Bloggintresserade

onsdag 3 november 2010

ALICE och KLASSISKA PÄRLOR


Jag har sökt på You tube Kerstin men inte funnit det stycke som du rekommenderade igår med Barbara Hendricks. Tror nog att kombinationen är jättevacker!

Det här ett filmklipp från Youtube som jag stiftade bekantskap med igår tack vare att det publicerats i bloggen http://lenjangel.webblogg.se/

Den gjorde djupt intryck på mig samtidigt som denna enastående kvinna bekräftade mina funderingar runt musik hur känslan av att fyllas på och bli full eller om man uttrycker det hel. Magiska ögonblick... av hopp musik som ger styrka. Hon bekräftar den nästan religiösa känslan genom musiken. Passionen. Det är en till åren mycket gammal människa 107 år i november men med ögon så levande och fulla av glöd.2 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

Jag letade själv i går men hittade inte just "min" version men många vackra med körer och sopraner. O for the wings of a dove, kallas stycket tydligen ofta. Om Mendelssohn levde nu skulle han nog vara ungefär som Leonard Bernstein tror jag. Fantastiskt klipp om Alice. Det lyfter verkligen min dag. Jag läste för länge sedan en bok av Fenelon(?) som hette Kvinnoorkestern, som handlade just om hur en grupp kvinnor spelade sig igenom koncentrationslägret och därmed klarade livet.
Kram till dig
Kerstin

Lena sa...

<3 Tack finaste!