Bloggintresserade

torsdag 18 november 2010

GLÄDJESPRIDARE

... från början en dag av det där rejält molniga och ruggiga slaget... men vad gör det när det ska visa sig några timmar senare att det är dags att ut och sväva på dem. Och detta för några ord från en främling mitt på en trottoar i Kristianstads centrum. Först kollade jag till för han kom glatt visslande på en melodi. Helt utan något stannar han sedan upp och säger; "Vad vacker du är" till mig! Så glad man blir av några uppskattande ord. Det blir något som man bär inom sig och det blir oundvikligt att sprida positiva vibbar vidare. Förmodligen utan att man direkt tänker på det resten av dagen.

Då det var dags att ta bussen hem stod en grabb där i kön med en tjusig prinsesstårta och jag undrade om han tänkte gå runt och bjuda på den. Jag har gjort den själv sa han se det står mitt namn...

Så kom där en man med rullator och hade en rejäl packning bla hade han handlat en stor matta som var hoprullad. Han fick eskort till rese men blev där lämnad. Jag erbjöd mig klart att hjälpa honom ombord på bussen och när uppdraget var slutfört log han och sa att idag hamnar du i min "Godbok". Någon sådan fanns inte mer än i hans huvud berättade han sedan.

Dagens bild;

Om en man är kallad
till att vara gatsopare,
så ska han sopa gatorna
som Michelangelo målade,
som Beethoven komponerade musik
som Shakespeare skrev poesi.
Han ska sopa gatorna
så att himmelens och jordens härskare
stannar upp och säger
"Här levde en stor gatsopare,
som gjorde sitt jobb väl".
Martin Luther King Jr

9 kommentarer:

Maria sa...

Tack för de fina vardagsglimtarna! Och orden från Martin Luther King skulle man ha framför ögonen hela tiden!
Ha en skön kväll!
Kram, Maria

Fånga dagen sa...

Hej där min vän!
Vilken tur att du fick hamna i godboken det värmer.
Tänk om vi alla vore lite mer åt det hållet så lätt det skulle vara att leva.
Jo du min vän jag jobbar heltid och ibland lite till, phu.
Till julen är jag ledig den helgen men sedan drar det igång igen som vanligt. Vi har väl stängt på nyårsafton också skulle jag tro.
Så här mycket minns jag inte när jag jobbade sist, får se till att det inte blir för mycket som det lätt kan bli när det handlar om mig. Engagerar mig lite väl mycket ibland vet du.
Ha en rikitgt god helg nu.
Kram Lena

Gudrun sa...

Det låter som en riktigt bra dag.
Ha det gott.

Bea sa...

Vilken fin dag och hoppas verkligen att man blir noterad i Godboken lite då och då :)
Kram /Bea

Anonym sa...

excellent

Bestemor Drillo sa...

Jeg blir så glad når jeg hører om slike som forgyller hverdagen for oss, men jeg vil tro at en dame ved navn Ingela også sprer glede på sin vei i hverdagen!
Og Martin Luther King viste oss med sine kloke ord at vi skal være stolte av vår plass på jorden!
Stor klem fra bestemor!

Ölandsvindar sa...

Jag gillar dagens citat och såg att det var en stor man som uttalat det. Jag upprepar ofta att alla arbeten har samma värde och då pratar jag inte lönepolitik, utan värdet människor emellan.Har man själv ett leende på läpparna blir man bemött så där trevligt som du blev i går. Grattis till en fin dag.
Kram
Kerstin

Maya sa...

Ja visst är det underbart med några små ord ...inget kan värma själen som det.
Och för att inte prata om en hjälpande hand :) Underbart!
Ha en härlig helg.
Kram Maya

Ingelapingela sa...

Hej mina vänner!

Gårdagen artade sig till en positiv dag- Vad som var ”hönan och ägget” är så här efter på svårt att avgöra. Avgjorde slumpen eller var det handens verk?

Kanske hade dagen börjat bra för oss båda, när så mannen spred av sin glädje till omgivningen log jag förmodligen till. Ett spontant leende får oss att skina.

Visst känns det varmt och skönt inombords Lena, Gudrun och Maya att få höra något positivt.

Då ger man vidare av sig själv, sprider kommentarer och får nya bekantskaper och kommentarer som här av dig Ian.

Det blir som ett rus av Dopamin, man skaffar sig själv belöning. Absolut blir det lättare att leva.
Jag tänker också att det är viktigt att vara engagerad i det vi gör Lena, samtidigt som det är viktigt att vi sparar på krutet för att inte själva upptäcka att vi inte förmår att ge mer av oss.

Det där med en ”Godbok” är absolut tankeväckande. Vem vill inte hamna i en sådan för att man gjort något gott för någon annan Bea. Att skriva en sådan medvetandegör ju dessutom för oss själva vårt eget bemötande.

Martin Luther Kings ord är lika stora till innehållet som få till omfånget. Han hade en sällsam förmåga att måla med orden och visst är det så att vi aldrig får glömma hans viktiga budskap att vi alla är lika mycket värda oavsett. Lika självklart som att det inte alls är självklart för oss alla.
Sist men inte minst: Så fint uttryckt av er båda Kerstin och Bestemor. Jag gillar er med!