiskt har det varit en källa till avkoppling och har underlättat i många situationer, som då när inte kroppen ville som jag ville efter hjärnblödningen.

Idag är det måndag och det regnar för fullt även denna dag. Takläggarna jobbar på grannens hus i detta förfärliga väder. Själv tänker jag nu på med regnkappan som jag haft sådan användning för alltsedan jag köpte den... och ut på tur med den lille pågen! Sen ska jag hem och plantera de fina plantorna från dagens torghandel. Tyvärr kan jag inte visa någonting för er med tanke på min fyllda bildkvot! Ha det gott mina vänner! Vi hörs ... och syns förhoppningsvis ;-)

5 kommentarer:

Maria sa...

Ja, det är spännande med rymden och diverse fenomen där. Det sägs ju att månen har inverkan på sömn m.m. Jag visste inte att du haft en hjärnblödning. Var det länge sedan? Kan tänka mig att tillvaron omvärderas vid en sådan händelse.Hoppas att du känner dig i stort sett återställd nu och kan njuta av varje dag!

Anonym sa...

Jag vilken jävla skit måndag...BLÄÄÄÄÄÄÄÄ vill jag bara säga =)

Ja men visst är det härligt med djuren...tänk att få vakna upp så tittar älskade fina charliebus på en =) Underbart.

Puss & kram eva

Ulla sa...

Det där att ligga och titta i taket och försöka sova har jag skyllt på min egen årstid men det är ju förstås att vi tjejer hamnat i rymdåldern. Nu har jag något attfundera påom det skulle bli nån liten rymdfärd inatt.

Ingelapingela sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ingelapingela sa...

Haha Ulla du är då också för tokig... visst har det både med årstid och rymdåldern att göra
;-))

Nej det är nog så Maria att jag berör det ämnet mer och mer sällan. Men fakta är att jag hade ett aneurysm i lilla hjärna och som sprack i januari 2002. Om du vill så kan du leta upp bilden då vi är ute med husvagnen på sommaren i högerkolumnen. Klickar du på bilden så kan du läsa första kapitlet i min planerade och halvfärdiga bok men som för tillfället ligger i träda.

Måndagar kan då sannerligen kännas rätt jobbiga Eva-Katrine och i synnerhet om det är en MÅNdag.

Visst är det härligt med djuren, men stirrande ögon kan faktiskt vara rätt läskigt och någon som trampar i fejset är inte heller så mysigt speciellt då man ligger och sover ;-P