Bloggintresserade

söndag 7 november 2010

SUNdags final på veckan

Så har det sprungit iväg ännu en vecka och den har om jag nu ser tillbaka på den passerat mestadels i lugnets tecken. Det har varit välkommet med några lovdagar.

Det är många som har varit och hälsat på sina kära på landets kyrkogårdar och dessa har vart rikt pyntade och fulla av ljus. Så även vi! Och jag kan säga att då vi passerat Statoil så körde vi genom två prydda rondeller med mängder av marchaller innan vi nådde stilla och ljusprydd kyrkogård... så effektfullt!

Förövrigt, ocgh så här efterpå hade jag gärna sett att fliten i veckan hade varit större. Såg idag då solen sken att det inte hade skadat med nyputsade fönster.
Denna morgon kunde vi njuta en värmande sol ute på skjutfälten... och jag kan lova att det var njutbart.

Den gångna natten bitande kall bjöd på frost, och idag var pölarna täckta av ett tunt lager med is. Solen blänkte på isen och fick dem att starkt minna om forna tiders råglas i fönsterna.Man kan ju undra varför detta har försvunnit till förmån för dessa blanka släta glas. Antagligen har det med kostnader att göra men skulle tro natt det hade varit mer smickrande för oputsade rutor.


Charlie "vårt lilla barn" bortsåg från det vackra och drogs till den blanka ytan med följd att den tunna hinnan sprack under hans tassar. Där han plaskade rundor påminde han verkligen om ett barn på upptåg.


Det finns bara ett ord för detta och det är FANTASTISKT och allt är vårt!


Men så blev det kväll och solen börjar på den här bilden gå ner i väst. Himlen klar och lyser rött. Det kommer att bli ännu en kall natt.

4 kommentarer:

Petit Eyekiss sa...

Hej Ingela, jag har inte gått i ide.
Grattis på namnsdagen.
Det ser ut som om ni har haft kallare än vad vi har här vid kusten. I går kväll när vi skulle åka hem efter ett kalas, så fick vi skrapa is på rutan. BBBrrrr!!!
Det har varit så mycket aktiviteter hela oktober, och det ser likadant ut i Nov.
Hur ska jag få tid att blogga också?
Charlie och jag gillar samma sak. Det finns inget mysigare än att gå på tunn nattgammal is, så det riktigt kraschar under fötterna. Jag kan inte låta bli om jag ser en vattenpöl med med tunn isskorpa på.Ha en bra vecka, så får vi se när jag vaknar till liv igen.
Kram
Bettan

Anonym sa...

Vackra vackra Åhus- längtar till fredag. Ska jag ta med löparkläderna så vi kan powergå?

Okej film tips: I rymden finns inga känslor. Stellan Skarsgårds son Bill Skarsgård, spelar en kille med asperbergs och så handlar det om honom och hans bror som tar hand om honom. Så jävla bra. Vi skrattade hela tiden på bion. Nästan så att tårarna kom. Ett måste att se.

http://www.youtube.com/watch?v=nozN6Y48nY8

Kram eva

Ölandsvindar sa...

Ja det är bara att njuta av det som både är gratis och bäst! Apropå fönster så kommer troligen min syster på besök nästa vecka och hon är lite noga av sig, så jag får putsa lite på mina den här veckan.
Kram
Kerstin

Ulla sa...

Fönster är en världslig sak som Karlsson sa. Det är ju snart mörkt både morgon och kväll och dessemellan regn eller snö så det är bättre att lägga kraften på något annat. Här var det också isskarap som gällde imorse när man "äntligen" fick åka till jobbet igen. Tänk att ledighet är så lätt att fylla.