Bloggintresserade

onsdag 24 november 2010

LJUS och GLÄDJE

Denna lediga onsdag startade för min del faktiskt redan en kvart över 5. Det var innan klockan ringde och yrvaken tassade jag fram till fönsterna, vevade upp persiennerna och möttes av ett totalt vitt landskap därutanför. Över den nästan otrampade snön syntes endast spåren efter sonen som lämnat stugan i ottan för att hämta skolbarn i Blekinge och skjutsa dem till deras skola i Malmö.

Det är väl just på vägarna man helst inte vill vara en sådan här dag och har man möjlighet att avstå bör man klart göra det. Samtidigt måste man slå bort negativa tankar och sedan är det upp till alla att ta det lugnt.


:-) Idag vill jag rikta ett soligt tack till mina trogna läsare som inte tycks ge upp trots min tynande tillvaro på bloggen. För som du min vän i "real life" Maria sa i lördags så har jag nyttjat bilden som en viktig kärna i mina inlägg... och nu är det tydligen slut på sötebrödsdagarna !

I Paradiset råder det full aktivitet har insett att det snart är Advent och att det därför är hög tid att förbereda stundande ANKOMST. Idag bakas här istället två grovbröd (Grovt GI-bröd) och 4 finare brödkakor (Farmor Ellys fina). http://hem-tradgard-design.blogspot.com/2008/11/brdbak-p-40-talet.html

Ja nu får ni föreställa er; den aptitretande doften av nybakat i vårt mysiga kök som idag ska få rena och strukna panelgardiner (tvärrandiga i beige och djuprött med charmiga tomtenissar) och nyputsade fönster http://hem-tradgard-design.blogspot.com/2008/12/blog-post_26.html

Ett par tre ljusslingor i trädgården... där får Mats vara kreativ. Den ena har vi tänkt någotvis i hörnan av trädäcket. En i drivhuset men den sitter på plats redan. Så återstår det då en. Ska bli kul att se var den tar vägen!


Blommorna står nyduchade på tork i badkaret i väntan på att inta sina platser i de stora gamla Höganäskrus som en gång var min farmor Ellys. Ett av dem eller möjligen två har varit farmors mor Karins. Det är härligt och en viss känsla att donas med dessa saker som så tydligt bär på en själ som blandas med vårt.

Inte riktigt än, men strax ska Charlie och jag ut och ha snöbollskrig. Återstår att se om han uppskattar det lika mycket som hans storebror Lucky som inte längre är med oss. Olivia avstår helt från att gå ut och föredrar t.o.m kattlådan sådana här dagar. Men så har hon ju också några år på nacken den lilla damen ( som förövrigt har lagt på sig en del extra kilon ;-).


Kan ni tänka er? Jippi jag har fått en award! Tack Ulla! Jag gillar dig och din blogg också. Vem gillar inte Hemjord och hemgjort.


Jag tror nog att ni har genomskådat en hel del om mig. Det stämmer Ulla jag är av den trogna sorten och sviker inte i första taget dem som behöver mig på ett eller annat vis. Jag är väl medveten om, och tror att jag är känd för min envishet som jag gärna delar med mig av. Jag är positiv och glad för det mesta... dessutom nyfiken och vetgirig och det är min erfarenhet att det smittar av sig. Jag brottas dagligen med att; Jag vill så mycket mer än jag "tyar" (skånskt orka).

Nu är det så att jag sänder en förmodligen osynlig bild vidare (den får ni väl hämta hos min vän Ulla) och riktar mig till;

Kerstin på http://spanskavillan.blogspot.com/

Bettan på http://petiteyekiss.blogspot.com/

Bestemor http://bestemordrillo.blogspot.com/

Lena http://inrero.blogspot.com/

Maria http://santsomgormigglad.blogspot.com/

Birgitta http://gladjekallan.blogspot.com/

Pella http://millonthehill.blogspot.com/


Mer som förenar oss Ulla tänker jag är att vi alla härovan ser vikten av att ha drömmar...
8 kommentarer:

Fånga dagen sa...

Hej där!
Du jag behöver inte ens föreställa mig doften av nybakat bröd, den finns konstant i min näsa. Mmmmmm
Man får tacka för bilden men som sagt jag får väl föreställa mig den då för osynlig var den:)
Gud vad mycket snö ni verkar ha fått. Här är det bara en liten aning men blåsigt värre.
Du nu ska jag sluta med bloggandet för idag för nu blir jag snart hämtad för en trevlig middag eller vad det kan ha planerats för mig idag.
Kraaaaam på dig
Lena

Anonym sa...

Kan tänka mig att det luktar gott hemma, spara lite till mig =)

Den 23:e ska vi pyssla och baka lite så det heter duga...:)

Nu åt jag en god soppa till lunch vilket gjorde att jag nu unnar mig lite godis =) haha. Du åt en god macka eller?

Puss och kram och ge charlie en puss också

Maria sa...

Ja, här har vi också fått snö - jag tycker att det blir fint. Man behöver allt ljus man kan få så här års. Tyvärr kan jag inte se din bild. Kanske jag inte är tillräckligt "teknisk"? Men tack i alla fall! Njut av aftonen.
Kram, Maria

Gudrun sa...

Nybakt - det låter gott.
Grattis till awarden. :)

Ha en fin kväll.

Petit Eyekiss sa...

Du är värd alla Awarder i världen!
Tack för att jag får den av dig, det gör mig otroligt stolt.
Jag har inte förberett något inför advent, (som jag kanske sa förut)
Får ta det på lördag. Bullar och kakor och äppelkaka finns redan i frysen, så det blir väl att köpa lite pepparkakor.
Har svängt mina lurviga på em. i dag så nu blir det att slappa i soffan...
Kram
Bettan

Ölandsvindar sa...

Tack för Award och tack för all musik du bjuder på!I går satt jag mig och njöt en lång stund av Sissel, Tommy K och alla andra på YouTube. Dags att byta CD-hög vid sängen och lägga dit julskivorna i stället. Får vänta med baket eftersom elen just nu känns lite nyckfull i blåsten.
Kram, kram
Kerstin

Ingelapingela sa...

Hej mina vänner!

Här var det stämning! Verkar vara mer blåst på andra ställen men vi har kan jag lova gott om snö.

Som jag sa förut stämningen kommer tassande. Då vi kommer till den 23då ska kläderna i granen. Ljusen är förhoppningsvis redan på plats i den höge! Julmusiken ljuder ur högtalarna, vi trallar och pappa har skinkan i ugnen förväntasfulla väntar vi på årets premiär på julvört. Det doftar av Eva-Katrines julbak. Inte illa att ha en egen liten bagerska i familjen.
Lite efterpyssel ABSOLUT!

I den här familjen uppskattar vi musik av stora mått. Du också Kerstin har jag förstått. Det där med cdhögen låter som en trevlig idé. Nu tog tiden slut, vi hörs!

Glädjekällan sa...

Gulligt av dig att ha mig i tankarna. Många tack!
Här bara drömmer jag om brödbakslukt och nystrukna gardiner. Måste köpa jäst och maken MÅSTE sätta upp gardinstången i sovrummet.
Ha det gott
Birgitta